Nieuws
Hackathon e-Fulfilment Hub en Soapbox over IoT

Hackathon e-Fulfilment Hub en Soapbox over IoT

12 juni 2018
Categorie: Innovatie, Logistiek, Onderwijs

E-fulfilment is onder studenten en scholieren (nog) niet immens populair. Terwijl dit specialisme juist bruist van de innovatie. Daarom bundelen e-Fulfilment Hub en jongerenmarketingbureau Soapbox hun krachten in de Dutch IoT Challenge 2018 sector logistiek.

Op vrijdag 8 juni vond de hackathon over Internet of Things ( IoT) in e-fulfilment en logistiek plaats. De hackaton is een eerste innovatie middel, georganiseerd door e-Fulfilment Hub in samenwerking met de Stichting Lioti, The Innovation Playground, Keyport 2020 en Soapbox . ‘We dagen mbo-, hbo- en wo-studenten uit om na te denken over innovatieve toepassingen op het gebied van ‘Internet of Things’. ‘Tijdens de Dutch IoT Challenge 2018 worden de beste innovaties samen met participerende bedrijven verder doorontwikkeld.

collage-hackathon.jpg

IoT broodnodig binnen e-fulfilment
Bart Verlegh van e-Fulfilment Hub licht toe: “De kansen van digitalisering voor de supply chain worden nog nauwelijks benut en nieuwe technologieën worden nog maar amper ingezet. Een gemiste kans want Internet of Things (IoT), oftewel het verbinden van apparaten met het internet, kan bijvoorbeeld informatiestromen integreren en transportplanningen optimaliseren.

Tijdens de Hackaton
Ruim 40 studenten en professionals uit de wereld van ICT en logistiek werkten een dag lang aan één van de drie business cases. De business cases behandelden innovatieve toepassingen van ICT in logistiek en e-fulfilment, waarbij onder meer augmented reality, pick and pack en analysetools voor het voorspellen van de ideale voorraad aan bod kwamen. Van acht uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds gingen professionals en studenten (van onder meer Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen) met diverse achtergronden aan de slag. Samen zochten de deelnemers in teamverband naar creatieve oplossingen en innovatieve adviezen voor één van de drie complexe vraagstukken die werden ingebracht door het bedrijfsleven.

Waardevolle adviezen voor complexe materie
Hoewel innovatieve ICT-toepassingen bij alle cases centraal stonden, hadden de drie business cases zeer verschillende invalshoeken. Zo ging het onder meer over de toepassing van augmented reality, het voorspellen van een ideale voorraad en het voorkomen van fouten in een pick and pack proces. Gedurende de dag ontwikkelden de teams innovatieve, creatieve oplossingen voor deze business cases. Alle teams realiseerden waardevolle adviezen voor de bedrijven, waarmee zij concreet aan de slag gaan. Bovendien zal het winnende team haar oplossing presenteren tijdens het seminar: Limburg, Fulfil your Future én het evenement Innovation IT. Als voorbereiding daarop krijgen zij een workshop aangeboden op het gebied van Business Model Canvas én een pitchtraining.

Dutch IoT Challenge
De oplossingen van alle deelnemende teams zijn tevens te vinden op de website www.dutchiotchallenge.nl. Via dit platform kunnen de teams samen met de owners business case en overige participerende bedrijven hun oplossingen veder doorontwikkelen, zodat de tijdens de hackathon ontwikkelde ideeën mogelijk daadwerkelijk in de praktijk gebracht kunnen worden. De teams met de beste innovaties (maatschappelijke relevantie, haalbaarheid, draagvlak) maken kans om hun ideeën samen met het bedrijfsleven verder door te ontwikkelen.

e-Fulfilment Hub
De hackathon werd georganiseerd door de e-Fulfilment Hub. e-Fulfilment Hub is een samenwerkingsverband van elf Midden-Limburgse ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. De initiatiefnemers – Dimass, HC Distributie, Moonen Packaging, Thijs Logistiek, vidaXL, Wetron Transport & Logistics, Wuunder, Exitable, Bluehub, Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen/Centrum voor Logistiek Vakmanschap – hebben zich onder de vlag van Keyport2020 verenigd om kennis en kunde over e-fulfilment te ontwikkelen. Tevens profileert de e-Fulfilment Hub Midden-Limburg als dé e-fulfilment regio van Noordwest-Europa. Het samenwerkingsverband is specifiek gericht op kleine tot middelgrote webshops die pan-Europees willen expanderen. Meer informatie over e-Fulfilment Hub is te vinden op www.e-fulfilmenthub.nl.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

 

Terug
agenda
Agenda

17 april 2019 – Internationaal zakendoen als MKB’er

Ondernemerschap
17 april 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:00
Werkt u als ondernemer internationaal, en heeft u vaak te maken met cultuurverschillen of wellicht ook andere wetgevingen? Op 17 april 2019 komen ondernemers uit heel verschillende sectoren bij elkaa... Lees meer

9 mei 2019 – Afval recyclen is winst genereren

Innovatie, Ondernemerschap
9 mei 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:00
Wilt u als ondernemer uw organisatie duurzamer en milieuvriendelijker maken? Of heeft u hierin de eerste stappen gezet, en zoekt u inspiratie of handvatten voor die volgende stap? Wij willen u graag ... Lees meer

23 en 24 mei | Make Tech Event in Spark tech Lab Weert

Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs
23 mei 2019
Make Tech EventOp 23 en 24 mei is het Sprak Tech Lab gastheer van het Make Tech Event. Dat is een dag waarop alle scholen die hebben deelgenomen aan activiteiten van het Make Tech Platform nog eens in... Lees meer

4 juni - Staat u op de Limburg stand tijdens Beurs Transport Logistic München?

Logistiek, Ondernemerschap
4 juni 2019
Logistiek:Limburg Logistiek StandDit jaar slaan ELC Limburg en LIOF de handen ineen om samen met het Limburgse logistieke bedrijfsleven de sterke Limburg-propositie te presenteren op TLM 2019. Deelna... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu