Nieuws
Tussen 15 en 23 jaar? Start deze zomer je eigen bedrijf!

Tussen 15 en 23 jaar? Start deze zomer je eigen bedrijf!

4 juni 2019
Categorie: Ondernemerschap, Onderwijs

Ben jij tussen de 15 en 23 jaar? Woonachtig of schoolgaand in de Keyport regio? Droom je ervan een eigen onderneming te starten? Of ben je reeds gestart, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Doe dan mee met het project Zomerondernemer Keyport 2019 en start deze zomer nog je eigen bedrijf met professionele begeleiding, verzekerd, een regionaal netwerk en met een startkapitaaltje.

Dit jaar start het project Zomerondernemer op in de Keyport regio;  de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en Cranendonck. Het project heeft als doel jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Veel jongeren lopen rond met het idee een eigen bedrijf te starten, maar weten niet hoe te beginnen of zijn bang voor bepaalde onderdelen van het ondernemerschap, zoals de boekhouding en de belastingaangifte. In het project willen we jongeren laten zien dat ondernemen niet zo eng is als gedacht wordt, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Ondernemen is eigenlijk hartstikke leuk!

Promo.jpg

Een tweede doelstelling van het project is het creëren van een ondernemende mindset bij jongeren. Doormiddel van allerlei oefeningen willen we jongeren leren ‘outside-the-box’ te denken en kansen te zien. Dit zijn kwaliteiten die erg gewaardeerd worden door werkgevers, mochten de deelnemers beslissen niet door te zetten in het ondernemerschap.

Aanmelden kan via de website www.zomerondernemer.nl. Na aanmelding vul je als toekomstig deelnemer een mini ondernemersplan in. Hierna volgt een intakegesprek waarin het ondernemersplan wordt doorgenomen en getoetst. De eerste week van het project start met drie intensieve trainingsdagen. De deelnemers krijgen dan allerlei oefeningen en opdrachten die de ondernemersinzichten en vaardigheden aanwakkeren. In de weken erna zijn er telkens bijeenkomsten van een dagdeel die ingezet worden voor workshops van (lokale) partners, bedrijfsbezoeken en reflectiemomenten met de ondernemerscoaches.

Het project Zomerondernemer bestaat dit jaar 10 jaar in Nederland en is opgestart om het ondernemerschap onder jongeren aan te moedigen en ondersteunen. Het project wordt regionaal opgebouwd en wordt ondersteund door Keyport 2020, de Rabobank en Fonds 21.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

21 juni - College Tour Bewustwording Circulaire economie

Innovatie, Ondernemerschap
21 juni 2019 Aanvang 19:30 Einde 23:30
Save the date: College Tour Bewustwording Circulaire economieIn samenwerking met gemeente Cranendonck, Vrienden van het Schepenhuis en Metalot organiseert Ouderraad BRAVO! College op vrijdag 21 juni 2... Lees meer

27 juni - Innovatiefeestje tijdens Zomerconferentie WCM

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
27 juni 2019
Op 27 juni 2019 organiseert World Class Maintenance Zuid in samenwerking met De Groeischakelaar de Zomerconferentie WCM Zuid. Tijdens dit event staat innovatie binnen maintenance en asset management i... Lees meer

27 juni 2019 | Ledenbijeenkomst Maketech Platform

Maakindustrie
27 juni 2019
Voor leden Maketech Platform:Wil je ook groot bereik als je een bericht plaats op de linked-in pagina van je bedrijd? ?? Wil jij ook de aantrekkelijk van jouw bedrijf vergroten door inzet van social m... Lees meer

4 juli 2019 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
4 juli 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:30
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire (verdien)modellen in de Keyport regio. Ontdek wel... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu