Nieuws
Ondernemer in beeld: Linssen Yachts

Ondernemer in beeld: Linssen Yachts

24 mei 2016
Categorie: Maakindustrie

Afgelopen maand ontving Yvonne Linssen uit handen van Keyport 2020 voorzitter Jos Heijmans de eerste ‘Made in Keyport arward’. In deze editie van ondernemer in beeld stellen we een aantal vragen aan Yvonne Linssen, directeur van Linssen Yachts in Maasgouw.


Hoe is Linssen Yachts ontstaan en wanneer?
In 1949. Opgericht door Jac. Linssen sr. In eerste instantie als reparatiewerf/timmerwerkplaats direct na de oorlog. Van reparatie van scheepsinterieurs naar houten scheepsstuurwielen. Uiteindelijk wordt er ook een staalbewerking toegevoegd eind jaren 50 en ontstaan de eerste roeibootjes. Daarna groeit het snel wanneer zijn zonen in het bedrijf komen, ontstaan de eerst ‘kajuitbootjes’.

Wat doet Linssen Yachts?
Linssen Yachts bouwt stalen motorjachten van 9-18 meter. Door middel van een uitgekiend productieproces worden deze jachten in serie gebouwd op drie productielijnen. Hiermee is een constante hoge kwaliteit gewaarborgd en een integrale technische kwaliteit. Linssen Yachts is marktleider en bouwt ca 70 jachten per jaar.

Hoeveel mensen werken bij Linssen Yachts ?
104 medewerkers; daarbovenop ca 20% flexibele externe krachten om pieken en dalen op te vangen.

Hoe ziet de markt voor Linssen Yachts  eruit?
Onze ‘doorsnee’ klant is 55+ en vaak ondernemer (geweest) en wil gaan genieten van zijn vrije tijd. In plaats van een tweede huisje in Spanje of camper o.i.d. kiezen ze voor een totaal andere blik op de wereld, namelijk vanaf het water. De zeer omvangrijke wateren van Europa (rivieren, kanalen, meren, plassen etc.), maar zeker ook de zee- en kustgebieden zijn hun vaargebied.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen de komende vijf jaar?
Marktleider blijven is hard werken. We blijven onze producten verbeteren en door te ontwikkelen. Blijven innoveren en blijven nadenken of iets anders/beter kan. Daarnaast regelmatig ook met nieuwe modellen op de markt komen. Ook de productietechniek wordt permanent bijgestuurd, zodat de efficiency gewaarborgd blijft.

Zou jij Linssen Yachts  een Midden-Limburgs bedrijf willen noemen en waarom?
Linssen Yachts is absoluut een Midden-Limburgs bedrijf! 100% wordt hier gedaan, vanaf de eerste schets, ontwikkeling, engineering, CAD-CAM tekenen, staalbewerking, interieur/houtbewerking, stralen, coaten, conserveren en de complete inbouw van alle jachten gebeurd op de werf in Maasbracht (en de interieurfabriek in Echt).

Werken jullie veel met regionaal personeel/regionale leveranciers?
Het grootste deel is regionaal; zowel personeel als ook de leveranciers. De stoffering bijvoorbeeld komt gewoon uit Maasbracht, de cabrioletkappen uit Swalmen. Specificieke jacht-onderdelen kunnen uitsluitend bij gespecialiseerde bedrijven gekocht worden. Dat kan in geheel Europa zijn. Ook het staal komt – uiteraard - niet uit Maasbracht, maar uit IJmuiden.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

21 juni - College Tour Bewustwording Circulaire economie

Innovatie, Ondernemerschap
21 juni 2019 Aanvang 19:30 Einde 23:30
Save the date: College Tour Bewustwording Circulaire economieIn samenwerking met gemeente Cranendonck, Vrienden van het Schepenhuis en Metalot organiseert Ouderraad BRAVO! College op vrijdag 21 juni 2... Lees meer

27 juni - Innovatiefeestje tijdens Zomerconferentie WCM

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
27 juni 2019
Op 27 juni 2019 organiseert World Class Maintenance Zuid in samenwerking met De Groeischakelaar de Zomerconferentie WCM Zuid. Tijdens dit event staat innovatie binnen maintenance en asset management i... Lees meer

27 juni 2019 | Ledenbijeenkomst Maketech Platform

Maakindustrie
27 juni 2019
Voor leden Maketech Platform:Wil je ook groot bereik als je een bericht plaats op de linked-in pagina van je bedrijd? ?? Wil jij ook de aantrekkelijk van jouw bedrijf vergroten door inzet van social m... Lees meer

4 juli 2019 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
4 juli 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:30
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire (verdien)modellen in de Keyport regio. Ontdek wel... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu