Nieuws

BRB-International kiest voor forse uitbreiding in de gemeente Leudal

Maakindustrie
13-12-13 Maandag 9 december ondertekende BRB samen met de gemeente Leudal een intentieovereenkomst om te komen tot de gewenste uitbreiding van 4,5 ha op het bedrijventerrein van Ittervoort. BRB-International, gevestigd in Ittervoort, maakte enkele maanden geleden bekend dat het bedrijf op zoek was naar een uitbreidingslocatie. Dit vanwege de steeds verdere groei van het bedrijf, dat producent en leverancier is van o.m. siliconen en olie-additieven.

Maandag 9 december ondertekende BRB samen met de gemeente Leudal een intentieovereenkomst om te komen tot de gewenste uitbreiding van 4,5 ha op het bedrijventerrein van Ittervoort. BRB-International, gevestigd in Ittervoort, maakte enkele maanden geleden bekend dat het bedrijf op zoek was naar een uitbreidingslocatie. Dit vanwege de steeds verdere groei van het bedrijf, dat producent en leverancier is van o.m. siliconen en olie-additieven.

Keyport 2020 timmert aan de weg

Algemeen
12-12-13 Keyport 2020 heeft vanaf de voorbereiding in 2012 (onder de naam Brainport 2020 Hoge Dunk – OML) en in het bijzonder vanaf de daadwerkelijke start in januari 2013 hard aan de weg getimmerd om de regio Keyport 2020 een ‘gezicht’ te geven en te positioneren binnen Brainport 2020 Zuidoost-Nederland. In 2013 is de organisatie ingericht (Algemeen Bestuur, Dagelijks Bestuur, Uitvoerend team, Kernteam) en het draagvlak vergroot, Vanaf begin 2013 zijn er 15 projectontwikkelingen en onderzoeken opgestart. Daarnaast zijn er 6 projecten in uitvoering.

Keyport 2020 heeft vanaf de voorbereiding in 2012 (onder de naam Brainport 2020 Hoge Dunk – OML) en in het bijzonder vanaf de daadwerkelijke start in januari 2013 hard aan de weg getimmerd om de regio Keyport 2020 een ‘gezicht’ te geven en te positioneren binnen Brainport 2020 Zuidoost-Nederland. In 2013 is de organisatie ingericht (Algemeen Bestuur, Dagelijks Bestuur, Uitvoerend team, Kernteam) en het draagvlak vergroot, Vanaf begin 2013 zijn er 15 projectontwikkelingen en onderzoeken opgestart. Daarnaast zijn er 6 projecten in uitvoering.

Verdeling EFRO-gelden bekend gemaakt

Algemeen
11-12-13 De verdeling van de zogeheten EFRO-gelden (bestemd voor regionale ontwikkeling op het gebied van infrastructuur, werkgelegenheid en het midden- en kleinbedrijf) voor Nederlandse gemeenten en provincies is afgelopen weekend door staatssecretaris Kleinsma (Economische Zaken) bekendgemaakt. Van 2014 tot 2020 is voor EFRO circa 500 miljoen euro beschikbaar uit Europa. Daar komt nog 91 miljoen euro aan bijdrage van het rijk bij.

De verdeling van de zogeheten EFRO-gelden (bestemd voor regionale ontwikkeling op het gebied van infrastructuur, werkgelegenheid en het midden- en kleinbedrijf) voor Nederlandse gemeenten en provincies is afgelopen weekend door staatssecretaris Kleinsma (Economische Zaken) bekendgemaakt. Van 2014 tot 2020 is voor EFRO circa 500 miljoen euro beschikbaar uit Europa. Daar komt nog 91 miljoen euro aan bijdrage van het rijk bij.

Innovatiesubsidie voor Proteion Thuis

Zorg
11-12-13 Keyport 2020 stelde een subsidie van €100.000 beschikbaar voor zorgorganisatie Proteion. Met dit bedrag gaat Proteion ervoor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Proteion Thuis geeft met haar programma van initiatieven een krachtige impuls aan de ontwikkeling van zorginnovaties binnen de regio Noord- en Midden-Limburg.

Keyport 2020 stelde een subsidie van €100.000 beschikbaar voor zorgorganisatie Proteion. Met dit bedrag gaat Proteion ervoor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Proteion Thuis geeft met haar programma van initiatieven een krachtige impuls aan de ontwikkeling van zorginnovaties binnen de regio Noord- en Midden-Limburg.

Techniekketen Noord- en Midden-Limburg

Maakindustrie
11-12-13 De maakindustrie is een essentiële pijler onder de Nederlandse economie. In de Keyport 2020-regio is de maakindustrie zeer sterk vertegenwoordigd. Voldoende technisch goed opgeleide medewerkers is voor deze industrie en het MKB van levensbelang. Het bedrijfsleven ziet tekorten op de arbeidsmarkt als de grootste bedreiging voor de internationale concurrentiepositie en het behoud van de industrie. Voor Limburg is het Techniekplan Limburg in ontwikkeling.

De maakindustrie is een essentiële pijler onder de Nederlandse economie. In de Keyport 2020-regio is de maakindustrie zeer sterk vertegenwoordigd. Voldoende technisch goed opgeleide medewerkers is voor deze industrie en het MKB van levensbelang. Het bedrijfsleven ziet tekorten op de arbeidsmarkt als de grootste bedreiging voor de internationale concurrentiepositie en het behoud van de industrie. Voor Limburg is het Techniekplan Limburg in ontwikkeling.

Keyport 2020 timmert aan de weg

Algemeen
11-12-13 Keyport 2020 heeft vanaf de voorbereiding in 2012 (onder de naam Brainport 2020 Hoge Dunk – OML) en in het bijzonder vanaf de daadwerkelijke start in januari 2013 hard aan de weg getimmerd om de regio Keyport 2020 een ‘gezicht’ te geven en te positioneren binnen Brainport 2020 Zuidoost-Nederland.In 2013 is de organisatie ingericht (Algemeen Bestuur, Dagelijks Bestuur, Uitvoerend team, Kernteam) en het draagvlak vergroot, Vanaf begin 2013 zijn er 15 projectontwikkelingen en onderzoeken opgestart. Daarnaast zijn er 6 projecten in uitvoering.

Keyport 2020 heeft vanaf de voorbereiding in 2012 (onder de naam Brainport 2020 Hoge Dunk – OML) en in het bijzonder vanaf de daadwerkelijke start in januari 2013 hard aan de weg getimmerd om de regio Keyport 2020 een ‘gezicht’ te geven en te positioneren binnen Brainport 2020 Zuidoost-Nederland.
In 2013 is de organisatie ingericht (Algemeen Bestuur, Dagelijks Bestuur, Uitvoerend team, Kernteam) en het draagvlak vergroot, Vanaf begin 2013 zijn er 15 projectontwikkelingen en onderzoeken opgestart. Daarnaast zijn er 6 projecten in uitvoering.

Henk van Houtum te gast bij TVL Business

Algemeen
11-12-13 Op 1 december was Henk van Houtum, ambassadeur van Keyport 2020 te gast bij het programma TVL Business. In dit programma ging Van Houtum in op de rol en werkwijze van Keyport 2020.

Op 1 december was Henk van Houtum, ambassadeur van Keyport 2020 te gast bij het programma TVL Business. In dit programma ging Van Houtum in op de rol en werkwijze van Keyport 2020.

Halfjaarlijks kastelenoverleg focust op relatie tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven

Algemeen
11-12-13 'Onze innovatieve kracht is verbonden met maatschappelijke opgaven, daarin zijn we een voorbeeld voor Europa. We hebben een model dat zich ervoor leent om op verschillende plekken binnen Europa geadopteerd te worden. Niet gekopieerd, want daarvoor wortelt Brainport teveel in de eigenheid van onze regio. Vandaag zijn we hier bij elkaar om te kijken hoe onze kennisinstellingen zich verbinden met onze ondernemers; met onze programma's en agenda's' aldus Wim van der Donk, Commissaris van de Koningin in Noord Brabant.

'Onze innovatieve kracht is verbonden met maatschappelijke opgaven, daarin zijn we een voorbeeld voor Europa. We hebben een model dat zich ervoor leent om op verschillende plekken binnen Europa geadopteerd te worden. Niet gekopieerd, want daarvoor wortelt Brainport teveel in de eigenheid van onze regio. Vandaag zijn we hier bij elkaar om te kijken hoe onze kennisinstellingen zich verbinden met onze ondernemers; met onze programma's en agenda's' aldus Wim van der Donk, Commissaris van de Koningin in Noord Brabant.

Regionaal investeringsfonds MBO

Maakindustrie
11-12-13 Om de afstemming tussen bedrijfsleven en onderwijs nog beter te organiseren, komt begin 2014 het regionaal investeringsfonds MBO vanuit het ministerie van OC&W beschikbaar. Hiermee kunnen onder meer nieuwe Centra voor Innovatief Vakmanschap worden gefinancierd.

Om de afstemming tussen bedrijfsleven en onderwijs nog beter te organiseren, komt begin 2014 het regionaal investeringsfonds MBO vanuit het ministerie van OC&W beschikbaar. Hiermee kunnen onder meer nieuwe Centra voor Innovatief Vakmanschap worden gefinancierd.

Eerste diploma’s uitgereikt in kader van MKB MACH3

Algemeen
11-12-13 Kennis halen en kennis delen, dat stond centraal tijdens de eerste ondernemersbijeenkomst van MKB MACH3, vorige week, in Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. “Een ondernemer moet zelf het belang zien van een sterke leercultuur”, aldus MKB MACH3. Dat ondernemers zich hier wel degelijk van bewust zijn, bleek uit de goed gevulde Ridderzaal.

Kennis halen en kennis delen, dat stond centraal tijdens de eerste ondernemersbijeenkomst van MKB MACH3, vorige week, in Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. “Een ondernemer moet zelf het belang zien van een sterke leercultuur”, aldus MKB MACH3. Dat ondernemers zich hier wel degelijk van bewust zijn, bleek uit de goed gevulde Ridderzaal.

Herstructurering ‘natte’ bedrijventerreinen Maasgouw van start

Logistiek
11-12-13 Om de scheepvaartgerelateerde bedrijventerreinen te ontwikkelen tot kwalitatief hoogwaardige en duurzame vestingplaatsen, gaat de gemeente Maasgouw de samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) en de Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor bedrijventerreinen BV (LHB) uitbreiden.

Om de scheepvaartgerelateerde bedrijventerreinen te ontwikkelen tot kwalitatief hoogwaardige en duurzame vestingplaatsen, gaat de gemeente Maasgouw de samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) en de Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor bedrijventerreinen BV (LHB) uitbreiden.

Maakindustrie trekt Nederlandse industrie uit het dal.

Maakindustrie
11-12-13 De Maakindustrie is een van de sterke sectoren in de regio Keyport2020. De regio kent relatief veel innovatieve MKB-bedrijven waar productie centraal staat. Uit het onderzoek ‘Innovatiepotentieel regionale MKB’ blijkt dat de maakindustrie in onze regio een krachtige sector is met groeikansen. Eerder al gingen signalen op dat de technologische sectoren een belangrijk aandeel hebben in de economische groei.

De Maakindustrie is een van de sterke sectoren in de regio Keyport2020. De regio kent relatief veel innovatieve MKB-bedrijven waar productie centraal staat. Uit het onderzoek ‘Innovatiepotentieel regionale MKB’ blijkt dat de maakindustrie in onze regio een krachtige sector is met groeikansen. Eerder al gingen signalen op dat de technologische sectoren een belangrijk aandeel hebben in de economische groei.

Limburg Magnet, Match-making tussen studenten en werkgevers

Maakindustrie
29-11-13 Het project Limburg Magnet informeert studenten over gunstige baanperspectieven in Limburg. Doel: het binden, boeien en gericht benutten van jong talent voor de Limburgse arbeidsmarkt. Hoe: door jongeren op verfrissende en soms verrassende wijze in contact te brengen met inspirerende werkgevers, opleidingen en carrièrekansen in het Limburgse bedrijfsleven.

Het project Limburg Magnet informeert studenten over gunstige baanperspectieven in Limburg. Doel: het binden, boeien en gericht benutten van jong talent voor de Limburgse arbeidsmarkt. Hoe: door jongeren op verfrissende en soms verrassende wijze in contact te brengen met inspirerende werkgevers, opleidingen en carrièrekansen in het Limburgse bedrijfsleven.

Maasgouw en OML willen met bedrijven hotspot scheepvaart realiseren

Logistiek
22-11-13 Het onderzoek naar de innovatiekracht van de maakindustrie, uitgevoerd door het lectoraat Brainport van de Fontys Hogeschool Management, Economie en Recht heeft aangetoond dat de scheepsbouw een van de innovatieve netwerken binnen Keyport 2020 is waar sprake is van een meer dan gemiddeld innovatiepotentieel. Behalve de herstructurering van deze zogenaamde ‘natte bedrijventerreinen’ die in samenwerking tussen Maasgouw, OML en LHB zal worden opgepakt gaat Keyport 2020 verkennen op welke wijze er een bijdrage geleverd kan worden aan de versterking van de innovatie- en concurrentiekracht van de aldaar gevestigde bedrijven.

Het onderzoek naar de innovatiekracht van de maakindustrie, uitgevoerd door het lectoraat Brainport van de Fontys Hogeschool Management, Economie en Recht heeft aangetoond dat de scheepsbouw een van de innovatieve netwerken binnen Keyport 2020 is waar sprake is van een meer dan gemiddeld innovatiepotentieel. Behalve de herstructurering van deze zogenaamde ‘natte bedrijventerreinen’ die in samenwerking tussen Maasgouw, OML en LHB zal worden opgepakt gaat Keyport 2020 verkennen op welke wijze er een bijdrage geleverd kan worden aan de versterking van de innovatie- en concurrentiekracht van de aldaar gevestigde bedrijven.

Nieuwe projecten Keyport 2020

Algemeen
14-11-13 In haar vergadering van 13 november 2013 heeft het algemeen bestuur van Keyport2020 ingestemd met een viertal nieuwe projecten. Op basis van de adviezen van het Kernteam Keyport, waarin bedrijven, kennisinstellingen en overheden op basis van hun expertise plaats nemen, zijn de volgende projecten goedgekeurd en hebben steun van Keyport ontvangen: • Werkplekleren 3.0: letterlijk meer kennis produceren en delen • Retail- en Business Academy • Virtueel Verzorgingshuis / Innoveren door verbinden • Onderwijsinfrastructuur Techniekketen Noord Limburg en regio Keyport 2020

In haar vergadering van 13 november 2013 heeft het algemeen bestuur van Keyport2020 ingestemd met een viertal nieuwe projecten. Op basis van de adviezen van het Kernteam Keyport, waarin bedrijven, kennisinstellingen en overheden op basis van hun expertise plaats nemen, zijn de volgende projecten goedgekeurd en hebben steun van Keyport ontvangen: • Werkplekleren 3.0: letterlijk meer kennis produceren en delen • Retail- en Business Academy • Virtueel Verzorgingshuis / Innoveren door verbinden • Onderwijsinfrastructuur Techniekketen Noord Limburg en regio Keyport 2020

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

31 mei - Uitnodiging symposium: voeding en beweging

Algemeen, Agri
31 mei 2019 Aanvang 13:00 Einde 19:00
Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 9 juni staat topsport centraal in Weert, dan vindt namelijk het Europees Kampioenschap Triathlon plaats. Op 31 mei trappen we af in de Poort van Limburg met het sy... Lees meer

3 juni - De Groeispurt voor ondernemers en verbinders

Innovatie, Ondernemerschap
3 juni 2019 Aanvang 14:00 Einde 19:00
Over dit evenementWe gaan Groeischakelen! De Groeispurt is een interactieve, verbindende en energieke bijeenkomst waarbij we de handen uit de mouwen gaan steken om ondernemers een stap verder te he... Lees meer

4 juni - Staat u op de Limburg stand tijdens Beurs Transport Logistic München?

Logistiek, Ondernemerschap
4 juni 2019
Logistiek:Limburg Logistiek StandDit jaar slaan ELC Limburg en LIOF de handen ineen om samen met het Limburgse logistieke bedrijfsleven de sterke Limburg-propositie te presenteren op TLM 2019. Deelna... Lees meer

13 juni - voorjaarsevent van LimburgMakers en LimburgLogistiek

Logistiek, Innovatie
13 juni 2019 Aanvang 12:00 Einde 16:00
Op donderdag 13 juni vindt het voorjaarsevent van LimburgMakers en LimburgLogistiek plaats. Een uitgelezen mogelijkheid om uw zakelijke relaties te ontmoeten, u te laten inspireren en een kijkje te ku... Lees meer

21 juni - College Tour Bewustwording Circulaire economie

Innovatie, Ondernemerschap
21 juni 2019 Aanvang 19:30 Einde 23:30
Save the date: College Tour Bewustwording Circulaire economieIn samenwerking met gemeente Cranendonck, Vrienden van het Schepenhuis en Metalot organiseert Ouderraad BRAVO! College op vrijdag 21 juni 2... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu