Nieuws
Studenten werken samen met retailers aan succesvolle social media

Studenten werken samen met retailers aan succesvolle social media

3 oktober 2018
Categorie: Leisure & Retail, Ondernemerschap, Onderwijs

Samen met Zuyd Hogeschool heeft het RIC Limburg een project opgestart waarin 10 retail ondernemers samen met studenten aan de slag gaan met het verbeteren van hun social media. Rondom de centrale vraagstelling; ‘Hoe kan de retailer haar klanten beter bereiken via de sociale media?’ gaan de studenten samen met de ondernemers een intensief traject in.

De ondernemer nodigt allereerst de studenten uit in hun bedrijf voor een kick-off; een nadere kennismaking en de concretisering van de specifieke vraag. De studenten gaan vervolgens aan de slag in nauw overleg met de ondernemers.

Op 13 en 14 november worden de resultaten van de trajecten in het RIC in Roermond aan de ondernemers gepresenteerd. Doel van dit project is om samen met het lectoraat Innovatief Ondernemerschap van Zuyd een soort stappenplan/blauwdruk te ontwikkelen dat ook door andere ondernemers gebruikt kan worden bij het verbeteren van hun social media activiteiten.

Over het lectoraat Innovatief Ondernemen van Zuyd Hogeschool:
Het lectoraat Innovatief Ondernemen staat onder leiding van lector dr. Steven de Groot. Samen met andere experts doen zij praktijkgericht onderzoek in organisaties dat relevant is voor het bedrijfsleven, de maatschappij en het onderwijs. Nieuwe inzichten en oplossingen over innovatief ondernemen worden direct ter beschikking gesteld aan de praktijk en vertaald in het onderwijs, zodat de studenten altijd beschikken over de laatste kennis.

Over het Retail Innovation Centre:
Het RIC, een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Keyport, is hét kennis- en expertise centrum voor retail innovatie in Limburg waar ondernemers, onderwijs en overheid samenwerken. Door te kiezen voor een fysieke locatie in het centrum van Roermond wordt de drempel voor ondernemers om kennis te maken met het RIC zo laag mogelijk gemaakt.
Het RIC is een one-stop-shop voor retail innovatie. Ondernemers kunnen er terecht voor informatie, succesvolle praktijkvoorbeelden, grasduinen in vakliteratuur en er worden brainstormsessies, workshops en bijeenkomsten georganiseerd. De ondernemersbehoefte is leidend voor de inhoud van de activiteiten.

Terug
agenda
Agenda

31 jan 2019 | Symposium Diversiteit op de arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
31 januari 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:30
MKB-Limburg nodigt u van harte uit voor de werkconferentie Diversiteit op de arbeidsmarkt op 31 januari 2019. Locatie Congrescentrum kasteel Daelenbroeck Herkenbosch Datum en tijd Donderdag 31 jan 2... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu