Nieuws
Groenten en fruit als medicijn? Subsidie voor Topsectorproject ’Waarde(n) van Groenten en Fruit’

Groenten en fruit als medicijn? Subsidie voor Topsectorproject ’Waarde(n) van Groenten en Fruit’

30 oktober 2018
Categorie: Agri, Innovatie, Ondernemerschap

Samenwerking Brightlands Campus Greenport Venlo, vers+, Maastricht University, HAS Hogeschool en Avans

Dat het eten van groenten en fruit gezond is, is algemeen bekend. Over de relatie tussen specifieke inhoudsstoffen van groenten- en fruitsoorten en de daarmee samenhangende gezondheidseffecten is nog relatief weinig bekend. Voor producenten is het daarom nu niet mogelijk om gezondheidsclaims te plaatsen bij groenten en fruit. Met de toegekende subsidie van de Topsector gaan Brightlands Campus Greenport Venlo en vers+ samen met bedrijven en kennisinstellingen (HAS Hogeschool, Avans Hogeschool en Maastricht University) hier verandering in brengen.

Topsector_WaardenGroentenFruit-web.jpg

Het project ‘De Waarden van Groenten en Fruit’ moet ervoor gaan zorgen dat onze gezondheid op wetenschappelijke basis met natuurlijke producten kan worden ondersteund. Het project gaat in 2019 van start en zal lopen tot 2023. Het consortium staat nog open voor deelname van extra partners.

Meer weten? Lees hier het hele artikel Groenten en Fruit als medicijn.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
agenda
Agenda

31 jan 2019 | Symposium Diversiteit op de arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
31 januari 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:30
MKB-Limburg nodigt u van harte uit voor de werkconferentie Diversiteit op de arbeidsmarkt op 31 januari 2019. Locatie Congrescentrum kasteel Daelenbroeck Herkenbosch Datum en tijd Donderdag 31 jan 2... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu