Nieuws
Wetenschap en Technologie organiseert Coding Challenge voor basisscholen

Wetenschap en Technologie organiseert Coding Challenge voor basisscholen

19 november 2019
Categorie: Maakindustrie, Onderwijs

Op maandag 11 november jl waren een kleine 400 leerlingen van groep 7/8 van 13 basisscholen uit de Keyportregio te gast bij scholengemeenschap Sint Ursula in Horn voor de kick-off van de Coding Challenge 2019-2020.

De Coding Challenge is een initiatief van Liesbeth Heijman, coördinator W&T (wetenschap en technologie) bij stichting Swalm en Roer (PO regio Roermond) en Patrick Bisschops docent aardrijkskunde en DigitalLab bij Sint Ursula in Horn. Zij hebben de scholen uit de regio benaderd en contact gezocht met projectleider Tessa Timmermans van het Keyport project Wetenschap en Techniek voor ondersteuning en support.

CodingChallenge-voor-basisscholen.jpg
De Limburger, Foto: John Peters

Robotbal-Sphero.jpgLiesbeth: “ Het feit dat 13 scholen meedoen, laat wel zien dat we inspelen op een behoefte : het leren van vaardigheden om te kunnen coderen en programmeren.  De Spherobal is een heel laagdrempelige manier om kennis te maken met Computational thinking; Het proces in kleine opeenvolgende stapjes indelen om zo tot een gewenst resultaat te komen. Zo leren de kinderen op een creatieve manier digitale tools in te zetten bij het oplossen van een probleem.”

Op 11 november werd de challenge toegelicht en alle materialen uitgereikt. Voor elke school is er een set programmeerbare Sphero ballen, een mat om de Sphero ballen geprogrammeerd op te laten bewegen en een korte handleiding voor de leerkrachten. Een demonstratie van de DigitalLab leerlingen van Sint Ursula was voldoende om er daarna zelf enthousiast mee aan de slag te gaan.

Op dinsdag 10 maart 2020 komen de leerlingen terug op Sint Ursula voor de grote afsluiting van de Coding Challenge. Elke klas kan dan laten zien wat ze in de tussentijd geleerd hebben over procesdenken, programmeren en bruggen bouwen. De winnaar mag straks een dag naar het Continium in Kerkrade. Het Wetenschap en Techniek discovery center waar ook techniekatelier SparkTechLab uit is ontstaan.

Meer weten?
Over het SparkTechLab of participeren in projecten voor het onderwijs?

Check: het project SparkTechlab


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Jan 2020: Doe mee met Start & Grow Diffrnt! Persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen

Ondernemerschap
1 januari 2020
MKB-ers, starters, ZZP-ers, freelancers, pak je kans en doe mee met Start & Grow Diffrnt! In januari 2020:Een uitgebreid programma met persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen.... Lees meer

22-23 april 2020 - Ga mee naar de Hannover Messe. Thema: Industrial Transformation

Innovatie, Ondernemerschap
22 april 2020
Ga op 22 en 23 april 2020 mee naar de Hannover Messe! De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen in de wereld. LIOF organiseert al jaren een speciale beursreis naar Hannover voor de Lim... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu