Nieuws
CITAVERDE College Bank

CITAVERDE College Bank

18 juni 2019
Categorie: Innovatie, Maakindustrie, Onderwijs

Op 5 juni organiseerde Citaverde de eerste “CITAVERDE College Bank”. Voor alle oud studenten maar ook voor het bedrijfsleven uit de regio. Locatiedirecteur Marisol Becerra: “ Voor stages en het vak Ondernemen werken we al nauw samen met bedrijven uit de regio. En dat netwerk willen we verder verstevigen:  “Voor welke uitdagingen staan we samen? Hoe laten we het onderwijs en het bedrijfsleven beter op elkaar aansluiten? “ Deze vragen willen we in een klankbordgroep verder oppakken. Bedrijven die interesse hebben, mogen zich bij mij melden: m.becerra@citaverde.nl.

Terugblik CITAVERDE College Bank
Op de CITAVERDE College Bank van 5 juni jl in Nederweert hield futuroloog Mike van Rijswijk een inspirerende sessie over Robotica. Innovator en Roermondse ondernemer, Mike van Rijswijk, is een voorloper als het gaat om innovatieve technologie. Hij introduceerde de 3D-printer in Nederland, hij liet ons kennismaken met virtual reality en lanceerde de robots NAO* en Pepper.

Cittaverde-collage.jpg

Mike sprak over vliegende auto’s en liet zien dat huizen met een grote 3D-printer tegen zeer lage kosten gemaakt kunnen worden. Hij sprak over het Internet of Things waaruit blijkt dat de maakindustrie aan grote veranderingen onderhevig is. Deze snelle ontwikkelingen hebben uiteraard invloed op het onderwijs en het bedrijfsleven. Het CITAVERDE College nodigde Mike en diverse bedrijven uit haar omgeving uit om de weg te openen naar het samenstellen van een klankbordgroep waar bedrijven en onderwijs samenkomen. De kernvraag is hoe het bedrijfsleven met het onderwijs kan gaan samenwerken om te anticiperen op de steeds sneller veranderende wereld. “De toekomst vindt nu plaats” aldus Mike van Rijkswijk.

Op de website https://www.citaverde.nl/over-citaverde/collegebank/ een overzicht van toekomstige inspirerende sessie die door CITAVERDE College georganiseerd worden.

*CITAVERDE College Nederweert zet deze robot reeds in tijdens haar lessen Design & Innovation.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Jan 2020: Doe mee met Start & Grow Diffrnt! Persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen

Ondernemerschap
1 januari 2020
MKB-ers, starters, ZZP-ers, freelancers, pak je kans en doe mee met Start & Grow Diffrnt! In januari 2020:Een uitgebreid programma met persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen.... Lees meer

10 febr Connected Learning – Kernwaarden; hoe breng ik ze tot leven onder de medewerkers?

10 februari 2020 Aanvang 14:30 Einde 16:45
Tijdens deze Connected Learning bijeenkomst gaan we concreet aan de slag met tools die ondernemers met succes hebben ingezet om een beweging in gang te zetten op de werkvloer.Vekoma vertelt haar verha... Lees meer

Ambitieus MKB (9 bijeenkomsten)

Ondernemerschap
10 maart 2020
Ambitieus MKB - Voorjaar 2020 Nederland als koploper van de wereldwijde transitie naar een duurzame samenleving. Een transitie die veelal gedreven wordt door razendsnelle ontwikkelingen op het gebied ... Lees meer

22-23 april 2020 - Ga mee naar de Hannover Messe. Thema: Industrial Transformation

Innovatie, Ondernemerschap
22 april 2020
Ga op 22 en 23 april 2020 mee naar de Hannover Messe! De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen in de wereld. LIOF organiseert al jaren een speciale beursreis naar Hannover voor de Lim... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu