Nieuws
Internet-of-Things: Van studenten challenge tot MKB innovatie

Internet-of-Things: Van studenten challenge tot MKB innovatie

26 februari 2019
Categorie: Innovatie, Maakindustrie, Ondernemerschap, Onderwijs

Op 14 februari jl vond het slotevent plaats van het IoT MKB traject. Welke kansen heeft IoT voor mijn bedrijf en wat is de vervolgstap om mijn concurrentiepositie te versterken? Tijdens de Meet & Match-meeting worden experts en bedrijven aan elkaar gekoppeld om die stap te kunnen zetten.

14 februari: Meet & Match IoT 4 MKB
Rob Pijpers, Business Developer bij het Liof: “ Het was een mooie bijeenkomst. De IoT expertise was breed en zowel gericht op de organisatie, de klant en de bedrijfsprocessen als op data intelligence.

Na een inleiding, een update over de techniek van Ericsson en een terugblik op het traject , volgde het praktijkvoorbeeld van Füldner met 4 Meet & Match rondes. Daar zijn veel contacten gelegd en de nodige afspraken gemaakt. De deelnemers hebben uiteindelijke allemaal aan voucher van € 2000,- ontvangen die is in te zetten voor inhuur van experts bij vervolgstappen.”

Inzet_IoT-MKB-traject.jpg

Keyport en IoT
Omdat IoT veel kansen voor het bedrijfsleven biedt, faciliteerde Keyport al in 2016 het LioTi project. Het resultaat is een dekkende IoT infrastructuur waarmee de Keyportregio voorop loopt. Om dit netwerk vervolgens ook te benutten volgt in 2018 de IoT Challenge.

IoT Challenge
Tijdens de IoT Challenge worden middelbare scholieren en mbo-, hbo- en wo-studenten uitgedaagd om na te denken over innovatieve toepassingen op het gebied van Internet of Things. Dat leidde tot een intensieve samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

Programmamanager Ton Hagelstein: “Door scholieren vroegtijdig kennis te laten maken met deze technologie en de bijbehorende opleidingen, worden ze enthousiast om te kiezen voor een technische opleiding en uiteindelijk een baan in deze sector. Voor het onderwijs is de challenge een leuke en vernieuwende manier om technologie en domotica onder de aandacht te brengen. Bovendien ontstaan er allerlei nieuwe samenwerkingsverbanden, het leidt tot innovatie en zelfs tot start-ups.”

10 ideeën worden uitgewerkt
Met brainstormsessies, een Hackaton, kick offs en gastlessen zijn de scholieren en studenten geënthousiasmeerd. Uiteindelijk hebben er bijna 200 teams meegedaan, zijn er 20 veelbelovende ideeën uitgekomen en bijna net zoveel nieuwe samenwerkingsverbanden. Op dit moment worden er 10 ideeën uitgewerkt bij een bedrijf.

Meer info

Ook een idee op het gebied van innovatie of technologie?
Heb jij een idee dat je verder wilt brengen? Samen met het onderwijs, het bedrijfsleven of andere relevante partners?
Meld je bij Keyport. Keyport verbindt, versnelt, versterkt én ondersteunt. De slimste weg van idee naar realisatie.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

25 sept - Vind je nieuwe collega in Duitsland!

Arbeidsmarkt
25 september 2019
Heb je vacatures openstaan en zoek je een nieuwe manier om te werven? Kijk dan eens over de grens. 25 september is in Monchengladbach een banenbeurs voor Duitse werkzoekende. Download hier de flyer. (... Lees meer

10 okt - Keyport Symposium "Made in Keyport"

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
10 oktober 2019 Aanvang 16:00 Einde 20:00
.. Wereldspelers, award winnaars en topondernemers.. High Tech opleidingen, Hybride onderwijs, IoT challenge.. Egg Valley, E-fulfilment Hub, Green Future Welke mooie producten worden er hier gemaakt?... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu