Nieuws
Het Servicepunt Leren/Werken Keyport is van start

Het Servicepunt Leren/Werken Keyport is van start

6 februari 2018
Categorie: Ondernemerschap, Onderwijs

Nieuw: arrangement voor werkgevers en onderwijs

Projectleider Astrid Julicher van het Servicepunt Leren/Werken Keyport: Op dit moment zijn we aan het inventariseren.  Welke activiteiten en initiatieven zijn er al? Wie moet er vanaf weten?  Wie kan daaraan bijdragen? Onze rol is om de regionale mogelijkheden binnen het Onderwijs (ROC en AOC), de gemeenten en UWV aan elkaar te verbinden. En publieke middelen te ontsluiten. Ook voor nieuwe ‘arrangementen’. De eerste is al in de maak….

‘We zijn bezig met een leerwerk mogelijkheid voor toekomstige vrachtwagenchauffeurs. Het initiatief komt van een werkgever die een wervingsactie organiseert om de instroom op gang  te krijgen. Een open instroom is natuurlijk prima, maar vervolgens moeten die mensen wel geschoold worden. Of werken aan hun taalachterstand. En dáár kan het Servicepunt Leren/werken aan bijdragen. We betrekken het onderwijs en hebben een apart traject voor laaggeletterdheid en taalachterstand.

Dat de arbeidsmarkt een crucial speerpunt is, bleek ook deze week weer uit de media. Er is veel vraag naar werk en scholing. Het aantal moeilijk vervulbare vacatures neemt toe. Ook de toenemende automatisering en robotisering van productieprocessen, het langer doorwerken en de behoefte aan nieuwe skills vragen om structurele aandacht. Het Servicepunt :Leren/werken is er voor werkgevers die op zoek zijn naar een stagiaire, het invullen van een (BBL-) vacature of een opleidingsadvies voor een medewerker of een hele afdeling. 

De website is in de maak. Hebt u op dit moment een vraag, een activiteit of een idee voor een nieuw project, meld het dan bij middenlimburg@lerenenwerken.nl

Terug
agenda
Agenda

31 jan 2019 | Symposium Diversiteit op de arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
31 januari 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:30
MKB-Limburg nodigt u van harte uit voor de werkconferentie Diversiteit op de arbeidsmarkt op 31 januari 2019. Locatie Congrescentrum kasteel Daelenbroeck Herkenbosch Datum en tijd Donderdag 31 jan 2... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu