Nieuws
Egg Valley ligt in de Keyportregio - Propositie in de maak

Egg Valley ligt in de Keyportregio - Propositie in de maak

2 juli 2019
Categorie: Agri, Innovatie

Elke dag kopen 35 miljoen mensen een product waarin vloeibaar ei van de Global Food Group is verwerkt. Bijna de helft van alle eieren die wereldwijd worden gegeten (500 miljard per jaar) zijn geproduceerd door kippen van Hendrix Genetics. Hier ligt hét eiercentrum van europa. En dat mag de hele wereld weten!

Per week worden binnen Keyport 80 miljoen eieren verhandeld en verwerkt voor allerhande toepassingen. De Global Food Group, de eierverwerker met locaties in Weert en Ospel, breekt jaarlijks 1,3 miljard eitjes. Dat zijn er 360 stuks per seconde. De inhoud -  het eigeel, eiwit of het hele ei  -  is binnen Europa een onmisbaar ingrediënt bij de productie van onder meer sauzen, salades, koek, snoep en pasta.

Hendrix Genetics, marktleider met Ospelse roots, biedt in Boxmeer werkgelegenheid aan 1.150 medewerkers en heeft een marktaandeel van 45% wereldwijd. Servé Hermans, adjunct directeur bij Hendrix Genetics, over de toekomst. “Dankzij nieuwe technologieën en big data kan met 80% zekerheid worden voorspeld hoeveel eieren een kip gaat leggen. Maar ook op het front van diergezondheid en dierenwelzijn is de regio koploper. Daarnaast zijn ketenefficiëntie en CO2-uitstoot belangrijke aandachtsgebieden.”

Eric Hubers, voorzitter van LTO pluimvee en zelf legpluimveehouder in Ysselsteyn roemt de innovatieve mentaliteit van de regio. "Eerst draaide het om schaalgrootte en ontwikkelden kleine gemengde bedrijven zich tot grote, gespecialiseerde pluimveehouders. Nu draait het veel meer om innovatie gericht op de grote thema's: diergezondheid, emissiereductie, voedselveiligheid. We willen met het gezicht naar de maatschappij produceren. Zo kijken we naar optimalisatie van voer, mestverwaarding en eiwitproductie uit reststromen."

Kansen verzilveren
”Alles komt hier samen “, concludeert Martijn van den Heuvel , Wethouder economie van de gemeente Weert. “Pluimveehouders, eierverwerkers en bedrijven die zich bezig houden met hygiëne en milieu. Dat is de kracht van EggValley: ondernemers zijn met elkaar in contact, innoveren en ontwikkelen samen nieuwe kansen.”

Om deze ambitie inhoud te geven zijn Ondernemers, Overheid en Onderwijs samen – onder de vlag van Keyport EAA - aan de slag met het ontwikkelen van een propositie. Wordt vervolgd na de zomer!


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Jan 2020: Doe mee met Start & Grow Diffrnt! Persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen

Ondernemerschap
1 januari 2020
MKB-ers, starters, ZZP-ers, freelancers, pak je kans en doe mee met Start & Grow Diffrnt! In januari 2020:Een uitgebreid programma met persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen.... Lees meer

22-23 april 2020 - Ga mee naar de Hannover Messe. Thema: Industrial Transformation

Innovatie, Ondernemerschap
22 april 2020
Ga op 22 en 23 april 2020 mee naar de Hannover Messe! De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen in de wereld. LIOF organiseert al jaren een speciale beursreis naar Hannover voor de Lim... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu