Nieuws
Studenten werken samen met retailers aan succesvolle social media

Studenten werken samen met retailers aan succesvolle social media

3 oktober 2018
Categorie: Leisure & Retail, Ondernemerschap, Onderwijs

Samen met Zuyd Hogeschool heeft het RIC Limburg een project opgestart waarin 10 retail ondernemers samen met studenten aan de slag gaan met het verbeteren van hun social media. Rondom de centrale vraagstelling; ‘Hoe kan de retailer haar klanten beter bereiken via de sociale media?’ gaan de studenten samen met de ondernemers een intensief traject in.

De ondernemer nodigt allereerst de studenten uit in hun bedrijf voor een kick-off; een nadere kennismaking en de concretisering van de specifieke vraag. De studenten gaan vervolgens aan de slag in nauw overleg met de ondernemers.

Op 13 en 14 november worden de resultaten van de trajecten in het RIC in Roermond aan de ondernemers gepresenteerd. Doel van dit project is om samen met het lectoraat Innovatief Ondernemerschap van Zuyd een soort stappenplan/blauwdruk te ontwikkelen dat ook door andere ondernemers gebruikt kan worden bij het verbeteren van hun social media activiteiten.

Over het lectoraat Innovatief Ondernemen van Zuyd Hogeschool:
Het lectoraat Innovatief Ondernemen staat onder leiding van lector dr. Steven de Groot. Samen met andere experts doen zij praktijkgericht onderzoek in organisaties dat relevant is voor het bedrijfsleven, de maatschappij en het onderwijs. Nieuwe inzichten en oplossingen over innovatief ondernemen worden direct ter beschikking gesteld aan de praktijk en vertaald in het onderwijs, zodat de studenten altijd beschikken over de laatste kennis.

Over het Retail Innovation Centre:
Het RIC, een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Keyport, is hét kennis- en expertise centrum voor retail innovatie in Limburg waar ondernemers, onderwijs en overheid samenwerken. Door te kiezen voor een fysieke locatie in het centrum van Roermond wordt de drempel voor ondernemers om kennis te maken met het RIC zo laag mogelijk gemaakt.
Het RIC is een one-stop-shop voor retail innovatie. Ondernemers kunnen er terecht voor informatie, succesvolle praktijkvoorbeelden, grasduinen in vakliteratuur en er worden brainstormsessies, workshops en bijeenkomsten georganiseerd. De ondernemersbehoefte is leidend voor de inhoud van de activiteiten.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

27 juni - Innovatiefeestje tijdens Zomerconferentie WCM

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
27 juni 2019
Op 27 juni 2019 organiseert World Class Maintenance Zuid in samenwerking met De Groeischakelaar de Zomerconferentie WCM Zuid. Tijdens dit event staat innovatie binnen maintenance en asset management i... Lees meer

27 juni 2019 | Ledenbijeenkomst Maketech Platform

Maakindustrie
27 juni 2019
Voor leden Maketech Platform:Wil je ook groot bereik als je een bericht plaats op de linked-in pagina van je bedrijd? ?? Wil jij ook de aantrekkelijk van jouw bedrijf vergroten door inzet van social m... Lees meer

4 juli 2019 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
4 juli 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:30
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire (verdien)modellen in de Keyport regio. Ontdek wel... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu