Nieuws
Johan van Rozendaal - CEO Verhoeven

Johan van Rozendaal - CEO Verhoeven

18 december 2018
Categorie: Arbeidsmarkt, Innovatie, Onderwijs

Een bericht op 13 december jl. op LinkedIn: Today we had a very interesting meeting with 50 international students of industrial engineering from Fontys. It is part of our mission to make the connection between education and business in operation.

We bellen hem op voor een toelichting
Johan van Rozendaal: “Toen ik 2,5 jaar geleden CEO van Verhoeven werd, heb ik de volgende stelling meteen op tafel gelegd: volgens mij moeten we meer aansluiting zoeken bij het onderwijs. Ik vind dat zelf leuk, enerzijds vanuit een stukje idealisme en anderzijds ben ik ervan overtuigd dat we de volgende generatie nodig hebben voor de vragen van vandaag.”

Ik heb daarom contact gelegd met Fontys Eindhoven enAvans Den Bosch. Bij Avans ben ik actief als extern deskundige bij het beoordelen van scripties. Bij Fontys geef ik wel eens een gastcollege en heb ik deelgenomen aan een klankbordgroep om feedback te geven op de inhoud van de associate degree opleiding. Zo bouw je langzaam een netwerk op en weet je elkaar steeds beter te vinden. Toen Fontys 50 internationale studenten op bezoek kreeg, belden ze mij om te vragen of deze groep bij Verhoeven langs mocht komen.

Fontys-Verhoeven-fotos.jpg

Graag! Want het belang is natuurlijk wederzijds, maar wat ons betreft ook oprecht. Ons verhaal is echt. Verhoeven is een familiebedrijf. Ik kan als CEO tijd maken om een groep studenten te ontvangen en te begeleiden. Daar onderscheiden we ons mee in de markt. De studenten reageerden hier erg verbaasd op. Ze komen onder meer uit China, Rusland, Israël en Zuid Amerika en daar hadden ze nog niet eerder meegemaakt dat de CEO ze persoonlijk te woord stond. De rest van de organisatie van het bedrijfsbezoek hebben oud-studenten die bij ons werken voor hun rekening genomen. Dit maakte de brug nog kleiner.

Ik denk dat er gemiddeld zo’n 15 tot 20 studenten binnen onze organisatie zijn. Sommigen blijven na hun studie bij ons werken. Een mooi voorbeeld hiervan is een student die als afstudeerder binnenkwam en nu als business consultant een hele vrije rol heeft om onze procesbeheersing te versnellen. Een supertalent.

Wat mij betreft is dan ook het helder: samenwerken met het onderwijs kost wat tijd maar je krijgt er als bedrijf ook heel veel voor terug. Daarbij is het voor studenten goed om te weten dat er naast een VDL, ASML en Philips ook kleinere bedrijven zijn, waar deuitdagingen en carrièrekansen misschien nog veel groter zijn.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

25 sept - Vind je nieuwe collega in Duitsland!

Arbeidsmarkt
25 september 2019
Heb je vacatures openstaan en zoek je een nieuwe manier om te werven? Kijk dan eens over de grens. 25 september is in Monchengladbach een banenbeurs voor Duitse werkzoekende. Download hier de flyer. (... Lees meer

10 okt - Keyport Symposium "Made in Keyport"

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
10 oktober 2019 Aanvang 16:00 Einde 20:00
.. Wereldspelers, award winnaars en topondernemers.. High Tech opleidingen, Hybride onderwijs, IoT challenge.. Egg Valley, E-fulfilment Hub, Green Future Welke mooie producten worden er hier gemaakt?... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu