Nieuws
Start vandaag met duurzaam ondernemen…

Start vandaag met duurzaam ondernemen…

12 maart 2019
Categorie: Innovatie, Maakindustrie, Ondernemerschap

Restafval voor de één, is een grondstof voor de ander. InduSym maakt matches tussen individuele ondernemers. Dichtbij, snel én winstgevend. Maak nu een vrijblijvende afspraak met Renske Cox of meld je vrijblijvend aan!En kom 9 mei naar “Afval Recyclen is Winst Genereren” bij Moonen Packaging
>> http://lerendleven.nu/9-mei-2019-afval-recyclen-is-winst-genereren/

Meer over de voordelen en de ervaringen van andere ondernemers lees je hier.

De voordelen:

 • WINSTGEVEND     
  Bespaar of verdien geld met afval en betaal minder voor je grondstoffen.
 • DUURZAAM           
  Werk mee aan een circulaire economie.
 • DICHTBIJ               
  Start samenwerking op het bedrijventerrein.     
 • EENVOUDIG EN SNEL       
  Maak binnen 30min. een bedrijfsprofiel en je krijgt direct advies over potentiële matches. De naam van een materiaal is al voldoende om gematcht te worden.

Ondernemer aan het woord
Als expert op het gebied van milieubewuste en meerwaardige corrosiebescherming heeft SHERART duurzaamheid hoog in het vaandel staan. En dat komt niet alleen tot uiting in ons productieproces. Daar hoort ook het bewust omgaan met verpakkingsmateriaal bij. Jörg Savelsberg van SHERART:

“Afvalbeheersing is bij ons een belangrijk aandachtspunt. Voor de aan- en aflevering van producten maken wij bij voorkeur gebruik van dezelfde pallet. In sommige gevallen is dit echter niet mogelijk en hebben wij pallets over die wij niet meer kunnen gebruiken. We zijn dan ook blij met de samenwerking met Garden&Stone. Zij hebben juist pallets nodig om producten te vervoeren. Het hergebruik van deze pallets past prima binnen ons circulaire gedachtegoed.”

Ook een ondernemer die verse groenten verwerkt, heeft zich bij InduSym gemeld. Hij is nu in gesprek met een producent van diervoeders uit de directe omgeving!

Wat is InduSym?
InduSym is een online platform dat ontwikkeld is door Stichting Bedrijventerreinen Helmond in samenwerking met de TU Eindhoven. De tool helpt vraag en aanbod om elkaar te vinden. Bedrijven met een match, kunnen met elkaar in contact komen om een symbiotische uitwisseling in de praktijk te brengen. Instanties zoals parkmanagement en overheidsorganisaties kunnen de software gebruiken om kennis op te doen over een gebied en daarmee projecten opstellen die de circulaire economie verbeteren.

Afb-Indusym.jpg

OVER INDUSYM
InduSym is een afkorting voor industriële symbiose, een vorm van circulaire economie: de reststroom van één bedrijf wordt de grondstof van een ander bedrijf. Met voldoende van deze uitwisselingen ontstaat een cirkel met geen restafval. Samenwerkende bedrijven kunnen goedkoper aan materialen komen zonder nieuwe grondstoffen te verbruiken, of reststromen een nuttige bestemming geven terwijl ze besparen op afvalverwerking. Zo werken we samen efficiënter, economischer en duurzamer.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

 

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

25 sept - Vind je nieuwe collega in Duitsland!

Arbeidsmarkt
25 september 2019
Heb je vacatures openstaan en zoek je een nieuwe manier om te werven? Kijk dan eens over de grens. 25 september is in Monchengladbach een banenbeurs voor Duitse werkzoekende. Download hier de flyer. (... Lees meer

10 okt - Keyport Symposium "Made in Keyport"

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
10 oktober 2019 Aanvang 16:00 Einde 20:00
.. Wereldspelers, award winnaars en topondernemers.. High Tech opleidingen, Hybride onderwijs, IoT challenge.. Egg Valley, E-fulfilment Hub, Green Future Welke mooie producten worden er hier gemaakt?... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu