Nieuws
Primeur: FarmBot op Meet&Green

Primeur: FarmBot op Meet&Green

27 juni 2017
Categorie: Agri, Innovatie

29 juni in Heythuysen

Donderdag 29 juni is er een Meet&Green bij boomteeltkwekerij Boonen te Heythuysen. Daar is ook de FarmBot te zien, voor het eerst op locatie! U bent van harte welkom om kennis te maken met het prototype van deze nieuwe – multi toepasbare – robotteler op open veld.

Farmbot.jpg

Op dit moment staat de FarmBot nog in de lobby van Fontys Venlo waar er door studenten druk getest en geprogrammeerd wordt. De voorbereidingen op een vervolgproject in de praktijk zijn in volle gang:  Peoples Farm in Maasbree gaat de FarmBot inzetten om groenten te zaaien en te telen.

Gezocht: studenten Citaverde of HAS
FarmBot is een opensource project vanuit Californië gestart, met als resultaat een prototype genaamd FarmBot Genesis (www.farmbot.io ). Dit prototype is in staat om zelfstandig een aantal teelthandelingen te doen, wat een belangrijk stap is naar een verdergaand geautomatiseerd teeltsysteem voor gewassen. Het idee is dat deze FarmBot als ‘demonstrator’ straks een vaste plek krijgt in Villa Flora.  We zijn nog op zoek naar partijen die ondersteuning bieden bij het beheer van de daadwerkelijke teelt, bijvoorbeeld studenten van Cita Verde of HAS.

Keyport EAA “De Productie Proeftuin”
Projectleider Anton Winkelmolen:’Via het initiatief BoerZoektEngineer zijn we in aanraking gekomen met het concept FarmBot. Een mooi voorbeeld van hoe triple helix in de praktijk kan leiden tot gave ontwikkelingen.’

BoerZoekt Engineer wordt ondersteund door het Keyport 2020 Economisch Actie Programma Agribusiness EAA. Met de EAA Productie Proeftuin versterken zij de regionale food- en agrisector.

Terug
agenda
Agenda

6 sept - Regiosymposium Keyport, SML en OML

Algemeen, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
6 september 2018 Aanvang 19:00 Einde 21:30
Regiosymposium Keyport, SML en OMLDonderdag 6 september 2018, 19.00 - 21.30 uurLocatie: Beachclub Degreez, Velkenskamp 1, PanheelVoor: Gemeenteraadsleden, Bestuurders De mooiste muziek, zit in goed s... Lees meer

20 sept - Pitch Event Limburgse Versnellingstafels

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
20 september 2018
PITCH EVENT: 20 SEPTEMBER 2018 Reserveer nu alvast 20 september 2018 in je agenda. Dan zal het eerstvolgende Pitch Event plaatsvinden. Bekijk nog eens alle pitches van 9 november 2017.www.delimburgsev... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu