Nieuws
Samenwerking in Keyport levert resultaat op

Samenwerking in Keyport levert resultaat op

9 maart 2017
Categorie: Algemeen, Arbeidsmarkt, Innovatie, Ondernemerschap

Factsheet Keyport2020 projectportfolio (pdf)

Vanaf 2013 werkt Keyport2020 aan versterking van de regionale economie. E,til inventariseert de resultaten, interviewt projectleiders en maakt een dashboard van Keyport 2020 anno nu. Lees hieronder de highlights van hun conclusies en bevindingen:

De kracht van Keyport

  • Projecten komen daadwerkelijk sneller van de grond: door financiële ondersteuning bij de start, maar vooral ook door de positionering, communicatie en het netwerk dat Keyport biedt.
  • Keyport wordt ervaren als een toegankelijk kennis- en netwerkpartner: omdat Ondernemers, Onderwijs en Overheid samenkomen, vind je snel de juiste partijen.
  • Keyport is een waardevolle sparringpartner ze heeft een frisse blik, stelt kritische vragen, en houdt je scherp op focus.

Gerealiseerde multiplier: 8,35
Vanaf medio 2013 tot en met eind 2016 is door Keyport ca. € 1.502.000 geïnvesteerd in projecten. Het totale projectvolume bedroeg in dezelfde periode € 12.536.000. De conclusie is dat het bedrijfsleven en het onderwijs een veelvoud hebben geïnvesteerd in projecten die de economie en het vestigingsklimaat in de regio ten goede komen. De multiplier bedraagt 8,35. Dus voor iedere € 1, bijgedragen door Keyport 2020, dragen het bedrijfsleven en onderwijs € 7,35 bij.

De resultaten
De speerpunten die Keyport in 2013 bepaalde, gelden nog steeds. De arbeidsmarkt is de achilleshiel van economische ontwikkelingen. Voor behoud en groei van arbeidsplaatsen zijn het vestigingsklimaat en de concurrentiepositie van het bedrijfsleven belangrijk. Een goede wisselwerking tussen innovatie, ondernemerschap en de arbeidsmarkt is essentieel in het aanjagen en verder versterken van de regionale economie.

E-til-grafiek.png

Projectleiders aan het woord
Het Innovatiehuis, Limburg Magnet, De Versnellingstafels, Make Tech Platform, SparkTech Lab… de Keyport doelstellingen worden mede bereikt door concrete projecten. Het E,til maakt een uitgebreid dashboard van alle 22 Keyport projecten. Over de rol van netwerkorganisatie Keyport zijn de projectleiders het eens: Keyport ondersteunt, verbindt, versnelt en versterkt. Door meer samenhang en integratie, en door nieuwe modellen voor monitoring kan projectontwikkeling verder verbeteren.

Optimalisatie
Projectleiders geven daarnaast aan dat Keyport meer mag investeren in de eigen naamsbekendheid, ook buiten de regio. Met de lokale gemeenten in de rol van ambassadeur. Door te blijven investeren in agendasetting bij stakeholders, en door structureel te communiceren over resultaten en initiatieven zal het urgentiebesef en de kracht van de samenwerking tussen OOO (Onderwijs Ondernemers en Overheid) verder toenemen.

 

Terug
agenda
Agenda

6 sept - Regiosymposium Keyport, SML en OML

Algemeen, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
6 september 2018 Aanvang 19:00 Einde 21:30
Regiosymposium Keyport, SML en OMLDonderdag 6 september 2018, 19.00 - 21.30 uurLocatie: Beachclub Degreez, Velkenskamp 1, PanheelVoor: Gemeenteraadsleden, Bestuurders De mooiste muziek, zit in goed s... Lees meer

20 sept - Pitch Event Limburgse Versnellingstafels

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
20 september 2018
PITCH EVENT: 20 SEPTEMBER 2018 Reserveer nu alvast 20 september 2018 in je agenda. Dan zal het eerstvolgende Pitch Event plaatsvinden. Bekijk nog eens alle pitches van 9 november 2017.www.delimburgsev... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu