Nieuws
Toekomst voor varkens- en veehouderij?

Toekomst voor varkens- en veehouderij?

7 mei 2019
Categorie: Agri, Innovatie, Ondernemerschap

Welke toekomst ziet u als agrarisch ondernemer? Overweegt u te stoppen? Of wilt u een andere functie voor uw bedrijfslocatie? Hoe kunt u hierin doorpakken? En waar vindt u ondersteuning?

Het traject ‘Samen aan de keukentafel’ is bedoeld voor varkenshouders of andere ondernemers in de veehouderij in Noord- en Midden-Limburg, die overwegen te stoppen met hun bedrijf of bedrijfslocatie(s).

Bepaal uw koers:‘Samen aan de keukentafel’!

Provincie Limburg start coaching traject voor stoppende agrarische ondernemers
Om de steeds groter wordende maatschappelijke knelpunten van de veehouderijsector aan te pakken en naar de toekomst toe een gezonde, duurzame sector te creëren, start de Provincie Limburg samen met gemeenten uit Midden- en Noord-Limburg een coaching traject voor stoppende agrarisch ondernemers. Doel is om stoppende ondernemers één op één te ondersteunen en te begeleiden bij het maken van belangrijke keuzes. Geïnteresseerde veehouders kunnen zich aanmelden of meer informatie vinden op het digitaal loket ‘Samen aan de keukentafel’ dat van 1 t/m 21 mei 2019 wordt opengesteld.

Limburgse veehouders maken deel uit van een sector die wereldwijd een vooraanstaande positie heeft verworven, maar in haar eigen regio tegen steeds grotere knelpunten aanloopt. Met het oog op een gezonde, duurzame toekomst voor de sector, staan veehouders voor belangrijke keuzes: Investeren in innovatie? Zoeken naar nieuwe verdienmodellen? Stoppen?
Naar aanleiding van deze ontwikkelingen in de veehouderij, heeft de Rijksoverheid landelijke regelingen opengesteld, die met name voor varkenshouderijen, mogelijkheden bieden om te stoppen. Om agrarisch ondernemers hierin te ondersteunen, stelt de provincie Limburg dit jaar onafhankelijke, betrokken en professionele coaches beschikbaar, die aan de keukentafel, samen met de ondernemers bekijken hoe hun bedrijven geholpen kunnen worden. Vragen als ‘Welke toekomst heb ik? Hoe kan ik doorpakken? En waar vind ik ondersteuning?’ worden door de coaches samen met de ondernemers opgepakt.

Digitaal loket
Limburgse veehouders die bezig zijn met hun toekomstige koers en zich aangesproken voelen door deze aanpak kunnen zich inschrijven bij het digitale loket ‘Samen aan de keukentafel’. Het loket wordt opengesteld van 1 t/m 21 mei 2019 door de Provincie Limburg, samen met de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. De werkzaamheden met betrekking tot het loket worden gecoördineerd door de gemeente Nederweert. Vanaf juni worden positief beoordeelde inschrijvingen opgepakt in het vervolgtraject, waarbij de coaches met de ondernemers in gesprek gaan over de mogelijkheden en oplossingen voor hun bedrijven.

Criteria coaching traject
Het coaching traject biedt in eerste instantie plek voor zestig bedrijven. Inschrijvingen worden van 23 t/m 29 mei beoordeeld aan de hand van drie criteria: 1) varkensbedrijven die overwegen deel te nemen aan de warme sanering voor varkenshouderij, 2) bedrijven die zijn aangemeld voor stoppers 2020, 3) Overige bedrijven. Indien per 21 mei minder dan zestig aanmeldingen zijn, blijft het digitaal loket langer geopend en geldt deelname op volgorde van binnenkomst.

Schrijf u in en bepaal uw koers!
Gaat u de uitdaging aan? Agrarische ondernemers kunnen zich tussen 1 en 21 mei aanmelden voor ‘Samen aan de keukentafel’ via het digitaal loket www.limburg.nl/aandekeukentafel. Bezoek het digitaal loket ook voor meer informatie! Schrijf u in en bepaal samen met een onafhankelijke coach uw koers voor de toekomst!


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

25 sept - Vind je nieuwe collega in Duitsland!

Arbeidsmarkt
25 september 2019
Heb je vacatures openstaan en zoek je een nieuwe manier om te werven? Kijk dan eens over de grens. 25 september is in Monchengladbach een banenbeurs voor Duitse werkzoekende. Download hier de flyer. (... Lees meer

8 okt The future is now - Dutch food week

Agri, Innovatie, Ondernemerschap
8 oktober 2019
Het ideale groeirecept, daar is iedereen naar op zoek. Liefst zo snel mogelijk, omdat we allemaal weten hoe groot de sense of urgency is. Maar hóe kun je succesvol innoveren in de agrofood sector? Bij... Lees meer

9 oktober groeispurt voor makers

Maakindustrie, Ondernemerschap
9 oktober 2019
Groeispurt voor Makers  |  9 oktober 2019  |  14:00 – 17:30Ben jij een ondernemer uit de maakindustrie met minimaal vijf medewerkers en heb je een concrete uitdaging op het gebied van groei of innovat... Lees meer

Save the date 10 okt 2019 • Hightech Meets Biomass

Agri, Innovatie, Onderwijs
10 oktober 2019
Save the date10 oktober 2019Hightech Meets BiomassOp weg naar een duurzamere wereld spelen techniek en biomassa een cruciale rol. Zonder biomassa is er geen zuurstof en geen voedsel. Om tot die duurza... Lees meer

10 okt - Keyport Symposium "Made in Keyport"

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
10 oktober 2019 Aanvang 16:00 Einde 20:00
.. Wereldspelers, award winnaars en topondernemers.. High Tech opleidingen, Hybride onderwijs, IoT challenge.. Egg Valley, E-fulfilment Hub, Green Future Welke mooie producten worden er hier gemaakt?... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu