Nieuws
Made in Keyport: Euramax uit Roermond

Made in Keyport: Euramax uit Roermond

13 september 2016
Categorie: Innovatie, Maakindustrie

Keyport zet in op innovatie, ondernemerschap en arbeidsmarktoptimalisatie. In de rubriek Made in Keyport laten we ondernemers aan het woord die deze thema’s omarmen. Deze keer zijn we in gesprek met Rolf Giezenaar van Euramax. Zij lakken aluminium en zijn binnen de branche beeldbepalend. Hun ambitie is om de komende jaren nog verder te groeien voornamelijk in het Midden- en Verre Oosten.

Euramax lakt voornamelijk aluminium op rol. Het proces wordt coilcoating genoemd. In dit proces wordt aluminium gelakt vóórdat het aluminium wordt geknipt, gebogen en verwerkt tot een eindproduct. Wij leveren van vroeger uit materiaal aan de Europese caravanindustrie; maar inmiddels leveren wij meer aan dak- en geveltoepassingen voor grote bouwprojecten zoals winkelcentra, vliegvelden en dergelijke. Zo hebben wij hebben de gevelbeplating van het Retail Centre in Roermond gelakt, maar ook het dak van het vliegveld van Mekka in Saoedi-Arabië; het grootste metalen dak ter wereld.

Als Euramax opereren wij dus op twee markten. Hierdoor zijn wij altijd in beweging. Op dit moment zien we de markt voor de caravanindustrie flink aantrekken. Een trend die zich de komende jaren nog doorzet. Het is paradoxaal, maar we ervaren dat juist door de huidige situatie (terroristische aanslagen in veel landen en de vluchtelingencrisis) mensen de camping zien als een fijn en veilig alternatief. In volume leveren wij de meeste vierkante meters voor projectbouw. Daar zien we dat we met name internationaal nog flink kunnen groeien. We hebben een ambitieus groeiplan ontwikkeld waarbij we onze verkoopkantoren in het Midden- en Verre Oosten flink gaan uitbreiden. De toekomst ziet er voor Euramax zonder meer goed uit.

Onze uitdagingen voor de komende vijf jaar liggen op twee heel verschillende vlakken. Enerzijds is het belangrijk om ons competitief voordeel verder uit te breiden. Wij worden gezien als de benchmark in de markt qua kwaliteit en breedte van ons levergamma. De concurrentie zit echter niet stil en investeert veel in kwaliteit en nieuwe machines. Aan ons is het dus om op dat terrein voor te blijven middels innovatie en service. Anderzijds zien we lokaal dat we moeten blijven zorgen om de juiste mensen binnen te blijven halen. De maakindustrie doet het gelukkig goed in Limburg, maar dat betekent ook dat er concurrentie is naar goed geschoolde medewerkers, met name op technisch gebied.

In onze fabriek in Roermond werken ongeveer 210 mensen. Wij proberen Euramax lokaal te promoten gezien de beperkte beschikbaarheid van personeel in de regio. Dit is ook één van de redenen dat wij lid zijn van het MakeTech Platform. Als platform zetten we gezamenlijk de regio en de maakindustrie op de kaart. Daarnaast delen we kennis met elkaar binnen het netwerk en proberen we talent te enthousiasmeren. Omdat dit alles op een praktische manier wordt gedaan spreekt het MakeTech Platform ons bijzonder aan.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

21 juni - College Tour Bewustwording Circulaire economie

Innovatie, Ondernemerschap
21 juni 2019 Aanvang 19:30 Einde 23:30
Save the date: College Tour Bewustwording Circulaire economieIn samenwerking met gemeente Cranendonck, Vrienden van het Schepenhuis en Metalot organiseert Ouderraad BRAVO! College op vrijdag 21 juni 2... Lees meer

27 juni - Innovatiefeestje tijdens Zomerconferentie WCM

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
27 juni 2019
Op 27 juni 2019 organiseert World Class Maintenance Zuid in samenwerking met De Groeischakelaar de Zomerconferentie WCM Zuid. Tijdens dit event staat innovatie binnen maintenance en asset management i... Lees meer

27 juni 2019 | Ledenbijeenkomst Maketech Platform

Maakindustrie
27 juni 2019
Voor leden Maketech Platform:Wil je ook groot bereik als je een bericht plaats op de linked-in pagina van je bedrijd? ?? Wil jij ook de aantrekkelijk van jouw bedrijf vergroten door inzet van social m... Lees meer

4 juli 2019 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
4 juli 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:30
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire (verdien)modellen in de Keyport regio. Ontdek wel... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu