Nieuws
Samenwerking in Keyport levert resultaat op

Samenwerking in Keyport levert resultaat op

9 maart 2017
Categorie: Algemeen, Arbeidsmarkt, Innovatie, Ondernemerschap

Factsheet Keyport2020 projectportfolio (pdf)

Vanaf 2013 werkt Keyport2020 aan versterking van de regionale economie. E,til inventariseert de resultaten, interviewt projectleiders en maakt een dashboard van Keyport 2020 anno nu. Lees hieronder de highlights van hun conclusies en bevindingen:

De kracht van Keyport

  • Projecten komen daadwerkelijk sneller van de grond: door financiële ondersteuning bij de start, maar vooral ook door de positionering, communicatie en het netwerk dat Keyport biedt.
  • Keyport wordt ervaren als een toegankelijk kennis- en netwerkpartner: omdat Ondernemers, Onderwijs en Overheid samenkomen, vind je snel de juiste partijen.
  • Keyport is een waardevolle sparringpartner ze heeft een frisse blik, stelt kritische vragen, en houdt je scherp op focus.

Gerealiseerde multiplier: 8,35
Vanaf medio 2013 tot en met eind 2016 is door Keyport ca. € 1.502.000 geïnvesteerd in projecten. Het totale projectvolume bedroeg in dezelfde periode € 12.536.000. De conclusie is dat het bedrijfsleven en het onderwijs een veelvoud hebben geïnvesteerd in projecten die de economie en het vestigingsklimaat in de regio ten goede komen. De multiplier bedraagt 8,35. Dus voor iedere € 1, bijgedragen door Keyport 2020, dragen het bedrijfsleven en onderwijs € 7,35 bij.

De resultaten
De speerpunten die Keyport in 2013 bepaalde, gelden nog steeds. De arbeidsmarkt is de achilleshiel van economische ontwikkelingen. Voor behoud en groei van arbeidsplaatsen zijn het vestigingsklimaat en de concurrentiepositie van het bedrijfsleven belangrijk. Een goede wisselwerking tussen innovatie, ondernemerschap en de arbeidsmarkt is essentieel in het aanjagen en verder versterken van de regionale economie.

E-til-grafiek.png

Projectleiders aan het woord
Het Innovatiehuis, Limburg Magnet, De Versnellingstafels, Make Tech Platform, SparkTech Lab… de Keyport doelstellingen worden mede bereikt door concrete projecten. Het E,til maakt een uitgebreid dashboard van alle 22 Keyport projecten. Over de rol van netwerkorganisatie Keyport zijn de projectleiders het eens: Keyport ondersteunt, verbindt, versnelt en versterkt. Door meer samenhang en integratie, en door nieuwe modellen voor monitoring kan projectontwikkeling verder verbeteren.

Optimalisatie
Projectleiders geven daarnaast aan dat Keyport meer mag investeren in de eigen naamsbekendheid, ook buiten de regio. Met de lokale gemeenten in de rol van ambassadeur. Door te blijven investeren in agendasetting bij stakeholders, en door structureel te communiceren over resultaten en initiatieven zal het urgentiebesef en de kracht van de samenwerking tussen OOO (Onderwijs Ondernemers en Overheid) verder toenemen.

 

Terug
agenda
Agenda

Masterclass Leiderschap & Innovatie op 21 en 22 september

Innovatie, Ondernemerschap
21 september 2017
Innovatie is een essentieel proces voor elke organisatie. Zeker in de huidige samenleving die steeds meer globaliseert, wordt het succes van kleine, grote, profit en non-profit bedrijven sterk bepaald... Lees meer

Save the date: 28 september - MakeTech Cafe Roermond.

Maakindustrie
28 september 2017
Ondernemer, bestuurder, student of docent in de maakindustrie? Reserveer alvast in je agenda: MakeTech Café op 28 september van 15.45 uur tot 18.30 uur in Roermond. Voor een goed gesprek, het l... Lees meer

Versnellingstafels: Meld jouw innovatieve idee vóór 28 september aan!

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
28 september 2017
De Limburgse Versnellingstafels: van idee naar start-upHerken je dat? Overal waar je kijkt, zie je zakelijke kansen en uitdagingen. Je broedt er een tijdje op, praat er met mensen in je netwerk over. ... Lees meer

24 okt - Material Technology Day

Maakindustrie, Innovatie
24 oktober 2017
Dinsdag 24 oktober 2017 LuikDe Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn organiseren op dinsdag 24 oktober 2017 van 9.30 uur tot 14.30 uur in Liège (Sart Tilman) de “Material Technolo... Lees meer

Ontdek Keyport!

Klik op onderstaande afbeelding.

webbanner221x221px.gif

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu