Nieuws
LioTi Challenge 2018

LioTi Challenge 2018

9 januari 2018
Categorie: Innovatie, Maakindustrie

Internet of Things: Keyport stimuleert innovatie

De Keyport 2020 regio loopt voorop op het gebied van “Internet of Things” (IoT). In 2016 is gestart met het LioTi project (Limburg Internet of Things Infrastructure).

Dit heeft geleid tot een open LioTi netwerk dat het mogelijk maakt om data uit te wisselen tussen verschillende objecten (bushokjes, lantaarnpalen, prullenbakken, etc.).

Dit innovatieve netwerk is kosteloos te gebruiken en biedt eindeloos veel mogelijkheden en nieuwe toepassingen voor bedrijven en instellingen. Het probleem is dat dit bij veel mensen nog onbekend is. De impact van het LioTi netwerk is nog onvoldoende zichtbaar. Aanleiding voor de betrokken partijen - Stichting LioTi& The InnovationPlayground en SparkTech Lab – om in 2018 een Internet of Things (IoT) challenge te organiseren. Dat doen ze samen met jongerenmarketingbureau Soapbox.

Internet of Things (IoT) Challenge
De IoT Challenge daagt middelbare scholieren en mbo-, hbo- en wo-studenten uit om na te denken over nieuwe toepassingen op het gebied van IoT. Hierbij werken ze intensief samen met het bedrijfsleven uit de Keyport 2020 regio en het onderwijs. Ook de overheid kan veel voordeel hebben bij nieuwe IoT toepassingen. Aan de jongeren/studenten de vraag hoe creatieve, innovatie IoT toepassingen kunnen bijdragen aan het oplossen van problemen. Het project is dan ook een ideale springplank voor innovatieprojecten op het gebied van IoT.

Voor meer informatie: Luc Lebens (luc@soapbox.nl / 06-42443704)


  

Terug
agenda
Agenda

6 sept - Regiosymposium Keyport, SML en OML

Algemeen, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
6 september 2018 Aanvang 19:00 Einde 21:30
Regiosymposium Keyport, SML en OMLDonderdag 6 september 2018, 19.00 - 21.30 uurLocatie: Beachclub Degreez, Velkenskamp 1, PanheelVoor: Gemeenteraadsleden, Bestuurders De mooiste muziek, zit in goed s... Lees meer

20 sept - Pitch Event Limburgse Versnellingstafels

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
20 september 2018
PITCH EVENT: 20 SEPTEMBER 2018 Reserveer nu alvast 20 september 2018 in je agenda. Dan zal het eerstvolgende Pitch Event plaatsvinden. Bekijk nog eens alle pitches van 9 november 2017.www.delimburgsev... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu