Nieuws
Citaverde College zet handtekening voor een beter leven

Citaverde College zet handtekening voor een beter leven

18 januari 2019
Categorie: Agri, Innovatie, Onderwijs

Green Deal voor de visie op kringlooplandbouw van het Ministerie van LNV

CITAVERDE College is in Limburg dé onderwijsorganisatie die (aankomende) groene professionals opleidt en hen leert hoe ze concrete stappen kunnen zetten op het gebied van een rijke planten- en dierenwereld, goed omgaan met afval, een groene leefomgeving in de stad en op het platteland en gezonde voeding. En die mensen heeft Limburg hard nodig.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, heeft in het najaar van 2018 haar nieuwe visie op kringlooplandbouw gepresenteerd, waarbij alle boeren en tuinders – door anders te gaan werken –  veel duurzamer met onze natuur omgaan. En die goede balans tussen natuur en landbouw komt ons leven ten goede.

Green-Deal-handtekening-Minister-Schouten.jpg
Minister Carola Schouten zet haar handtekening onder de Green Deal

CITAVERDE College heeft met de Minister en met andere groene onderwijsinstellingen een handtekening gezet onder een afspraak om kringlooplandbouw een belangrijke plaats te geven in de agrarische opleidingen. Maar ook in de andere opleidingen van CITAVERDE College komt nóg meer aandacht voor duurzaamheid en het denken in kringlopen, want CITAVERDE College wil bijdragen aan een beter, mooier en leuker leven voor ons allemaal.

Nederland kan niet zonder onze agrarische sector, omdat die voor een groot deel bijdraagt aan de welvaart in Nederland. Nederland is namelijk afhankelijk van export van agrarische producten en met onze innovatieve vakkennis zijn wij leiders in de wereld.  Maar alle kostenverlagingen en productieverhogingen om goed en goedkoop voedsel te produceren, hebben ook geleid tot druk op onze natuur. Kringlooplandbouw kan die druk gaan wegnemen. Denk daarbij aan het lokaal produceren van veevoer, het zaaien van kruidengrasmengsels omdat deze gezonder zijn voor vee en voor weidevogels, meer ruimte voor weidegang, minder verlies van mineralen en het goed beheren van grondwater. Kortom de landbouw en tuinbouw zijn volop in beweging en willen tegemoetkomen aan wat de samenleving, de natuur, de bodem, het water en het ecosysteem van hen vragen. CITAVERDE leidt vakmensen hiervoor op, door zowel in het VMBO als in het MBO hier veel aandacht aan te geven binnen de lessen.

Samen met andere groene onderwijsinstellingen zoals de HAS en Wageningen Universiteit wordt meer onderzoek gestart en dat wordt vertaald naar goed onderwijs. Dat moet leiden tot meer verbinding tussen de natuur en land- en tuinbouw. CITAVERDE College bezoekt met leerlingen en studenten al heel vaak bedrijven om hen zelf te laten ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat. Ook die samenwerkingen met bedrijven dragen bij aan het leren werken aan innovatieve ontwikkelingen. Ook meer volwassenen die al werkzaam zijn, zullen worden bijgeschoold door CITAVERDE College.

CITAVERDE College: groen onderwijs voor VMBO, MBO en volwassenen
CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor VMBO en MBO en bestaat uit zes verschillende locaties door heel Limburg. Deelnemers met interesse in de groene sector vinden bij het CITAVERDE College een passende opleiding. Het CITAVERDE College heeft oog voor de mogelijkheden en kansen van haar deelnemers. Door de juiste begeleiding en flexibiliteit brengt het CITAVERDE College deelnemers naar een zo goed mogelijk studieresultaat. Daarbij werkt het CITAVERDE College veel samen met regionale partners in onderwijs, maatschappelijke organisaties, overheden en de beroepspraktijk. Kijk voor meer informatie ook op www.citaverde.nl.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

9 mei 2019 – Afval recyclen is winst genereren

Innovatie, Ondernemerschap
9 mei 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:00
Een bijeenkomst van Keyport/Brainport connected learning: project lerend levenWilt u als ondernemer uw organisatie duurzamer en milieuvriendelijker maken? Of heeft u hierin de eerste stappen gezet, en... Lees meer

15-16 mei | Limburg Leads

Algemeen, Agri, Zorg, Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
15 mei 2019
15 & 16 mei Mecc Maastricht Ontmoet ondernemers, leiders en bestuurders uit de Euregio tijdens Limburg leads; hét zakelijk event om grenzen te verleggen en kennis te delen!Limburg Leads is hét B2B ke... Lees meer

23 en 24 mei | Make Tech Event in Spark tech Lab Weert

Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs
23 mei 2019
Make Tech EventOp 23 en 24 mei is het Sprak Tech Lab gastheer van het Make Tech Event. Dat is een dag waarop alle scholen die hebben deelgenomen aan activiteiten van het Make Tech Platform nog eens in... Lees meer

3 juni - De Groeispurt voor ondernemers en verbinders

Innovatie, Ondernemerschap
3 juni 2019 Aanvang 14:00 Einde 19:00
Over dit evenementWe gaan Groeischakelen! De Groeispurt is een interactieve, verbindende en energieke bijeenkomst waarbij we de handen uit de mouwen gaan steken om ondernemers een stap verder te he... Lees meer

4 juni - Staat u op de Limburg stand tijdens Beurs Transport Logistic München?

Logistiek, Ondernemerschap
4 juni 2019
Logistiek:Limburg Logistiek StandDit jaar slaan ELC Limburg en LIOF de handen ineen om samen met het Limburgse logistieke bedrijfsleven de sterke Limburg-propositie te presenteren op TLM 2019. Deelna... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu