Nieuws
Gamificatie als oplossing voor personeelstekort en scholing in de techniek

Gamificatie als oplossing voor personeelstekort en scholing in de techniek

14 januari 2020
Categorie: Maakindustrie, Onderwijs

ProfCore, Perfact Group, Soapbox Jongerenmarketing en Meet the Youngsters gaan met hun gezamenlijke project ‘It’s a Serious Game!’ gamificatie inzetten om jongeren te interesseren voor de techniek. De eerste stappen zijn al gezet!

‘It’s a Serious Game’ zet gamificatie in als oplossing voor het personeelstekort en scholingsvraagstuk in de technische sector. Directeur Jos Meessen van Meet the Youngsters vertelt hoe: “We gaan aan de slag met het ontwikkelen van virtual-realityfilms. We richten een mobiele escape room in als meetkamer. En we werken aan een mini living lab, dat gebruik maakt van augmented reality om mensen wegwijs te maken in de nieuwe technieken die gaan komen op de werkvloer.”

De planning voor de ontwikkeling van nieuwe instrumenten is klaar. Daarnaast zijn er al toepassingen voorhanden. Zo maakte het DaCapo College in Sittard op 16 december jl gebruik van de escape room en VR brillen. Ook de eerste beelden over het mini living lab staan live.

Bekijk ze hier: https://www.1limburg.nl/escaperoom-moet-jongeren-enthousiast-maken-voor-techniek

Het project ‘It’s a Serious Game! ‘werd in december jl verkozen tot Beste MKB!dee 2019. Een erkenning voor de innovatieve manier waarop mkb-ondernemers knelpunten aanpakken. 2 december ontving de projectgroep de subsidieprijs uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer.

Persfoto-MKB-web.jpg
ProfCore, Perfact Group, Soapbox Jongerenmarketing en Meet the Youngsters met de subsidie voucher.

Meer info over de inzet van de gamificatie middelen?

Mail naar info@meettheyoungsters.nl of bel projectmanager Maartje Hendrix op 06-36428851


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Jan 2020: Doe mee met Start & Grow Diffrnt! Persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen

Ondernemerschap
1 januari 2020
MKB-ers, starters, ZZP-ers, freelancers, pak je kans en doe mee met Start & Grow Diffrnt! In januari 2020:Een uitgebreid programma met persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen.... Lees meer

10 febr Connected Learning – Kernwaarden; hoe breng ik ze tot leven onder de medewerkers?

10 februari 2020 Aanvang 14:30 Einde 16:45
Tijdens deze Connected Learning bijeenkomst gaan we concreet aan de slag met tools die ondernemers met succes hebben ingezet om een beweging in gang te zetten op de werkvloer.Vekoma vertelt haar verha... Lees meer

Ambitieus MKB (9 bijeenkomsten)

Ondernemerschap
10 maart 2020
Ambitieus MKB - Voorjaar 2020 Nederland als koploper van de wereldwijde transitie naar een duurzame samenleving. Een transitie die veelal gedreven wordt door razendsnelle ontwikkelingen op het gebied ... Lees meer

22-23 april 2020 - Ga mee naar de Hannover Messe. Thema: Industrial Transformation

Innovatie, Ondernemerschap
22 april 2020
Ga op 22 en 23 april 2020 mee naar de Hannover Messe! De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen in de wereld. LIOF organiseert al jaren een speciale beursreis naar Hannover voor de Lim... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu