Nieuws
Ontbijtsessie Maasgouwse ondernemers bij BLM Wegenbouw Wessem

Ontbijtsessie Maasgouwse ondernemers bij BLM Wegenbouw Wessem

8 oktober 2019
Categorie: Maakindustrie, Ondernemerschap, Onderwijs

“Het kost twee uurtjes van je tijd, maar je kunt er enorm veel profijt van hebben”, zo vat wethouder Carla Peters de impact van de ontbijtsessie samen. Als lid van het Algemeen Bestuur ken ik het aanbod van Keyport wel. Maar het aantal projecten is zo groot en divers, hoe breng je dat nu bij de ondernemers voor het voetlicht, zodat zij er hun voordeel mee kunnen doen? “

Aanleiding om samen met Keyport op woensdag 25 september jl een ontbijtsessie te organiseren. Gastlocatie was  BLM Wegenbouw in Wessem. “De aanwezige ondernemers waren erg enthousiast en er zijn diverse vervolgafspraken gemaakt. “Peters: “We denken erover om nog meer ontbijtsessies te organiseren, zodat we alle ondernemers in onze gemeente persoonlijk kunnen informeren. En daarmee de kans bieden om te groeien.”

foto-inzet-ontbijtsessie-BLMwegenbouw.jpg

Inhoud ontbijtsessie
Programmamanager Ton Hagelstein ging van start met een presentatie over wat Keyport kan betekenen voor ondernemers. Keyport projectleider Renske Cox lichtte de projecten Quintastics en Lerend Leven toe. Het eerste is een project om te komen tot een flexibele talentenpool aan werknemers. Het Lerend Leven-project richt zich op het belang om te zorgen voor goed gekwalificeerd personeel.

Paul van Lienen, projectleider van VMBO on Stage, onderstreepte in zijn presentatie het belang van het bereiken van VMBO’ers. Ondernemers kunnen deze groep leerlingen helpen bij een oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten omdat je het gesprek aangaat met mogelijk toekomstige arbeidskrachten.

Tot slot was er ook aandacht voor innovatie. Innovatiemakelaar Louis Bonné van De Groeischakelaar nam ondernemers mee in zijn verhaal. De Groeischakelaar kan ondernemers gratis voorzien van hulp en ondersteuning om innovatiemogelijkheden in beeld te brengen.

De arbeidsmarkt- en innovatieprojecten in het kort:

 • VMBO On Stage
  VMBO leerlingen vinden het lastig om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. En bedrijven hebben moeite met het vinden en bereiken van de toekomstige medewerker. VMBO On Stage werkt aan een duurzaam netwerk tussen de leerling en het bedrijfsleven. De VMBO leerling krijgt de gelegenheid om de werkplek te zien en het werk te ervaren. Dat inspireert en helpt in het verdere keuzeproces. Voor meer informatie kijk op: Projectpagina VMBO On Stage

 • Quintastics
  Quintastics is een andere manier van kijken naar vraag en aanbod. Door het loslaten van functieprofielen en het benoemen en plaatsen van rollen binnen de organisatie, helpt dit project werkgevers van een statistisch functiebouwwerk naar een flexibele talentenpool. Je werknemers gaan vanuit hun talenten een of meerdere rollen vervullen die zij zelf mee vormgeven. Het resultaat? Gemotiveerde en ondernemende werknemers. En een mogelijk antwoord op de openstaande vacatures. Voor meer informatie kijk op de projectpagina Quintastics.

 • Lerend Leven
  In het project Lerend Leven staan het behouden, aantrekken en opleiden van gekwalificeerde arbeidskrachten centraal. Door aan te sluiten bij het programma wordt de ondernemer geholpen bij de start van het implementeren van Lerend Leven in de eigen organisatie. Daarnaast krijg je toegang tot relevante kennis- en business netwerken of kun je deelnemen aan de thematische connected learning groepen. Voor meer informatie kijk op: projectpagina Lerend Leven.

 • Groeischakelaar
  Ondernemers met groei ambities en innovatieplannen weten nu vaak niet waar ze terecht kunnen om de volgende stap te zetten. Het vinden van de juiste financiering is lastig. Ook vragen over productontwikkeling, het starten van een nieuw initiatief of het vinden van de juiste partners kan leiden tot onnodige vertraging. De groeischakelaar helpt u hierbij. Voor meer informatie kijk op: projectpagina De Groeischakelaar.

Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Jan 2020: Doe mee met Start & Grow Diffrnt! Persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen

Ondernemerschap
1 januari 2020
MKB-ers, starters, ZZP-ers, freelancers, pak je kans en doe mee met Start & Grow Diffrnt! In januari 2020:Een uitgebreid programma met persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen.... Lees meer

22-23 april 2020 - Ga mee naar de Hannover Messe. Thema: Industrial Transformation

Innovatie, Ondernemerschap
22 april 2020
Ga op 22 en 23 april 2020 mee naar de Hannover Messe! De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen in de wereld. LIOF organiseert al jaren een speciale beursreis naar Hannover voor de Lim... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu