Nieuws
Tussen 15 en 23 jaar? Start deze zomer je eigen bedrijf!

Tussen 15 en 23 jaar? Start deze zomer je eigen bedrijf!

18 juni 2019
Categorie: Ondernemerschap, Onderwijs

Ben jij tussen de 15 en 23 jaar? Woonachtig of schoolgaand in de Keyport regio? Droom je ervan een eigen onderneming te starten? Of ben je reeds gestart, maar kun je wel wat hulp gebruiken?

Doe dan mee met het project Zomerondernemer Keyport 2019 en start deze zomer nog je eigen bedrijf met professionele begeleiding, verzekerd, een regionaal netwerk en met een startkapitaaltje.

  • Ben jij een ondernemer en zie je dat ook terug in je kinderen
  • Heb je ondernemende leerlingen in je klas of op school
  •  Of ken jij een jongere met een goed idee om geld te verdienen

 Check hier:

Start deze zomer je eigen bedrijf
Dit jaar start het project Zomerondernemer op in de Keyport regio;  de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en Cranendonck. Het project heeft als doel jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Veel jongeren lopen rond met het idee een eigen bedrijf te starten, maar weten niet hoe te beginnen of zijn bang voor bepaalde onderdelen van het ondernemerschap, zoals de boekhouding en de belastingaangifte. In het project willen we jongeren laten zien dat ondernemen niet zo eng is als gedacht wordt, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Ondernemen is eigenlijk hartstikke leuk!

Promo-1.jpg

Een tweede doelstelling van het project is het creëren van een ondernemende mindset bij jongeren. Doormiddel van allerlei oefeningen willen we jongeren leren ‘outside-the-box’ te denken en kansen te zien. Dit zijn kwaliteiten die erg gewaardeerd worden door werkgevers, mochten de deelnemers beslissen niet door te zetten in het ondernemerschap.

Aanmelden kan via de website www.zomerondernemer.nl. Na aanmelding vul je als toekomstig deelnemer een mini ondernemersplan in. Hierna volgt een intakegesprek waarin het ondernemersplan wordt doorgenomen en getoetst. De eerste week van het project start met drie intensieve trainingsdagen. De deelnemers krijgen dan allerlei oefeningen en opdrachten die de ondernemersinzichten en vaardigheden aanwakkeren. In de weken erna zijn er telkens bijeenkomsten van een dagdeel die ingezet worden voor workshops van (lokale) partners, bedrijfsbezoeken en reflectiemomenten met de ondernemerscoaches.

Het project Zomerondernemer bestaat dit jaar 10 jaar in Nederland en is opgestart om het ondernemerschap onder jongeren aan te moedigen en ondersteunen. Het project wordt regionaal opgebouwd en wordt ondersteund door Keyport 2020, de Rabobank en Fonds 21.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

14 nov Partnerevent Meet the Youngsters

Onderwijs, Ondernemerschap
14 november 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:00
Op donderdag 14 november vindt ons jaarlijkse partnerevent weer plaats, gecombineerd met de uitroeping van de winnaars van de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg. Dit zal plaatsvinden bi... Lees meer

15 nov 2019 | Dag van de Ondernemer

Ondernemerschap
15 november 2019
Beste Ondernemer, vanuit MKB-Limburg zijn de voorbereidingen van het programma in volle gang. De Dag van de Ondernemer is de jaarlijks terugkerende dag, waarop de MKB ondernemers extra in het zonnetje... Lees meer

20 nov | Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek

Logistiek
20 november 2019
SAVE THE DATE: 20 november 2019 - Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek LIOF is 20 november te gast bij Inther Group in Oostrum. Inther is een specialist in het ontwerp en sleutelklaar oplev... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu