Nieuws

"Boer zoekt Engineer" gaat hard!

7 februari 2017
Categorie: Agri, Innovatie

Agri en Techniek, Greenport en Keyport, het blijkt een vruchtbare cross over. Onder de naam Boer zoekt Engineer werken GreenTechLab (onderdeel van Fontys Hogeschool Venlo) en agrarisch adviesbureau Arvalis (dochter LLTB) samen aan innovatie. Met Breaking News en een primeur:

In februari wordt de FarmBot uit de VS uitgeleverd aan Arvalis. In samenwerking met biologisch groenteteler Peoples Farm Maasbree en GreenTechLab fungeert dit prototype als basis voor een verder uit te bouwen automatisch teeltsysteem voor Peoples Farm.

foto-boer-zoektengineer-1jpg.jpg

Landelijke primeur: robotteler open veld
Als eerste regio in Nederland mogen wij met de Farmbot aan de slag. Het uiteindelijke doel is een mobiele zelfstandige robot in het open veld. Het demo model gaat vanuit een vaste proefopstelling zelf zaaien, water geven en onkruid verwijderen. Uiteraard laten we de robot in elkaar zetten door eigen studenten. Foto’s en filmpjes volgen!

Eerste monitoringsysteem paardenhouderij
Onze eerdere oproep over high tech toepassingen in de paardenhouderij heeft geresulteerd in een consortium van LLTB, paardenkliniek Venlo en Stal Hendrix en maar liefst 13 techniekideeën. Om te beginnen met de EU wetgeving over paardenwelzijn op het gebied van eten, drinken, stress, ongemak en beweging. Tot nu toe kan dit bijvoorbeeld nog niet worden gemeten in de stal.Wij gaan ons inzetten om producten te ontwikkelen die dat wel kunnen!

Draadloos koorts signaleren
Afgekalfde koeien zijn vatbaar voor ziektes. Je observeert, loopt regelmatig langs, maar stel dat je koorts automatisch kunt signaleren en een melding op je telefoon krijg hierover?GreenTechLab is gestart met een vooronderzoek naar de technische mogelijkheden in samenwerking met een melkveebedrijf in de Keyportregio.

Rijpe producten herkennen
We kennen de deeplearning techniek op dit moment vooral uit de auto industrie. Een camera die objecten kan herkennen, auto’s die zelf kunnen rijden, daar zijn we al heel ver mee. Kan deze techniek ook niet van toepassing zijn in de agrarische sector? Een camera die rijpe producten kan onderscheiden bijvoorbeeld? Vanuit de draai-‘t-eens-om gedachte “ Engineer zoekt Boer”, werken we dit verder uit.

Dorothy en hagelschade
Het is er al: een afgesloten buis waarmee je de groei van planten kunt monitoren. Dit prototype - Dorothy genaamd en door studenten ontwikkeld met 3D printen - blijkt prima inzetbaar bijvoorbeeld in de slateelt. Daarnaast zien we mogelijkheden om het verder door te ontwikkelen rondom temperatuur en ziektes. Neem de hagelschade bij appels dit jaar. Het gevolg was dat bijna de hele oogst “kroet” wordt. Met Dorothy kun je onbeschadigde appels er automatisch uit laten sorteren!

Lees hier meer over Dorothy en een oproep aan plantentelers

Het Economisch Actie programma Agribusiness (EAA) van Keyport 2020 heeft een bijdrage ter beschikking gesteld aan Boer zoekt Engineer voor ondersteuning van agrarische ondernemers bij het beantwoorden van innovatieve vraagstukken

Terug
agenda
Agenda

27 jun MKB Smart sessie - Alles over Bitcoins, Cryptocurrency en Blockchain

Innovatie, Ondernemerschap
27 juni 2018 Aanvang 07:30 Einde 10:00
MKB Limburg: 27 jun 2018 | MKB Smart Sessie V - BlockchainHet thema "Blockchain" is wellicht nog niet zo bekend bij iedere ondernemer, maar het is haast onmogelijk om de discussie over "Bitcoins" cq.... Lees meer

Save the date: 28 juni - Limburg: Fulfil your Future

Logistiek, Innovatie
28 juni 2018
Op donderdag 28 juni aanstaande presenteren de Limburgse e-fulfilment  koplopers hun actieprogramma. Onder de naam ‘Limburg: Fulfil your Future’ organiseren zij een inspirerend seminar, gericht op beh... Lees meer

28 juni EAA Symposium: Toekomstbestendig Agrifoodcluster

Agri, Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
28 juni 2018 Aanvang 14:00 Einde 16:00
"Hoe kan Keyport 2020 de samenwerking tussen primaire agrarische bedrijven en kritische periferie bevorderen om nieuwe business en toegevoegde waarde voor de regio te creëren?"Deze vraag staat centraa... Lees meer

20 sept - Pitch Event Limburgse Versnellingstafels

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
20 september 2018
PITCH EVENT: 20 SEPTEMBER 2018 Reserveer nu alvast 20 september 2018 in je agenda. Dan zal het eerstvolgende Pitch Event plaatsvinden. Bekijk nog eens alle pitches van 9 november 2017.www.delimburgsev... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu