Nieuws
In 2019 je innovatie in praktijk brengen? 1 telefoontje en je weet meer over haalbaarheid en subsidie

In 2019 je innovatie in praktijk brengen? 1 telefoontje en je weet meer over haalbaarheid en subsidie

18 december 2018
Categorie: Innovatie, Ondernemerschap

Plannen voor 2019? Werk maken van innovatie, duurzame inzetbaarheid en technologie? Kim van der Heul, manager Bedrijven van subsidieadviesbureau TRIAS is heel duidelijk. ‘1 telefoontje en binnen 10 minuten weet je meer.’

Het speelt bij zoveel MKB bedrijven. Je bedrijf loopt best goed, maar groeit niet. Intussen gaan de technologische ontwikkelingen razendsnel, personeel is steeds moeilijker te vinden en duurzame inzetbaarheid wordt nu echt een urgent thema. Kim vervolgt: ‘Meestal heb je als ondernemer genoeg ideeën. Maar hoe kom je verder? Hoe zet je je idee om in een onderbouwd en financieel haalbaar plan? Zonder al te dure advieskosten of niet declarabele uren van jezelf of je personeel?’

Flyer Startfee Keyport - TRIAS (pdf)

Kim-Trias.jpg

Een verhelderend vrijblijvend gesprek kost niets. Terwijl je wel direct antwoord krijgt op de kans van slagen voor een haalbaarheidssubsidie of duurzame inzetbaarheid innovatie met bijdrage uit het ESF.

Subsidie startfeefonds Keyport-TRIAS
Om de innovatiekracht in de regio te versterken hebben Keyport en TRIAS het startfee fonds in het leven geroepen. ‘We vragen een kleine eigen bijdrage van de ondernemer, daarna gaan we aan de slag met je plan. Afhankelijk van waar de behoefte ligt adviseren we over passende subsidiekansen. Zo kun je bij sommige potjes je eigen ondernemersuren en de uren van je medewerkers meenemen en ook de out of pocket komen in aanmerking voor subsidie. Bij andere trajecten zoals ESF Duurzame Inzetbaarheid krijg je juist de kosten van extern adviseurs voor 50% vergoed (van max 25.000 euro). Daarbij komt dat TRIAS je kritische sparringpartner is. Een duidelijke meerwaarde voor je denkproces van idee naar een goed onderbouwd businessplan.

Snel en soepel
Ook qua doorlooptijd en administratieve druk wordt er vooraf goed gekeken of het aansluit bij de MKB’er en het project. Kim: ‘Bij Provinciale mogelijkheden heb je binnen 4 tot 6 weken na de aanvraag helderheid over subsidiemogelijkheden. Nog eens 4 weken later, staat het eerste bedrag op je rekening. Zonder al te veel administratieve rompslomp na afloop, want daar sorteren we direct op voor. Wij kijken naar wat past bij het bedrijf. Welk format gebruik je nu voor je urenregistratie? Welk administratieve systeem hanteer je. Dat gebruiken we straks ook om verantwoording af te leggen. Dat scheelt een heleboel tijd en onnodige frustratie achteraf.

In de praktijk
Dus MKB ondernemer: bel en leg je idee voor. Dan kun je net als Bodygraph en Shap3dUp in aanmerking komen voor een haalbaarheidssubsidie om de technische en commerciële haalbaarheid van je idee te onderzoeken. Of het logistieke bedrijf uit Buggenum dat de kosten van een externe ICT adviseur deels vergoed kreeg. Om de  processen (intern en naar de klant) te digitaliseren.

Innovatiekracht al sterk toegenomen
De ‘multiplier’ vanuit het startfee fonds is nu al indrukwekkend. In de afgelopen periode zijn er acht aanvragen gedaan, waarvan er één is afgewezen. De totale bijdrage vanuit Keyport is slechts 750 euro, omdat de startfee bij goedkeuring wordt teruggestort in het revolverend fonds. Een kleine stimulans met een grote impact. De totale investering uit de goedgekeurde projecten bedraagt 275.000 euro, waarvan 125.000 euro publiek en 150.000 euro privaat geld.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
agenda
Agenda

31 jan 2019 | Symposium Diversiteit op de arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
31 januari 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:30
MKB-Limburg nodigt u van harte uit voor de werkconferentie Diversiteit op de arbeidsmarkt op 31 januari 2019. Locatie Congrescentrum kasteel Daelenbroeck Herkenbosch Datum en tijd Donderdag 31 jan 2... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu