Nieuws
Citaverde College zet handtekening voor een beter leven

Citaverde College zet handtekening voor een beter leven

18 januari 2019
Categorie: Agri, Innovatie, Onderwijs

Green Deal voor de visie op kringlooplandbouw van het Ministerie van LNV

CITAVERDE College is in Limburg dé onderwijsorganisatie die (aankomende) groene professionals opleidt en hen leert hoe ze concrete stappen kunnen zetten op het gebied van een rijke planten- en dierenwereld, goed omgaan met afval, een groene leefomgeving in de stad en op het platteland en gezonde voeding. En die mensen heeft Limburg hard nodig.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, heeft in het najaar van 2018 haar nieuwe visie op kringlooplandbouw gepresenteerd, waarbij alle boeren en tuinders – door anders te gaan werken –  veel duurzamer met onze natuur omgaan. En die goede balans tussen natuur en landbouw komt ons leven ten goede.

Green-Deal-handtekening-Minister-Schouten.jpg
Minister Carola Schouten zet haar handtekening onder de Green Deal

CITAVERDE College heeft met de Minister en met andere groene onderwijsinstellingen een handtekening gezet onder een afspraak om kringlooplandbouw een belangrijke plaats te geven in de agrarische opleidingen. Maar ook in de andere opleidingen van CITAVERDE College komt nóg meer aandacht voor duurzaamheid en het denken in kringlopen, want CITAVERDE College wil bijdragen aan een beter, mooier en leuker leven voor ons allemaal.

Nederland kan niet zonder onze agrarische sector, omdat die voor een groot deel bijdraagt aan de welvaart in Nederland. Nederland is namelijk afhankelijk van export van agrarische producten en met onze innovatieve vakkennis zijn wij leiders in de wereld.  Maar alle kostenverlagingen en productieverhogingen om goed en goedkoop voedsel te produceren, hebben ook geleid tot druk op onze natuur. Kringlooplandbouw kan die druk gaan wegnemen. Denk daarbij aan het lokaal produceren van veevoer, het zaaien van kruidengrasmengsels omdat deze gezonder zijn voor vee en voor weidevogels, meer ruimte voor weidegang, minder verlies van mineralen en het goed beheren van grondwater. Kortom de landbouw en tuinbouw zijn volop in beweging en willen tegemoetkomen aan wat de samenleving, de natuur, de bodem, het water en het ecosysteem van hen vragen. CITAVERDE leidt vakmensen hiervoor op, door zowel in het VMBO als in het MBO hier veel aandacht aan te geven binnen de lessen.

Samen met andere groene onderwijsinstellingen zoals de HAS en Wageningen Universiteit wordt meer onderzoek gestart en dat wordt vertaald naar goed onderwijs. Dat moet leiden tot meer verbinding tussen de natuur en land- en tuinbouw. CITAVERDE College bezoekt met leerlingen en studenten al heel vaak bedrijven om hen zelf te laten ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat. Ook die samenwerkingen met bedrijven dragen bij aan het leren werken aan innovatieve ontwikkelingen. Ook meer volwassenen die al werkzaam zijn, zullen worden bijgeschoold door CITAVERDE College.

CITAVERDE College: groen onderwijs voor VMBO, MBO en volwassenen
CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor VMBO en MBO en bestaat uit zes verschillende locaties door heel Limburg. Deelnemers met interesse in de groene sector vinden bij het CITAVERDE College een passende opleiding. Het CITAVERDE College heeft oog voor de mogelijkheden en kansen van haar deelnemers. Door de juiste begeleiding en flexibiliteit brengt het CITAVERDE College deelnemers naar een zo goed mogelijk studieresultaat. Daarbij werkt het CITAVERDE College veel samen met regionale partners in onderwijs, maatschappelijke organisaties, overheden en de beroepspraktijk. Kijk voor meer informatie ook op www.citaverde.nl.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

21 juni - College Tour Bewustwording Circulaire economie

Innovatie, Ondernemerschap
21 juni 2019 Aanvang 19:30 Einde 23:30
Save the date: College Tour Bewustwording Circulaire economieIn samenwerking met gemeente Cranendonck, Vrienden van het Schepenhuis en Metalot organiseert Ouderraad BRAVO! College op vrijdag 21 juni 2... Lees meer

27 juni - Innovatiefeestje tijdens Zomerconferentie WCM

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
27 juni 2019
Op 27 juni 2019 organiseert World Class Maintenance Zuid in samenwerking met De Groeischakelaar de Zomerconferentie WCM Zuid. Tijdens dit event staat innovatie binnen maintenance en asset management i... Lees meer

27 juni 2019 | Ledenbijeenkomst Maketech Platform

Maakindustrie
27 juni 2019
Voor leden Maketech Platform:Wil je ook groot bereik als je een bericht plaats op de linked-in pagina van je bedrijd? ?? Wil jij ook de aantrekkelijk van jouw bedrijf vergroten door inzet van social m... Lees meer

4 juli 2019 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
4 juli 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:30
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire (verdien)modellen in de Keyport regio. Ontdek wel... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu