Nieuws
Nog even op een rij: Resultaat ‘nieuwe’ projecten 1e half jaar 2019

Nog even op een rij: Resultaat ‘nieuwe’ projecten 1e half jaar 2019

2 juli 2019
Categorie: Agri, Algemeen, Arbeidsmarkt, Innovatie, Leisure & Retail, Logistiek, Maakindustrie, Ondernemerschap, Onderwijs

Check hier de voortgang van een aantal Keyportprojecten 2019.
Wat is er al bereikt? En hoe kun je aansluiten? In dit artikel:

 • LeerWerkLoket
  Leerwerkplek in de aanbieding? Check hier de arrangementen van het LeerWerkLoket
 • ZomerOndernemer
  Tussen 15-23 jaar en deze zomer je eigen bedrijf starten? Aanmelden kan tot 5 juli
 • Indusym
  Slim, duurzaam ondernemen? Gratis Bedrijvenscan industrieterrein Pannenweg 
 • De Groeischakelaar
  6 maanden onderweg….Met een goed gevoel de zomer in
 • Wetenschap & Technologie
  Gezocht! Locatie en voorbeelden “Meisjes en techniek”
 • VMBO On Stage
  In contact komen met de arbeidskracht van de toekomst? Meld je nu al aan
 • CIV Maakindustrie
  Van start met 4 miljoen! 
 • Retail 4.0
  Online marketing voor retailers

LeerWerkLoket

Leerwerkplek in de aanbieding?

Het LeerWerkLoket creëert kansen voor statushouders, jongeren en werkzoekenden. Er zijn werkervarings-trajecten voor een baan in de bouw, logistiek en techniek. Maar ook gerichte programma’s voor extra handjes in de zorg, de horeca, retail en groenvoorziening. De trajecten starten direct na de vakantie!

Ben jij een werkgever en heb je nog een leerwerkplek in de aanbieding? Meld je bij middenlimburg@lerenenwerken.nl en doe mee.


Zomerondernemer

De ZomerOndernemer biedt jongeren tussen 15-23 jaar de kans om deze zomervakantie hun eigen bedrijf te starten. Je start op 10 juli. Professioneel begeleid, goed verzekerd én met klein startkapitaal.


InduSym

Restafval voor de één, is een grondstof voor de ander. InduSym maakt matches tussen individuele ondernemers. En kijkt naar de collectieve kansen op een bedrijventerrein.

 • Start Pilot Pannenweg :  Alle ondernemers op industrieterrein Pannenweg 2 krijgen namens Keyport 2020, de Gemeente Nederweert en het bestuur van Pannenweg2 een gratis InduSym Bedrijvenscan aangeboden.
  Hoe werkt het?
 • Mini-Workshop voor alle Keyport gemeenten: Op 4 juli organiseert Keyport samen met CIRCO de mini workshop” Circulair Ondernemen, aan de slag! “ Meer hierover na de zomer!
 • Bekijk hier de projectpagina

De Groeischakelaar

Met een goed gevoel de zomer in

Eerste resultaten van De Groeischakelaar positief!
Na de eerste zes dynamische maanden, waarin de wereld kennis maakte met de Groeischakelaar, zijn de resultaten zeer positief te noemen. De Groeischakelaar voorziet in een behoefte! Dat blijkt wel uit de acceleratiegesprekken die de innovatiemakelaars met ruim 70 ondernemers hebben gevoerd. 44 daarvan zijn overigens succesvol en warm doorverwezen, waardoor zij een vervolgstap hebben kunnen maken in hun groei of innovatie ambitie. 

Er hebben twee events plaatsgevonden, waar het thema : ‘verbinden’ centraal stond. Op 3 juni jl. vond De Groeispurt plaats. Een event waar 16 ondernemers aan hun case konden werken en adviezen kregen van deskundigen in een zeer geslaagde speeddate. En op 27 juni organiseerde WCM Zuid, een maintenance netwerk, in samenwerking met De Groeischakelaar de Zomerconferentie WCM Zuid. Hier werd de verbinding gelegd tussen grote spelers en regionale mkb bedrijven, om gezamenlijk tot innovaties te komen in de maintenance sector. Ten slotte namen op 17 juni 55 ondernemers uit Weert deel aan de workshop ‘Ondernemen by Design’, tijdens de Zomerborrel van de Gemeente Weert. 

In de tweede helft van 2019 staat nog veel moois op de planning. Houd de website in de gaten voor de agenda en de mooie inspirerende groeiverhalen die maandelijks worden gepubliceerd. En ondernemers die hulp kunnen gebruiken bij groei of innovatie, kunnen gemakkelijk contact opnemen met één van de innovatiemakelaars via www.degroeischakelaar.nl/contact.

De Groeischakelaar helpt ondernemers de weg te vinden bij hun groei- of innovatie ambitie. Bij wie kunnen ze terecht, met wie kunnen zij verbinden of samenwerken? De Groeischakelaar fungeert ook als voorportaal voor andere organisaties of initiatieven die gericht zijn op het (verder) helpen van ondernemers. De innovatiemakelaars openen deuren voor ondernemers op plaatsen waar zij zonder hulp niet makkelijk een ingang vinden. Meer weten, kijk op project De Groeischakelaar


Wetenschap en Technologie

Wetenschap en Technologie integreren in het basisonderwijs. Al 76 basisscholen zijn aangesloten en 263 leerkrachten bijgeschoold. Om de resultaten te borgen, het netwerk verder te versterken en de samenwerking in de keten te intensiveren is projectfase 2 gestart.

Check hier de activiteiten en resultaten tot nu toe:

 Nieuw na de zomer: Ook in de regio Leudal én uitgebreid naar het Voortgezet Onderwijs!

Met VO Schöndeln (regio Roermond) organiseren we de Kettingreactie. Groepen bouwen een kettingreactie met techniek, zodat een knikker een parcours kan afleggen. Met Ursula in Horn (regio Roermond en Leudal ) gaan we aan de slag met de Sphero challenge! Leerlingen krijgen een pakket met een aantal Sphero ballen en een mat. Een uitdaging met geheime codes en obstakels.

Oproep: Meisjes en Techniek
Nieuw komend schooljaar is een dag speciaal voor Meisjes en Techniek. Het project is op zoek naar

 • een leuke inspirerende locatie (ruimte in Roermond )
 • voorbeelden van vrouwen die werken in technische beroepen of de ICT sector. 

 Meedoen of meer weten? Kijk op projectpagina Wetenschap en technologie.


VMBO on Stage

VMBO On Stage werkt aan een netwerk tussen VMBO-leerlingen en het bedrijfsleven. We helpen leerlingen om doelgerichte looopbaankeuzes te maken. En brengen het bedrijfsleven in contact met de arbeidskracht van de toekomst. Hoe? Lees hier meer over het Beroepenfeest en de Doe Dag.  

De voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar 2019/2020 gaan binnenkort van start.


 CIV Maakindustrie

Ondernemer, onderwijs en overheid werken samen aan nieuwe kansen en uitdagingen in de Maakindustrie. CIV Maak industrie is van start!


Retail 4.0

Samenwerken in de online marketing. Met een eigen platform en een handige digitale web app. De eerste deelnemers starten in september 2019januari 2020!

Meer info: zie de projectpagina.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 
 
 

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

25 sept - Vind je nieuwe collega in Duitsland!

Arbeidsmarkt
25 september 2019
Heb je vacatures openstaan en zoek je een nieuwe manier om te werven? Kijk dan eens over de grens. 25 september is in Monchengladbach een banenbeurs voor Duitse werkzoekende. Download hier de flyer. (... Lees meer

8 okt The future is now - Dutch food week

Agri, Innovatie, Ondernemerschap
8 oktober 2019
Het ideale groeirecept, daar is iedereen naar op zoek. Liefst zo snel mogelijk, omdat we allemaal weten hoe groot de sense of urgency is. Maar hóe kun je succesvol innoveren in de agrofood sector? Bij... Lees meer

9 oktober groeispurt voor makers

Maakindustrie, Ondernemerschap
9 oktober 2019
Groeispurt voor Makers  |  9 oktober 2019  |  14:00 – 17:30Ben jij een ondernemer uit de maakindustrie met minimaal vijf medewerkers en heb je een concrete uitdaging op het gebied van groei of innovat... Lees meer

Save the date 10 okt 2019 • Hightech Meets Biomass

Agri, Innovatie, Onderwijs
10 oktober 2019
Save the date10 oktober 2019Hightech Meets BiomassOp weg naar een duurzamere wereld spelen techniek en biomassa een cruciale rol. Zonder biomassa is er geen zuurstof en geen voedsel. Om tot die duurza... Lees meer

10 okt - Keyport Symposium "Made in Keyport"

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
10 oktober 2019 Aanvang 16:00 Einde 20:00
.. Wereldspelers, award winnaars en topondernemers.. High Tech opleidingen, Hybride onderwijs, IoT challenge.. Egg Valley, E-fulfilment Hub, Green Future Welke mooie producten worden er hier gemaakt?... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu