Nieuws
Internet-of-Things: Van studenten challenge tot MKB innovatie

Internet-of-Things: Van studenten challenge tot MKB innovatie

26 februari 2019
Categorie: Innovatie, Maakindustrie, Ondernemerschap, Onderwijs

Op 14 februari jl vond het slotevent plaats van het IoT MKB traject. Welke kansen heeft IoT voor mijn bedrijf en wat is de vervolgstap om mijn concurrentiepositie te versterken? Tijdens de Meet & Match-meeting worden experts en bedrijven aan elkaar gekoppeld om die stap te kunnen zetten.

14 februari: Meet & Match IoT 4 MKB
Rob Pijpers, Business Developer bij het Liof: “ Het was een mooie bijeenkomst. De IoT expertise was breed en zowel gericht op de organisatie, de klant en de bedrijfsprocessen als op data intelligence.

Na een inleiding, een update over de techniek van Ericsson en een terugblik op het traject , volgde het praktijkvoorbeeld van Füldner met 4 Meet & Match rondes. Daar zijn veel contacten gelegd en de nodige afspraken gemaakt. De deelnemers hebben uiteindelijke allemaal aan voucher van € 2000,- ontvangen die is in te zetten voor inhuur van experts bij vervolgstappen.”

Inzet_IoT-MKB-traject.jpg

Keyport en IoT
Omdat IoT veel kansen voor het bedrijfsleven biedt, faciliteerde Keyport al in 2016 het LioTi project. Het resultaat is een dekkende IoT infrastructuur waarmee de Keyportregio voorop loopt. Om dit netwerk vervolgens ook te benutten volgt in 2018 de IoT Challenge.

IoT Challenge
Tijdens de IoT Challenge worden middelbare scholieren en mbo-, hbo- en wo-studenten uitgedaagd om na te denken over innovatieve toepassingen op het gebied van Internet of Things. Dat leidde tot een intensieve samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

Programmamanager Ton Hagelstein: “Door scholieren vroegtijdig kennis te laten maken met deze technologie en de bijbehorende opleidingen, worden ze enthousiast om te kiezen voor een technische opleiding en uiteindelijk een baan in deze sector. Voor het onderwijs is de challenge een leuke en vernieuwende manier om technologie en domotica onder de aandacht te brengen. Bovendien ontstaan er allerlei nieuwe samenwerkingsverbanden, het leidt tot innovatie en zelfs tot start-ups.”

10 ideeën worden uitgewerkt
Met brainstormsessies, een Hackaton, kick offs en gastlessen zijn de scholieren en studenten geënthousiasmeerd. Uiteindelijk hebben er bijna 200 teams meegedaan, zijn er 20 veelbelovende ideeën uitgekomen en bijna net zoveel nieuwe samenwerkingsverbanden. Op dit moment worden er 10 ideeën uitgewerkt bij een bedrijf.

Meer info

Ook een idee op het gebied van innovatie of technologie?
Heb jij een idee dat je verder wilt brengen? Samen met het onderwijs, het bedrijfsleven of andere relevante partners?
Meld je bij Keyport. Keyport verbindt, versnelt, versterkt én ondersteunt. De slimste weg van idee naar realisatie.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

31 mei - Uitnodiging symposium: voeding en beweging

Algemeen, Agri
31 mei 2019 Aanvang 13:00 Einde 19:00
Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 9 juni staat topsport centraal in Weert, dan vindt namelijk het Europees Kampioenschap Triathlon plaats. Op 31 mei trappen we af in de Poort van Limburg met het sy... Lees meer

3 juni - De Groeispurt voor ondernemers en verbinders

Innovatie, Ondernemerschap
3 juni 2019 Aanvang 14:00 Einde 19:00
Over dit evenementWe gaan Groeischakelen! De Groeispurt is een interactieve, verbindende en energieke bijeenkomst waarbij we de handen uit de mouwen gaan steken om ondernemers een stap verder te he... Lees meer

4 juni - Staat u op de Limburg stand tijdens Beurs Transport Logistic München?

Logistiek, Ondernemerschap
4 juni 2019
Logistiek:Limburg Logistiek StandDit jaar slaan ELC Limburg en LIOF de handen ineen om samen met het Limburgse logistieke bedrijfsleven de sterke Limburg-propositie te presenteren op TLM 2019. Deelna... Lees meer

13 juni - voorjaarsevent van LimburgMakers en LimburgLogistiek

Logistiek, Innovatie
13 juni 2019 Aanvang 12:00 Einde 16:00
Op donderdag 13 juni vindt het voorjaarsevent van LimburgMakers en LimburgLogistiek plaats. Een uitgelezen mogelijkheid om uw zakelijke relaties te ontmoeten, u te laten inspireren en een kijkje te ku... Lees meer

21 juni - College Tour Bewustwording Circulaire economie

Innovatie, Ondernemerschap
21 juni 2019 Aanvang 19:30 Einde 23:30
Save the date: College Tour Bewustwording Circulaire economieIn samenwerking met gemeente Cranendonck, Vrienden van het Schepenhuis en Metalot organiseert Ouderraad BRAVO! College op vrijdag 21 juni 2... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu