Nieuws
Field Lab Robotics opende haar deuren voor een Connected Learning bijeenkomst

Field Lab Robotics opende haar deuren voor een Connected Learning bijeenkomst

18 december 2018
Categorie: Innovatie, Logistiek, Maakindustrie

Woensdag 12 december 2018 opende Field Lab Robotics haar deuren. Om ondernemers te inspireren over de mogelijkheden van automatisering in de logistiek en maakindustrie. Wat kun je bijvoorbeeld met een robot en AGV (2 ton vorkheftruck zonder bestuurder)? Hoe pak je dit slim aan als ondernemer? En welke nieuwe mogelijkheden gaat de toekomst nog meer brengen?

Fieldlab-robotics.png

‘Dit keer ontvingen we niet enkel ondernemers, maar ook diegene die ondernemers op weg helpen als het gaat om het verduurzamen van het bedrijf.’ zegt Ton Hagelstein, Programmamanager van Keyport 2020 dat deze bijeenkomsten organiseert.  ‘Zij kunnen deze kennis verder verspreiden en ondernemers met automatiseringsvragen verwijzen naar Field Lab Robotics.’

Live demo
Bij Field Lab Robotics kunnen ondernemers opstellingen testen, zodat wanneer zij daadwerkelijk gaan automatiseren, ze dit slim en bewust aan kunnen pakken. Op 12 december was er een live demonstratie van de combinatie van een robot met een AGV. De AGV (2-ton vorkheftruk zonder bestuurder) haalt de gewenste pallet om deze naar een robot te brengen. Daarna pakt de robot (industriële robot met vision systeem) de gevraagde doos van het pallet.

Feedback ondernemers
Wat die middag snel duidelijk werd, is dat de vele mogelijkheden voor het automatiseren van het productieproces de ondernemer overrompelen. Een tip van een van de deelnemers was om het proces in kleine stukken te knippen, zodat je het vervolgens stap voor stap kunt aanpakken. Dat maakt het overzichtelijk en laagdrempelig om ermee aan de slag te gaan.

fieldlab-robotics2.png

Gericht aan de slag
Eenzelfde sessie is ook in de Brainportregio georganiseerd. Daar gaan twee ondernemers samen met Kuunders Technoworks een nieuwe AGV ontwikkelen. Met minder functionaliteiten, eenvoudiger in te stellen en stukken goedkoper. Terwijl de AGV toch precies doet, wat de ondernemer nodig heeft. En dát is  exact de gedachte achter Connected Learning uit het project Lerend Leven Keyport2020. Het samenbrengen van ondernemers met eenzelfde vraag, zodat door er slimme, betaalbare en duurzame oplossingen gevonden worden.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
agenda
Agenda

31 jan 2019 | Symposium Diversiteit op de arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
31 januari 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:30
MKB-Limburg nodigt u van harte uit voor de werkconferentie Diversiteit op de arbeidsmarkt op 31 januari 2019. Locatie Congrescentrum kasteel Daelenbroeck Herkenbosch Datum en tijd Donderdag 31 jan 2... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu