Nieuws
Hackathon e-Fulfilment Hub en Soapbox over IoT

Hackathon e-Fulfilment Hub en Soapbox over IoT

12 juni 2018
Categorie: Innovatie, Logistiek, Onderwijs

E-fulfilment is onder studenten en scholieren (nog) niet immens populair. Terwijl dit specialisme juist bruist van de innovatie. Daarom bundelen e-Fulfilment Hub en jongerenmarketingbureau Soapbox hun krachten in de Dutch IoT Challenge 2018 sector logistiek.

Op vrijdag 8 juni vond de hackathon over Internet of Things ( IoT) in e-fulfilment en logistiek plaats. De hackaton is een eerste innovatie middel, georganiseerd door e-Fulfilment Hub in samenwerking met de Stichting Lioti, The Innovation Playground, Keyport 2020 en Soapbox . ‘We dagen mbo-, hbo- en wo-studenten uit om na te denken over innovatieve toepassingen op het gebied van ‘Internet of Things’. ‘Tijdens de Dutch IoT Challenge 2018 worden de beste innovaties samen met participerende bedrijven verder doorontwikkeld.

collage-hackathon.jpg

IoT broodnodig binnen e-fulfilment
Bart Verlegh van e-Fulfilment Hub licht toe: “De kansen van digitalisering voor de supply chain worden nog nauwelijks benut en nieuwe technologieën worden nog maar amper ingezet. Een gemiste kans want Internet of Things (IoT), oftewel het verbinden van apparaten met het internet, kan bijvoorbeeld informatiestromen integreren en transportplanningen optimaliseren.

Tijdens de Hackaton
Ruim 40 studenten en professionals uit de wereld van ICT en logistiek werkten een dag lang aan één van de drie business cases. De business cases behandelden innovatieve toepassingen van ICT in logistiek en e-fulfilment, waarbij onder meer augmented reality, pick and pack en analysetools voor het voorspellen van de ideale voorraad aan bod kwamen. Van acht uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds gingen professionals en studenten (van onder meer Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen) met diverse achtergronden aan de slag. Samen zochten de deelnemers in teamverband naar creatieve oplossingen en innovatieve adviezen voor één van de drie complexe vraagstukken die werden ingebracht door het bedrijfsleven.

Waardevolle adviezen voor complexe materie
Hoewel innovatieve ICT-toepassingen bij alle cases centraal stonden, hadden de drie business cases zeer verschillende invalshoeken. Zo ging het onder meer over de toepassing van augmented reality, het voorspellen van een ideale voorraad en het voorkomen van fouten in een pick and pack proces. Gedurende de dag ontwikkelden de teams innovatieve, creatieve oplossingen voor deze business cases. Alle teams realiseerden waardevolle adviezen voor de bedrijven, waarmee zij concreet aan de slag gaan. Bovendien zal het winnende team haar oplossing presenteren tijdens het seminar: Limburg, Fulfil your Future én het evenement Innovation IT. Als voorbereiding daarop krijgen zij een workshop aangeboden op het gebied van Business Model Canvas én een pitchtraining.

Dutch IoT Challenge
De oplossingen van alle deelnemende teams zijn tevens te vinden op de website www.dutchiotchallenge.nl. Via dit platform kunnen de teams samen met de owners business case en overige participerende bedrijven hun oplossingen veder doorontwikkelen, zodat de tijdens de hackathon ontwikkelde ideeën mogelijk daadwerkelijk in de praktijk gebracht kunnen worden. De teams met de beste innovaties (maatschappelijke relevantie, haalbaarheid, draagvlak) maken kans om hun ideeën samen met het bedrijfsleven verder door te ontwikkelen.

e-Fulfilment Hub
De hackathon werd georganiseerd door de e-Fulfilment Hub. e-Fulfilment Hub is een samenwerkingsverband van elf Midden-Limburgse ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. De initiatiefnemers – Dimass, HC Distributie, Moonen Packaging, Thijs Logistiek, vidaXL, Wetron Transport & Logistics, Wuunder, Exitable, Bluehub, Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen/Centrum voor Logistiek Vakmanschap – hebben zich onder de vlag van Keyport2020 verenigd om kennis en kunde over e-fulfilment te ontwikkelen. Tevens profileert de e-Fulfilment Hub Midden-Limburg als dé e-fulfilment regio van Noordwest-Europa. Het samenwerkingsverband is specifiek gericht op kleine tot middelgrote webshops die pan-Europees willen expanderen. Meer informatie over e-Fulfilment Hub is te vinden op www.e-fulfilmenthub.nl.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

 

Terug
agenda
Agenda

17 oktober - Bijeenkomst: Sensoring (Internet of Things) in de Maakindustrie

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
17 oktober 2018
Het Keyport/Brainport project Lerend Leven organiseert connected learning bijeenkomsten voor het MKB: 17 oktober - Bijeenkomst: Sensoring (Internet of Things) in de Maakindustrie Nederland is toonaa... Lees meer

31 oktober - Bijeenkomst: Augmented Reality, Virtual Reality en Digital Twin

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
31 oktober 2018
Het Keyport/Brainport project Lerend Leven organiseert connected learning bijeenkomsten voor het MKB: Woensdag 31 oktober: Augmented Reality, Virtual Reality en Digital Twin Wat heeft de virtuele we... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu