Nieuws
Egg Valley ligt in de Keyportregio - Propositie in de maak

Egg Valley ligt in de Keyportregio - Propositie in de maak

2 juli 2019
Categorie: Agri, Innovatie

Elke dag kopen 35 miljoen mensen een product waarin vloeibaar ei van de Global Food Group is verwerkt. Bijna de helft van alle eieren die wereldwijd worden gegeten (500 miljard per jaar) zijn geproduceerd door kippen van Hendrix Genetics. Hier ligt hét eiercentrum van europa. En dat mag de hele wereld weten!

Per week worden binnen Keyport 80 miljoen eieren verhandeld en verwerkt voor allerhande toepassingen. De Global Food Group, de eierverwerker met locaties in Weert en Ospel, breekt jaarlijks 1,3 miljard eitjes. Dat zijn er 360 stuks per seconde. De inhoud -  het eigeel, eiwit of het hele ei  -  is binnen Europa een onmisbaar ingrediënt bij de productie van onder meer sauzen, salades, koek, snoep en pasta.

Hendrix Genetics, marktleider met Ospelse roots, biedt in Boxmeer werkgelegenheid aan 1.150 medewerkers en heeft een marktaandeel van 45% wereldwijd. Servé Hermans, adjunct directeur bij Hendrix Genetics, over de toekomst. “Dankzij nieuwe technologieën en big data kan met 80% zekerheid worden voorspeld hoeveel eieren een kip gaat leggen. Maar ook op het front van diergezondheid en dierenwelzijn is de regio koploper. Daarnaast zijn ketenefficiëntie en CO2-uitstoot belangrijke aandachtsgebieden.”

Eric Hubers, voorzitter van LTO pluimvee en zelf legpluimveehouder in Ysselsteyn roemt de innovatieve mentaliteit van de regio. "Eerst draaide het om schaalgrootte en ontwikkelden kleine gemengde bedrijven zich tot grote, gespecialiseerde pluimveehouders. Nu draait het veel meer om innovatie gericht op de grote thema's: diergezondheid, emissiereductie, voedselveiligheid. We willen met het gezicht naar de maatschappij produceren. Zo kijken we naar optimalisatie van voer, mestverwaarding en eiwitproductie uit reststromen."

Kansen verzilveren
”Alles komt hier samen “, concludeert Martijn van den Heuvel , Wethouder economie van de gemeente Weert. “Pluimveehouders, eierverwerkers en bedrijven die zich bezig houden met hygiëne en milieu. Dat is de kracht van EggValley: ondernemers zijn met elkaar in contact, innoveren en ontwikkelen samen nieuwe kansen.”

Om deze ambitie inhoud te geven zijn Ondernemers, Overheid en Onderwijs samen – onder de vlag van Keyport EAA - aan de slag met het ontwikkelen van een propositie. Wordt vervolgd na de zomer!


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

25 sept - Vind je nieuwe collega in Duitsland!

Arbeidsmarkt
25 september 2019
Heb je vacatures openstaan en zoek je een nieuwe manier om te werven? Kijk dan eens over de grens. 25 september is in Monchengladbach een banenbeurs voor Duitse werkzoekende. Download hier de flyer. (... Lees meer

8 okt The future is now - Dutch food week

Agri, Innovatie, Ondernemerschap
8 oktober 2019
Het ideale groeirecept, daar is iedereen naar op zoek. Liefst zo snel mogelijk, omdat we allemaal weten hoe groot de sense of urgency is. Maar hóe kun je succesvol innoveren in de agrofood sector? Bij... Lees meer

9 oktober groeispurt voor makers

Maakindustrie, Ondernemerschap
9 oktober 2019
Groeispurt voor Makers  |  9 oktober 2019  |  14:00 – 17:30Ben jij een ondernemer uit de maakindustrie met minimaal vijf medewerkers en heb je een concrete uitdaging op het gebied van groei of innovat... Lees meer

Save the date 10 okt 2019 • Hightech Meets Biomass

Agri, Innovatie, Onderwijs
10 oktober 2019
Save the date10 oktober 2019Hightech Meets BiomassOp weg naar een duurzamere wereld spelen techniek en biomassa een cruciale rol. Zonder biomassa is er geen zuurstof en geen voedsel. Om tot die duurza... Lees meer

10 okt - Keyport Symposium "Made in Keyport"

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
10 oktober 2019 Aanvang 16:00 Einde 20:00
.. Wereldspelers, award winnaars en topondernemers.. High Tech opleidingen, Hybride onderwijs, IoT challenge.. Egg Valley, E-fulfilment Hub, Green Future Welke mooie producten worden er hier gemaakt?... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu