Nieuws
Samenwerking in Keyport levert resultaat op

Samenwerking in Keyport levert resultaat op

9 maart 2017
Categorie: Algemeen, Arbeidsmarkt, Innovatie, Ondernemerschap

Factsheet Keyport2020 projectportfolio (pdf)

Vanaf 2013 werkt Keyport2020 aan versterking van de regionale economie. E,til inventariseert de resultaten, interviewt projectleiders en maakt een dashboard van Keyport 2020 anno nu. Lees hieronder de highlights van hun conclusies en bevindingen:

De kracht van Keyport

  • Projecten komen daadwerkelijk sneller van de grond: door financiële ondersteuning bij de start, maar vooral ook door de positionering, communicatie en het netwerk dat Keyport biedt.
  • Keyport wordt ervaren als een toegankelijk kennis- en netwerkpartner: omdat Ondernemers, Onderwijs en Overheid samenkomen, vind je snel de juiste partijen.
  • Keyport is een waardevolle sparringpartner ze heeft een frisse blik, stelt kritische vragen, en houdt je scherp op focus.

Gerealiseerde multiplier: 8,35
Vanaf medio 2013 tot en met eind 2016 is door Keyport ca. € 1.502.000 geïnvesteerd in projecten. Het totale projectvolume bedroeg in dezelfde periode € 12.536.000. De conclusie is dat het bedrijfsleven en het onderwijs een veelvoud hebben geïnvesteerd in projecten die de economie en het vestigingsklimaat in de regio ten goede komen. De multiplier bedraagt 8,35. Dus voor iedere € 1, bijgedragen door Keyport 2020, dragen het bedrijfsleven en onderwijs € 7,35 bij.

De resultaten
De speerpunten die Keyport in 2013 bepaalde, gelden nog steeds. De arbeidsmarkt is de achilleshiel van economische ontwikkelingen. Voor behoud en groei van arbeidsplaatsen zijn het vestigingsklimaat en de concurrentiepositie van het bedrijfsleven belangrijk. Een goede wisselwerking tussen innovatie, ondernemerschap en de arbeidsmarkt is essentieel in het aanjagen en verder versterken van de regionale economie.

E-til-grafiek.png

Projectleiders aan het woord
Het Innovatiehuis, Limburg Magnet, De Versnellingstafels, Make Tech Platform, SparkTech Lab… de Keyport doelstellingen worden mede bereikt door concrete projecten. Het E,til maakt een uitgebreid dashboard van alle 22 Keyport projecten. Over de rol van netwerkorganisatie Keyport zijn de projectleiders het eens: Keyport ondersteunt, verbindt, versnelt en versterkt. Door meer samenhang en integratie, en door nieuwe modellen voor monitoring kan projectontwikkeling verder verbeteren.

Optimalisatie
Projectleiders geven daarnaast aan dat Keyport meer mag investeren in de eigen naamsbekendheid, ook buiten de regio. Met de lokale gemeenten in de rol van ambassadeur. Door te blijven investeren in agendasetting bij stakeholders, en door structureel te communiceren over resultaten en initiatieven zal het urgentiebesef en de kracht van de samenwerking tussen OOO (Onderwijs Ondernemers en Overheid) verder toenemen.

 

Terug
agenda
Agenda

26 febr - Retail Innovatie Festival, in Roermond.

Leisure & retail, Innovatie, Ondernemerschap
26 februari 2018 Aanvang 12:00 Einde 17:00
Op 26 februari 2018 vindt in het centrum van Roermond het tweede Retail Innovatie Festival plaats, een initiatief van de landelijke Retail Innovatie Agenda. Retailers, onderne... Lees meer

Masterclasses - 3D printen voor MKB

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
1 maart 2018
Ontdek het met het business development traject van LIOF3D printen heeft een enorme vlucht genomen. De groeicijfers van de afgelopen jaren liegen er niet om. Deskundigen voorspellen dat als de groei i... Lees meer

Roermond On Stage

Arbeidsmarkt, Onderwijs
1 maart 2018
2e editie van Roermond On Stage 1 mrt 2018 | Doe Dag 20 mrt 2018 Locatie: Jo Gerrishal in Roermond (met Euregionaal tintje) Lokale Ambassadeurs: zie pagina organisatie On Stage is voor de VMBO leer... Lees meer

1 maart - Slot Event Limburgse Versnellingstafels

Innovatie, Ondernemerschap
1 maart 2018 Aanvang 15:00 Einde 18:30
In de afgelopen periode hebben weer zo’n 60 Limburgse ondernemers samen geïnnoveerd aan 6 Versnellingstafels. Tijdens het Slot Event, dat zal plaatsvinden op donderdag 1 maart, zullen zij h... Lees meer

3 daagse workshop - zichtbaar zijn op socialmedia hoe doe je dit?

Ondernemerschap
5 maart 2018
Wat gaan we doen? We behandelen trends en ontwikkelingen in social media. We geven een uitleg over Facebook en Instagram. We bespreken de social media pagina’s van alle deelnemers en geven opbou... Lees meer

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu