Nieuws
Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

19 maart 2019
Categorie: Algemeen, Arbeidsmarkt, Innovatie, Leisure & Retail, Logistiek, Maakindustrie, Onderwijs

Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

Provincie Limburg tekent samenwerkingsovereenkomst met Meet the Youngsters om aan de slag te gaan met het binden, boeien en benutten van jong talent voor Limburg.

Meet the Youngsters, een community op de arbeidsmarkt gericht op scholieren, studenten en starters, gaat de Provincie Limburg helpen met haar arbeidsmarktimago en het structureel aantrekken van jong talent. Het platform www.MeettheYoungsters.nl zorgt daarbij voor een structurele verbinding tussen werkgevers en studenten uit de regio. Op dit moment zijn er al meer dan 5000 VMBO, MBO, HBO en WO studenten op het platform aanwezig en blijft dit aantal verder groeien.

image005.jpg

Het commitment van de provincie Limburg middels een partnerschap is een verdere stap en een bevestiging van de mooie ontwikkeling. Het eerste speerpunt zal zijn het verder enthousiasmeren van jongeren voor een traineeship bij de Limburgse overheden, het traineeprogramma RichtingZuid.

RichtingZuid is een traineeprogramma dat gekenmerkt wordt door innovatief denken, een uitdagend leer- en ontwikkelprogramma, een werkpraktijk waarin fouten maken mag, leren ervan moet (trial and error), in combinatie met een intensieve begeleiding van trainees.

Om werkgevers nog meer in de spotlight bij jongeren te zetten, wordt door Meet the Youngsters onder andere ook de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg georganiseerd, waarvoor bedrijven zich binnenkort weer kunnen inschrijven op www.aantrekkelijkstewerkgever.nl

Meet-the-youngsters.png          Provincie-Limburg.jpg

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

15 nov 2019 | Dag van de Ondernemer

Ondernemerschap
15 november 2019
Beste Ondernemer, vanuit MKB-Limburg zijn de voorbereidingen van het programma in volle gang. De Dag van de Ondernemer is de jaarlijks terugkerende dag, waarop de MKB ondernemers extra in het zonnetje... Lees meer

20 nov | Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek

Logistiek
20 november 2019
SAVE THE DATE: 20 november 2019 - Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek LIOF is 20 november te gast bij Inther Group in Oostrum. Inther is een specialist in het ontwerp en sleutelklaar oplev... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu