Nieuws
Verhoeven Grondverzetmachines gastheer van “Keyport in Bedrijf” Cranendonck

Verhoeven Grondverzetmachines gastheer van “Keyport in Bedrijf” Cranendonck

4 juni 2019
Categorie: Algemeen, Maakindustrie

Op 21 mei jl. was een groot deel van de raadsleden van de gemeente Cranendonck te gast bij Verhoeven grondverzetmachines uit Maarheeze. Het doel van dit door Keyport georganiseerde bedrijfsbezoek is een kennismaking met de vele mooie bedrijven in de regio en het bespreken van actuele thema’s.

De ontvangst vindt plaats bij VTS (Verhoeven Track Solutions), één van de 5 ondernemingen van de Verhoeven Groep. VTS is specialist in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en onderhouden van rups mobiele oplossing. Algemeen directeur Johan van Rozendaal en eigenaar Gerard Verhoeven verzorgen de rondleidingen door de verschillende bedrijfsruimtes. De Verhoeven groep is een wereldwijde speler in grondverzetmachines. In totaal zijn er wereldwijd 600 medewerkers werkzaam. De rondleiding maakt duidelijk dat de slogan “Thuis op elk terrein” een goedgekozen belofte is. Alles wat met grondverzetmachines te maken heeft komt aan bod; inkoop, verkoop, verhuur en lease van de machines en productie, inkoop, en verkoop van onderdelen en accessoires.

fotocollage-verhoeven.jpg

Keyport netwerkorganisatie
Ton Hagelstein, programmamanager van Keyport, legt uit hoe belangrijk het is dat mooie bedrijven zoals Verhoeven meer zichtbaar worden om de carrièremogelijkheden en bedrijvigheid in onze regio te etaleren. Hiernaast is het verbinden van bedrijven onderling en de verbinding met onderwijs en overheid van belang om samenwerking te vergroten. Als onderdeel van het grotere Brainport netwerk heeft Keyport ook een goede banden met omliggende organisaties zoals Brainport Development, Crossroads Limburg en ESZL in Zuid-Limburg. Overkoepelende uitdagingen zoals krapte op de arbeidsmarkt, goed ondernemerschap en toenemende innovatie worden opgepakt en vertaald naar samenwerkingsprojecten. Op dit moment zijn een dertigtal projecten actief.

In enkele van deze projecten is Verhoeven betrokken. Met name de projecten rondom krapte in de arbeidsmarkt zijn zeer actueel. Samen met het onderwijs worden jonge leerlingen in contact gebracht met de mogelijkheden van techniek in projecten zoals; VMBO on stage, het Spark Tech lab en Meet the Youngsters.

De kracht van samenwerken
Johan van Rozendaal onderstreept het belang van de samenwerking met studenten en scholen.
De constatering dat 49% van de beroepsbevolking van Cranendonck ouder is dan 45 jaar, benadrukt de urgentie ervan. Zij nodigen studenten van alle niveaus uit voor een kennismaking met de onderneming. Hiernaast neemt Verhoeven deel aan het project Connected Learning waarbij bedrijven ervaringen uitwisselen o.a. in internationaal ondernemen en de “Lean” werkmethodiek. Keyport is voor hem de smeerolie in al deze initiatieven. Op de vraag naar het resultaat van deze “smeerolie” antwoordt Ton Hagelstein dat tegenover elke investering van 1 euro in Keyport een investering van ongeveer 7 euro staat door ondernemers, onderwijs en andere organisaties en partners. Een mooi multiplier effect dat ten goede komt aan economische structuurversterking van onze regio. Een resultaat dat ook de aanwezige raadsleden aanspreekt.

Het goed op de kaart zetten van onze regio als aantrekkelijke woon- en werkplek en het samen aanpakken van overkoepelende thema’s zoals een betere infrastructuur blijven uitdagingen die overheid, ondernemers en onderwijs verbinden. Bijeenkomsten zoals deze blijven dan ook van groot belang.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

25 sept - Vind je nieuwe collega in Duitsland!

Arbeidsmarkt
25 september 2019
Heb je vacatures openstaan en zoek je een nieuwe manier om te werven? Kijk dan eens over de grens. 25 september is in Monchengladbach een banenbeurs voor Duitse werkzoekende. Download hier de flyer. (... Lees meer

10 okt - Keyport Symposium "Made in Keyport"

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
10 oktober 2019 Aanvang 16:00 Einde 20:00
.. Wereldspelers, award winnaars en topondernemers.. High Tech opleidingen, Hybride onderwijs, IoT challenge.. Egg Valley, E-fulfilment Hub, Green Future Welke mooie producten worden er hier gemaakt?... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu