Nieuws
Citaverde College zet handtekening voor een beter leven

Citaverde College zet handtekening voor een beter leven

18 januari 2019
Categorie: Agri, Innovatie, Onderwijs

Green Deal voor de visie op kringlooplandbouw van het Ministerie van LNV

CITAVERDE College is in Limburg dé onderwijsorganisatie die (aankomende) groene professionals opleidt en hen leert hoe ze concrete stappen kunnen zetten op het gebied van een rijke planten- en dierenwereld, goed omgaan met afval, een groene leefomgeving in de stad en op het platteland en gezonde voeding. En die mensen heeft Limburg hard nodig.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, heeft in het najaar van 2018 haar nieuwe visie op kringlooplandbouw gepresenteerd, waarbij alle boeren en tuinders – door anders te gaan werken –  veel duurzamer met onze natuur omgaan. En die goede balans tussen natuur en landbouw komt ons leven ten goede.

Green-Deal-handtekening-Minister-Schouten.jpg
Minister Carola Schouten zet haar handtekening onder de Green Deal

CITAVERDE College heeft met de Minister en met andere groene onderwijsinstellingen een handtekening gezet onder een afspraak om kringlooplandbouw een belangrijke plaats te geven in de agrarische opleidingen. Maar ook in de andere opleidingen van CITAVERDE College komt nóg meer aandacht voor duurzaamheid en het denken in kringlopen, want CITAVERDE College wil bijdragen aan een beter, mooier en leuker leven voor ons allemaal.

Nederland kan niet zonder onze agrarische sector, omdat die voor een groot deel bijdraagt aan de welvaart in Nederland. Nederland is namelijk afhankelijk van export van agrarische producten en met onze innovatieve vakkennis zijn wij leiders in de wereld.  Maar alle kostenverlagingen en productieverhogingen om goed en goedkoop voedsel te produceren, hebben ook geleid tot druk op onze natuur. Kringlooplandbouw kan die druk gaan wegnemen. Denk daarbij aan het lokaal produceren van veevoer, het zaaien van kruidengrasmengsels omdat deze gezonder zijn voor vee en voor weidevogels, meer ruimte voor weidegang, minder verlies van mineralen en het goed beheren van grondwater. Kortom de landbouw en tuinbouw zijn volop in beweging en willen tegemoetkomen aan wat de samenleving, de natuur, de bodem, het water en het ecosysteem van hen vragen. CITAVERDE leidt vakmensen hiervoor op, door zowel in het VMBO als in het MBO hier veel aandacht aan te geven binnen de lessen.

Samen met andere groene onderwijsinstellingen zoals de HAS en Wageningen Universiteit wordt meer onderzoek gestart en dat wordt vertaald naar goed onderwijs. Dat moet leiden tot meer verbinding tussen de natuur en land- en tuinbouw. CITAVERDE College bezoekt met leerlingen en studenten al heel vaak bedrijven om hen zelf te laten ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat. Ook die samenwerkingen met bedrijven dragen bij aan het leren werken aan innovatieve ontwikkelingen. Ook meer volwassenen die al werkzaam zijn, zullen worden bijgeschoold door CITAVERDE College.

CITAVERDE College: groen onderwijs voor VMBO, MBO en volwassenen
CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor VMBO en MBO en bestaat uit zes verschillende locaties door heel Limburg. Deelnemers met interesse in de groene sector vinden bij het CITAVERDE College een passende opleiding. Het CITAVERDE College heeft oog voor de mogelijkheden en kansen van haar deelnemers. Door de juiste begeleiding en flexibiliteit brengt het CITAVERDE College deelnemers naar een zo goed mogelijk studieresultaat. Daarbij werkt het CITAVERDE College veel samen met regionale partners in onderwijs, maatschappelijke organisaties, overheden en de beroepspraktijk. Kijk voor meer informatie ook op www.citaverde.nl.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

15 nov 2019 | Dag van de Ondernemer

Ondernemerschap
15 november 2019
Beste Ondernemer, vanuit MKB-Limburg zijn de voorbereidingen van het programma in volle gang. De Dag van de Ondernemer is de jaarlijks terugkerende dag, waarop de MKB ondernemers extra in het zonnetje... Lees meer

20 nov | Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek

Logistiek
20 november 2019
SAVE THE DATE: 20 november 2019 - Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek LIOF is 20 november te gast bij Inther Group in Oostrum. Inther is een specialist in het ontwerp en sleutelklaar oplev... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu