Nieuws

Meeste agrarische ondernemers positiever over toekomst

Agri
18-02-14 Het vertrouwen van agrarisch ondernemers is in het vierde kwartaal van 2013 gestegen ten opzichte van het derde kwartaal. Ook de verwachtingen voor de komende jaren zijn volgens de meting iets positiever. Dit blijkt uit de meting van de Agro Vertrouwensindex van half januari 2014.

Het vertrouwen van agrarisch ondernemers is in het vierde kwartaal van 2013 gestegen ten opzichte van het derde kwartaal. Ook de verwachtingen voor de komende jaren zijn volgens de meting iets positiever. Dit blijkt uit de meting van de Agro Vertrouwensindex van half januari 2014.

Provincie steunt herbestemming monumentale boerderij Swalmen

Agri
18-02-14 Met een provinciale bijdrage van 500.000 euro krijgt de carréboerderij Genoenhof in Swalmen na een grondige restauratie een nieuwe bestemming als woon-, werk- en verkoopruimte waarin de stichting Emmaus Perspectief mensen met een sociale problematiek opvangt.

Met een provinciale bijdrage van 500.000 euro krijgt de carréboerderij Genoenhof in Swalmen na een grondige restauratie een nieuwe bestemming als woon-, werk- en verkoopruimte waarin de stichting Emmaus Perspectief mensen met een sociale problematiek opvangt.

Deelprojecten ‘Gebiedsontwikkeling Swalmen’ in uitvoering

Agri
14-02-14 Op woensdag 12 februari vond in de Beatrixhoeve de mijlpaalbijeenkomst plaats inzake ‘Gebiedsontwikkeling Swalmen’. Daar werd de stand van zaken toegelicht en de bereikte resultaten gepresenteerd. De aanwezigen, waaronder gedeputeerde Patrick van der Broeck en wethouder Gerard IJff, konden met eigen ogen de resultaten aanschouwen.

Op woensdag 12 februari vond in de Beatrixhoeve de mijlpaalbijeenkomst plaats inzake ‘Gebiedsontwikkeling Swalmen’. Daar werd de stand van zaken toegelicht en de bereikte resultaten gepresenteerd. De aanwezigen, waaronder gedeputeerde Patrick van der Broeck en wethouder Gerard IJff, konden met eigen ogen de resultaten aanschouwen.

Metaalbedrijf SIF in Roermond investeert in uitbreiding

Maakindustrie
14-02-14 Metaalbedrijf SIF in Roermond heeft van de gemeente toestemming gekregen voor uitbreiding. Twee bestaande bedrijfshallen aan de Mijnheerkensweg morgen worden uitgebreid van de gemeente Roermond.

Metaalbedrijf SIF in Roermond heeft van de gemeente toestemming gekregen voor uitbreiding. Twee bestaande bedrijfshallen aan de Mijnheerkensweg morgen worden uitgebreid van de gemeente Roermond.

Themabijeenkomst Fietstoerisme: Ondernemers enthousiast over samenwerking

Leisure & Retail
13-02-14 Tijdens de druk bezochte themabijeenkomst “Fietstoerisme in Keyport 2020; kansen voor een nieuwe impuls!” op 6 februari jl., georganiseerd door het Innovatiehuis MKB Keyport 2020, zijn de ondernemers op enthousiaste wijze aan de slag gegaan om de kansen voor nieuwe vormen van samenwerking en innovatieve concepten voor fietstoerisme in de regio in te vullen.

Tijdens de druk bezochte themabijeenkomst “Fietstoerisme in Keyport 2020; kansen voor een nieuwe impuls!” op 6 februari jl., georganiseerd door het Innovatiehuis MKB Keyport 2020, zijn de ondernemers op enthousiaste wijze aan de slag gegaan om de kansen voor nieuwe vormen van samenwerking en innovatieve concepten voor fietstoerisme in de regio in te vullen.

Provincie stimuleert scholing werkzoekenden

Algemeen
11-02-14 De provincie Limburg gaat flink investeren in kennis en kunde van werkeloze werkzoekenden. Om voorop te kunnen blijven lopen op het gebied van slimme innovatie, ontwikkeling van kennis en concurrentiekracht wordt, als onderdeel van het ‘scholingsfonds’, een bedrag van 2,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de (bij)scholing van werkzoekenden.

De provincie Limburg gaat flink investeren in kennis en kunde van werkeloze werkzoekenden. Om voorop te kunnen blijven lopen op het gebied van slimme innovatie, ontwikkeling van kennis en concurrentiekracht wordt, als onderdeel van het ‘scholingsfonds’, een bedrag van 2,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de (bij)scholing van werkzoekenden.

Agribusiness heeft de toekomst

Agri
10-02-14 Het waren inspirerende en bemoedigende cijfers die op donderdag 6 februari in het gemeentehuis van Leudal werden gepresenteerd. Wat blijkt: de agribusiness in de regio Keyport 2020 levert 20% van de totale bruto toegevoegde waarde. Anders gezegd: van elke 5 euro die in de Keyport 2020-regio wordt verdiend, is 1 euro agrarisch gerelateerd. Meer dan 15.500 mensen werken in een agrarische of agrarisch gerelateerde baan. Een verrassende conclusie, maar bovenal: veel groeikansen voor Keyport 2020.

Het waren inspirerende en bemoedigende cijfers die op donderdag 6 februari in het gemeentehuis van Leudal werden gepresenteerd. Wat blijkt: de agribusiness in de regio Keyport 2020 levert 20% van de totale bruto toegevoegde waarde. Anders gezegd: van elke 5 euro die in de Keyport 2020-regio wordt verdiend, is 1 euro agrarisch gerelateerd. Meer dan 15.500 mensen werken in een agrarische of agrarisch gerelateerde baan. Een verrassende conclusie, maar bovenal: veel groeikansen voor Keyport 2020.

Boeiend werkbezoek voor bedrijven aan Europees topinstituut in Leuven


Algemeen
10-02-14 Doel is om het MKB kennis te laten maken met interessante kennisinstellingen in het gebied van Brainport 2020, waartoe ook Keyport 2020 behoort. Er is namelijk veel meer kennis aanwezig in onze regio dan vele ondernemers zich realiseren. Nieuwe kennis vormt vaak de basis voor vernieuwing en innovatie en is daarmee een belangrijk concurrentiewapen.

Doel is om het MKB kennis te laten maken met interessante kennisinstellingen in het gebied van Brainport 2020, waartoe ook Keyport 2020 behoort. Er is namelijk veel meer kennis aanwezig in onze regio dan vele ondernemers zich realiseren. Nieuwe kennis vormt vaak de basis voor vernieuwing en innovatie en is daarmee een belangrijk concurrentiewapen.

Tinnemans Keukens uit Ittervoort wint ondernemersprijs Leudal

Algemeen
10-02-14 Tinnemans Keukens uit Ittervoort werd woensdagavond door de vakjury uitgeroepen als winnaar van de Ondernemersprijs Leudal 2014. Het aanwezige publiek bepaalde dat Hoeve de Kaolder met de Rabo Publieksprijs naar huis ging. Melkveehouderij Hartman kreeg de Aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Tinnemans Keukens uit Ittervoort werd woensdagavond door de vakjury uitgeroepen als winnaar van de Ondernemersprijs Leudal 2014. Het aanwezige publiek bepaalde dat Hoeve de Kaolder met de Rabo Publieksprijs naar huis ging. Melkveehouderij Hartman kreeg de Aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Gemeente Roerdalen stelt pachtvrije landbouwgronden beschikbaar

Agri
07-02-14 De gemeente Roerdalen stelt een aantal pachtvrije landbouwgronden beschikbaar. Wilt u zich inschrijven? Dan kunt u bij de receptie in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg een inschrijfformulier afhalen.

De gemeente Roerdalen stelt een aantal pachtvrije landbouwgronden beschikbaar. Wilt u zich inschrijven? Dan kunt u bij de receptie in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg een inschrijfformulier afhalen.

Agrarisch bedrijfsleven scoort als banenmotor in regio Midden Limburg

Agri
05-02-14 Is de agribusiness in Midden-Limburg een aflopende zaak? Of is het juist een banenmotor die zorgvuldig moet worden gekoesterd? Om hierin meer inzicht te krijgen heeft keyport 2020 een onderzoek laten uitvoeren naar het belang van de agribusiness. De uitkomsten zijn indrukwekkend!

Is de agribusiness in Midden-Limburg een aflopende zaak? Of is het juist een banenmotor die zorgvuldig moet worden gekoesterd? Om hierin meer inzicht te krijgen heeft keyport 2020 een onderzoek laten uitvoeren naar het belang van de agribusiness. De uitkomsten zijn indrukwekkend!

Techniekketen vindt en bindt technisch talent voor de regio

Maakindustrie
03-02-14 Méér instroom in technisch onderwijs, minder uitval, betere aansluiting bij de vraag van het bedrijfsleven en op nieuwe technologische ontwikkelingen. Dat zijn in een notendop de doelstellingen van de Techniekketen Noord- en Midden-Limburg. Vier stichtingen in het voortgezet onderwijs, Fontys Hogeschool en Gilde Opleidingen sloegen de handen ineen om dit waar te maken.

Méér instroom in technisch onderwijs, minder uitval, betere aansluiting bij de vraag van het bedrijfsleven en op nieuwe technologische ontwikkelingen. Dat zijn in een notendop de doelstellingen van de Techniekketen Noord- en Midden-Limburg. Vier stichtingen in het voortgezet onderwijs, Fontys Hogeschool en Gilde Opleidingen sloegen de handen ineen om dit waar te maken.

Unicorn breidt uit in Weert

Maakindustrie
27-01-14 Unicorn Grain Specialties - voorheen Meneba - , internationale producent van natuurlijke functionele ingrediënten voor Feed, Food en Industrie, investeert in uitbreiding en vernieuwing van de productie te Weert.

Unicorn Grain Specialties - voorheen Meneba - , internationale producent van natuurlijke functionele ingrediënten voor Feed, Food en Industrie, investeert in uitbreiding en vernieuwing van de productie te Weert.

Leudal, Nederweert en Weert ondertekenen convenant samenwerking bij nieuwe taken

Zorg
24-01-14 De gemeenten Leudal, Nederweert en Weert hebben donderdag 23 januari een samenwerkingsconvenant ondertekend. Zij slaan de handen ineen bij de nieuwe invullingen van het lokale sociale beleid.

De gemeenten Leudal, Nederweert en Weert hebben donderdag 23 januari een samenwerkingsconvenant ondertekend. Zij slaan de handen ineen bij de nieuwe invullingen van het lokale sociale beleid.

Nieuw innovatief entertainmentpark voor Roermond

Leisure & Retail
20-01-14 Roermond krijgt een vernieuwend indoor entertainmentpark, genaamd Yumble. Het park zal 8000 m2 interactie, innovatie en entertainment gaan aanbieden. Een state-of-the-art attractiemix, onderscheidend food & beverageconcept en digitaal decor op basis van projectietechnologie, vormen een integrale en unieke beleving.

Roermond krijgt een vernieuwend indoor entertainmentpark, genaamd Yumble. Het park zal 8000 m2 interactie, innovatie en entertainment gaan aanbieden. Een state-of-the-art attractiemix, onderscheidend food & beverageconcept en digitaal decor op basis van projectietechnologie, vormen een integrale en unieke beleving.

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

21 juni - College Tour Bewustwording Circulaire economie

Innovatie, Ondernemerschap
21 juni 2019 Aanvang 19:30 Einde 23:30
Save the date: College Tour Bewustwording Circulaire economieIn samenwerking met gemeente Cranendonck, Vrienden van het Schepenhuis en Metalot organiseert Ouderraad BRAVO! College op vrijdag 21 juni 2... Lees meer

27 juni - Innovatiefeestje tijdens Zomerconferentie WCM

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
27 juni 2019
Op 27 juni 2019 organiseert World Class Maintenance Zuid in samenwerking met De Groeischakelaar de Zomerconferentie WCM Zuid. Tijdens dit event staat innovatie binnen maintenance en asset management i... Lees meer

27 juni 2019 | Ledenbijeenkomst Maketech Platform

Maakindustrie
27 juni 2019
Voor leden Maketech Platform:Wil je ook groot bereik als je een bericht plaats op de linked-in pagina van je bedrijd? ?? Wil jij ook de aantrekkelijk van jouw bedrijf vergroten door inzet van social m... Lees meer

4 juli 2019 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
4 juli 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:30
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire (verdien)modellen in de Keyport regio. Ontdek wel... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu