Nieuws
Primeur: FarmBot op Meet&Green

Primeur: FarmBot op Meet&Green

27 juni 2017
Categorie: Agri, Innovatie

29 juni in Heythuysen

Donderdag 29 juni is er een Meet&Green bij boomteeltkwekerij Boonen te Heythuysen. Daar is ook de FarmBot te zien, voor het eerst op locatie! U bent van harte welkom om kennis te maken met het prototype van deze nieuwe – multi toepasbare – robotteler op open veld.

Farmbot.jpg

Op dit moment staat de FarmBot nog in de lobby van Fontys Venlo waar er door studenten druk getest en geprogrammeerd wordt. De voorbereidingen op een vervolgproject in de praktijk zijn in volle gang:  Peoples Farm in Maasbree gaat de FarmBot inzetten om groenten te zaaien en te telen.

Gezocht: studenten Citaverde of HAS
FarmBot is een opensource project vanuit Californië gestart, met als resultaat een prototype genaamd FarmBot Genesis (www.farmbot.io ). Dit prototype is in staat om zelfstandig een aantal teelthandelingen te doen, wat een belangrijk stap is naar een verdergaand geautomatiseerd teeltsysteem voor gewassen. Het idee is dat deze FarmBot als ‘demonstrator’ straks een vaste plek krijgt in Villa Flora.  We zijn nog op zoek naar partijen die ondersteuning bieden bij het beheer van de daadwerkelijke teelt, bijvoorbeeld studenten van Cita Verde of HAS.

Keyport EAA “De Productie Proeftuin”
Projectleider Anton Winkelmolen:’Via het initiatief BoerZoektEngineer zijn we in aanraking gekomen met het concept FarmBot. Een mooi voorbeeld van hoe triple helix in de praktijk kan leiden tot gave ontwikkelingen.’

BoerZoekt Engineer wordt ondersteund door het Keyport 2020 Economisch Actie Programma Agribusiness EAA. Met de EAA Productie Proeftuin versterken zij de regionale food- en agrisector.

Terug
agenda
Agenda

Op het moment zijn er geen agenda-items.

Algemeen
13 juli 2017 Aanvang 09:03 Einde 10:00
Op het moment zijn er geen agenda-items. Lees meer

Ontdek Keyport!

Klik op onderstaande afbeelding.

webbanner221x221px.gif

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu