Nieuws
Start van FOOD NL in Brussel

Start van FOOD NL in Brussel

16 oktober 2018
Categorie: Agri, Innovatie

Brussel, woensdag 10 oktober jl. De drie grootste agrifood regio’s van Nederland geven het startschot voor FOOD NL. Een intensieve samenwerking tussen Greenport Venlo, AgriFood Capital Noordoost-Brabant en Regio Foodvalley uit Gelderland. Doel is om beter op te kunnen komen voor economische en regionale belangen.

En om baanbrekende innovaties en circulaire productie mogelijk te maken. Zowel SML als Keyport zijn volledig partner en aangehaakt bij Greenport Venlo.

foodNLfoto.jpgBurgemeester Henk Evers en Wethouder Frank Voss (Gemeente Nederweert)

De lobby vanuit coalitie FOOD NL vindt plaats op dossiers als het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, regionaal beleid én regelgeving bij voedselkwaliteit en -veiligheid van de EU. Ook spant FOOD NL zich in om zo veel mogelijk investeringen naar zich toe te trekken. Het gaat om investeringen die met name nodig zijn om kringlooplandbouw mogelijk te maken, uitbraak van ziektes bij dieren zoveel mogelijk te voorkomen en antibioticagebruik bij dieren terug te dringen.

Alle drie de voedselregio’s zijn samenwerkingsverbanden tussen gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen. Samen vertegenwoordigen ze de hele keten van voedselproductie. 

Meer weten?
In deze notitie meer over het waarom, de aanpak en de aandachtsgebieden.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
agenda
Agenda

31 jan 2019 | Symposium Diversiteit op de arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
31 januari 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:30
MKB-Limburg nodigt u van harte uit voor de werkconferentie Diversiteit op de arbeidsmarkt op 31 januari 2019. Locatie Congrescentrum kasteel Daelenbroeck Herkenbosch Datum en tijd Donderdag 31 jan 2... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu