Projecten
Lerend Leven

Lerend Leven

8 september 2016
Categorie: Arbeidsmarkt, Onderwijs

Onderwijs, Arbeidsmarkt

Project_lerendleven2018.jpg
     

Contact

Ton Hagelstein
M. 06-25010740
E. ton.hagelstein@keyport2020.nl

Projectleider

Peter Cox
M. 06-14136009
E. p.cox@brainportdevelopment.nl


Gerelateerd nieuws

Connected learning bijeenkomsten

 

Lerend Leven


Projectstatus: in uitvoering

De arbeidsmarkt is enorm in beweging. Denk aan de toenemende automatisering en robotisering, langer doorwerken en de vraag naar nieuwe skills. Om bij te blijven moeten werknemers zich continu ontwikkelen. Werkgevers moeten sneller inzicht krijgen op de veranderende werkzaamheden en het behoud van concurrentiepositie. Hoe de arbeidsmarkt eruit gaat zien is onduidelijk. Zeker is wel dat ‘leren’ tijdens het hele werkzame leven net zo vanzelfsprekend moet worden als eten en drinken.

Lerend leven: vernieuwende aanpak

Brainport Development heeft het programma Lerend Leven ontwikkeld. Het behouden en aantrekken van gekwalificeerde arbeidskrachten staan centraal. Door aan te sluiten op het programma in Brainport Eindhoven bieden we gevestigde bedrijven in de Keyport regio de mogelijkheid om Lerend Leven te implementeren in de eigen organisatie. Daarnaast biedt het ondernemers de kans om aan te sluiten bij de kennis- en business netwerken in de Brainport regio.

Waarom meedoen aan Lerend Leven? 

Lerend Leven is bedoeld voor werkgevers die zich bewust zijn van de veranderende omgeving waarbinnen ze moeten opereren, maar onvoldoende weten hoe ze hiermee aan de slag moeten. Lerend leven biedt:

  • Handvatten om samen met je werknemers aan de slag te gaan en oplossingen te bedenken voor uitdagingen als gevolg van de toenemende automatisering en robotisering van productieprocessen, hogere pensioenleeftijd, tekort aan personeel etc.;
  • ‘Lerend Leven pilots’ en learningcommunities rondom specifieke thema’s en vraagstukken (bijvoorbeeld: innovatie van binnenuit, functiewisseling oudere medewerkers, benutten en ontwikkelen van talent, duurzame inzetbaarheid).

Voorbeelden van learning communities in de praktijk

Smart Operators
Een learning community voor medewerkers die de transitie van machineoperator naar smart (proces) operator moeten maken. Medewerkers van verschillende bedrijven ‘scholen elkaar

Pathfinder program
Het Pathfinder Program creëert een learning community binnen clusters van bedrijven. In masterclasses werken startende en ervaren medewerkers samen aan een bedrijfsopdrachten.

Visie zonder grenzen
Kennisuitwisseling tussen bedrijven die geconfronteerd worden met het wegvallen van functies als gevolg van automatisering en robotisering. Op welke wijze kunnen de werknemers waarvan de functie op de tocht staat behouden blijven voor bedrijf en regio?

Meer weten of aanmelden?

Neem dan contact op met Ton Hagelstein (Programmamanager Keyport 2020) of Peter Cox (projectleider Lerend Leven).

Begin bij Keyport 2020

Keyport 2020 heeft toegang tot de mensen en de middelen die ideeën verder kunnen brengen. Geef je project vleugels en neem contact op met de regiospecialisten van Keyport 2020.

Icoon-geefjeprojectvleugels.pngJouw project in 4 stappen


 

Terug
Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu