Nieuws
Gé Moonen, nieuwe ambassadeur Keyport

Gé Moonen, nieuwe ambassadeur Keyport

4 juni 2019
Categorie: Algemeen, Ondernemerschap

“Ik vind het een eer. En ook een mooie manier om iets terug te doen voor het regionaal economisch klimaat.”

Eind van dit jaar neemt Gé afscheid van Moonen Packaging, de innovatieve verpakkingsspecialist waarvan hij de laatste 14 jaar directeur was. “Vanaf 2006 ligt onze focus volledig op duurzaamheid. Het bedrijf is sindsdien 180 graden gedraaid. Het zit in alles wat we doen en hoe we de dingen doen.”

Moonen Packaging is koploper in duurzaamheid en heeft sinds de start vele certificaten en prijzen op dat vlak behaald. In 2014 werd Moonen al als duurzaamste bedrijf van Nederland gekozen. Sindsdien behaalde Moonen de MVO-prestatieladder niveau 4 en de 3e Lean&Green Ster in duurzame logistiek. “Dat is het hoogst haalbare in onze branche.“ Als Moonen komend jaar naar hun nieuwe bedrijfspand verhuist, werken ze nog een stuk duurzamer. “Daar zijn we in gesprek met onze toekomstige buren over de watervoorziening, energiestromen en andere circulaire processen.”

Foto-uitsnede-Ge-Moonen-webversie.jpg
Gé Moonen - Moonen Packaging

Oog voor de kansen
“Keyport ken ik al 5 jaar van dichtbij,”vervolgt Gé. “Als lid van het kernteam vertegenwoordigde ik de ondernemers. Onze taak is het signaleren van kansen en het beoordelen van projecten die een bijdrage leveren aan de economische structuur en het vestigingsklimaat in de regio. Daarbij gaat het om projecten die tot stand komen door een nieuwe samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Want daar ontstaat innovatie.”

In die afgelopen periode is er veel gebeurd. “Meer dan 35 projecten zagen het levenslicht . Daarbij werken we ook vaak samen met andere regio’s zoals Brainport Eindhoven, Crossroads Limburg of ESZL in Zuid-Limburg en zoeken we de verbinding met de Brightland campussen. Wat beter kan is de bekendheid bij ondernemers dat ze bij Keyport terecht kunnen met hun ambitie, vraag of idee. “

Keyport als katalysator
“Ik heb dat zelf ervaren als deelnemer in het project e-fulfilment Hub. Keyport is daar als onafhankelijke partner echt een katalysator geweest. Het maakt de samenwerking tussen ondernemers gemakkelijker. Bovendien had Keyport de procesmiddelen om een eerste financiële injectie te doen. Samen hebben we veel voor elkaar gekregen. We zetten de regio op de kaart als snelste stijger in de logistieke hotspot verkiezing. En legden met Gilde Opleidingen en Fontys Venlo een belangrijke basis voor de ontwikkeling van het vak. En dus ook voor de toekomst. Want dat -de zorg om nieuwe aanwas en het up to date opleiden van personeel - is voor veel sectoren hét issue van vandaag. Met het Centrum voor Logistiek Vakmanschap, Centrum voor Installatietechniek en nu recent ook het Centrum Innovatief Vakmanschap voor de Maakindustrie draagt Keyport bij aan het antwoord op deze uitdagingen.”

Partner in business
“Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat de nieuwe economie voor iedereen kansen biedt. Aan mij als ambassadeur de taak om de verbinding van buiten naar binnen te maken. Vooral door logisch na te denken en per situatie te bekijken wat handig is. Wie kunnen we betrekken? Welke kennis, middelen of netwerken kunnen we ontsluiten? Ik zie Keyport als partner op de weg naar die nieuwe economie. En ik zou elke ondernemer willen uitnodigen om eens stil te staan bij de vraag: Kan het duurzamer, toekomstbestendiger of winstgevender? En meld je bij ons als je daarmee aan de slag wilt. Of check onze projecten als je een concrete vraag hebt over duurzame inzetbaarheid, statushouders als doelgroep of het recyclen van afval? Keyport brengt je verder!”


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

14 nov Partnerevent Meet the Youngsters

Onderwijs, Ondernemerschap
14 november 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:00
Op donderdag 14 november vindt ons jaarlijkse partnerevent weer plaats, gecombineerd met de uitroeping van de winnaars van de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg. Dit zal plaatsvinden bi... Lees meer

15 nov 2019 | Dag van de Ondernemer

Ondernemerschap
15 november 2019
Beste Ondernemer, vanuit MKB-Limburg zijn de voorbereidingen van het programma in volle gang. De Dag van de Ondernemer is de jaarlijks terugkerende dag, waarop de MKB ondernemers extra in het zonnetje... Lees meer

20 nov | Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek

Logistiek
20 november 2019
SAVE THE DATE: 20 november 2019 - Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek LIOF is 20 november te gast bij Inther Group in Oostrum. Inther is een specialist in het ontwerp en sleutelklaar oplev... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu