Nieuws
Vier jaar Centrum Logistiek Vakmanschap

Vier jaar Centrum Logistiek Vakmanschap

3 december 2019
Categorie: Arbeidsmarkt, Logistiek, Ondernemerschap, Onderwijs

Op 28 november jl vond in het VVV stadion De Koel de druk bezochte relatiebijeenkomst van het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) van Gilde Opleidingen plaats. Na de opening door Tjeu van de Laar,directeur Techniek en Peter Thuis, voorzitter CVB Gilde Opleidingen, was het tijd voor twee showcases. Met aansluitend de vraag: hoe kan het bedrijfsleven meer profiteren van het CLV.

Kartrekker CLV Bart Driessen licht toe: Het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) is in 2015 ontstaan. De eerste studenten van de nieuwe opleiding Manager Transport en Logistiek (niveau 4) zijn nu op de markt. Intussen is de opleiding samen met onze bedrijvenpartners verder ge-update. De volgende stap is dat we samen met het bedrijfsleven gaan kijken hoe het mes nog meer aan twee kanten kan snijden. Door stages aantrekkelijker te maken. En te inventariseren welke onderzoeken en opdrachten bedrijven op de plank hebben liggen, waar ze in de praktijk de tijd of de handjes niet voor hebben. Door die twee zaken te formaliseren komen onderwijs en bedrijfsleven nog dichter tot elkaar.’

foto-inzet-clv.jpg
Relatiebijeenkomst van het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) van Gilde Opleidingen, in het VVV stadion De Koel.

Over CLV met Greenzone en Merpo
Dat deze samenwerking in de praktijk tot mooie successen kan leiden bleek uit de twee showcases. Bij het Duitse Greenzone heeft een lector van Fontys Venlo, samen met een Student van Gilde Opleidingen onderzoek gedaan naar het warehouse. Dat heeft tot een concrete optimalisatie geleid. Bij het Swalmense Merpo - distributeur van fashion - heeft een student van Gilde Opleidingen samen met de zoon van de eigenaar een nieuw bedrijfsonderdeel opgericht. Dat onderdeel is nu operationeel en de student is er blijven werken. Twee mooie resultaten en dat smaakt naar meer.

De bijeenkomst werd dan ook afgesloten met de oproep aan de aanwezige logistieke bedrijven om zelf eens goed te kijken naar issues, die men onderzocht wil hebben en waar studenten van het CLV een rol in kunnen spelen. Bart: “In januari komen we daar bij die bedrijven op terug.”

Meer weten over het CLV?


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Jan 2020: Doe mee met Start & Grow Diffrnt! Persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen

Ondernemerschap
1 januari 2020
MKB-ers, starters, ZZP-ers, freelancers, pak je kans en doe mee met Start & Grow Diffrnt! In januari 2020:Een uitgebreid programma met persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen.... Lees meer

22-23 april 2020 - Ga mee naar de Hannover Messe. Thema: Industrial Transformation

Innovatie, Ondernemerschap
22 april 2020
Ga op 22 en 23 april 2020 mee naar de Hannover Messe! De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen in de wereld. LIOF organiseert al jaren een speciale beursreis naar Hannover voor de Lim... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu