Nieuws
RIC pilot: retailers helpen elkaar met innovatievragen

RIC pilot: retailers helpen elkaar met innovatievragen

12 juli 2018
Categorie: Leisure & Retail, Ondernemerschap

Op 2 juli heeft het RIC Limburg een nieuwe pilot gelanceerd: RIC Connect. Als retailers moet je mee met de zich snel ontwikkelende markt en de continu veranderende klantbehoeften.

Maar hoe kom je tot innovatie en vernieuwing als je ook gewoon in je winkel moet staan, je administratie moet doen, op inkooptrips moet gaan, je personeel moet aansturen, je online shop moet runnen, etc etc?

Om retailers hiermee te helpen is het platform RIC Connect opgezet
Op dit platform kunnen retailers 24/7 terecht met al hun innovatie vragen. Het is de bedoeling dat retailers elkaar actief gaan helpen op dit platform om daarmee samenwerking en innovatie te stimuleren. De pilot rondom dit platform beperkt zich niet alleen tot een online tool, er zal ook actief worden gestuurd op vraag en aanbod door een medewerker. Uiteraard zal het RIC haar rol nemen bij het beantwoorden van de vragen.

www.riclimburg.nl

De aangesloten retail ondernemers ontvangen elke twee weken een mail met daarin alle actuele vragen en het actuele aanbod (bijv. workshops en cursussen) en kunnen zelf bekijken of dit voor hem of haar relevant is. Enkele voorbeeld vragen zijn:

  • Ik wil een webshop bouwen, wie heeft hier ervaring mee?
  • Welke kanalen werken goed qua social media?
  • Ik ben op zoek naar een stagiair, waar kan ik terecht?
  • Ik wil een nieuw concept ontwikkelen, hoe pak ik dat aan?

Voor RIC Connect gelden ook een aantal belangrijke spelregels; het is geen vacaturebank en het dient ook niet als pandenbank.

Over het Retail Innovation Centre:
Het RIC, een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Keyport, is hét kennis- en expertise centrum voor retail innovatie in Limburg waar ondernemers, onderwijs en overheid samenwerken. Door te kiezen voor een fysieke locatie in het centrum van Roermond wordt de drempel voor ondernemers om kennis te maken met het RIC zo laag mogelijk gemaakt. Het RIC is een one-stop-shop voor retail innovatie. Ondernemers kunnen er terecht voor informatie, succesvolle praktijkvoorbeelden, grasduinen in vakliteratuur en er worden brainstormsessies, workshops en bijeenkomsten georganiseerd. De ondernemersbehoefte is leidend voor de inhoud van de activiteiten.

Terug
agenda
Agenda

6 sept - Regiosymposium Keyport, SML en OML

Algemeen, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
6 september 2018 Aanvang 19:00 Einde 21:30
Regiosymposium Keyport, SML en OMLDonderdag 6 september 2018, 19.00 - 21.30 uurLocatie: Beachclub Degreez, Velkenskamp 1, PanheelVoor: Gemeenteraadsleden, Bestuurders De mooiste muziek, zit in goed s... Lees meer

20 sept - Pitch Event Limburgse Versnellingstafels

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
20 september 2018
PITCH EVENT: 20 SEPTEMBER 2018 Reserveer nu alvast 20 september 2018 in je agenda. Dan zal het eerstvolgende Pitch Event plaatsvinden. Bekijk nog eens alle pitches van 9 november 2017.www.delimburgsev... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu