Nieuws

"Boer zoekt Engineer" gaat hard!

7 februari 2017
Categorie: Agri, Innovatie

Agri en Techniek, Greenport en Keyport, het blijkt een vruchtbare cross over. Onder de naam Boer zoekt Engineer werken GreenTechLab (onderdeel van Fontys Hogeschool Venlo) en agrarisch adviesbureau Arvalis (dochter LLTB) samen aan innovatie. Met Breaking News en een primeur:

In februari wordt de FarmBot uit de VS uitgeleverd aan Arvalis. In samenwerking met biologisch groenteteler Peoples Farm Maasbree en GreenTechLab fungeert dit prototype als basis voor een verder uit te bouwen automatisch teeltsysteem voor Peoples Farm.

foto-boer-zoektengineer-1jpg.jpg

Landelijke primeur: robotteler open veld
Als eerste regio in Nederland mogen wij met de Farmbot aan de slag. Het uiteindelijke doel is een mobiele zelfstandige robot in het open veld. Het demo model gaat vanuit een vaste proefopstelling zelf zaaien, water geven en onkruid verwijderen. Uiteraard laten we de robot in elkaar zetten door eigen studenten. Foto’s en filmpjes volgen!

Eerste monitoringsysteem paardenhouderij
Onze eerdere oproep over high tech toepassingen in de paardenhouderij heeft geresulteerd in een consortium van LLTB, paardenkliniek Venlo en Stal Hendrix en maar liefst 13 techniekideeën. Om te beginnen met de EU wetgeving over paardenwelzijn op het gebied van eten, drinken, stress, ongemak en beweging. Tot nu toe kan dit bijvoorbeeld nog niet worden gemeten in de stal.Wij gaan ons inzetten om producten te ontwikkelen die dat wel kunnen!

Draadloos koorts signaleren
Afgekalfde koeien zijn vatbaar voor ziektes. Je observeert, loopt regelmatig langs, maar stel dat je koorts automatisch kunt signaleren en een melding op je telefoon krijg hierover?GreenTechLab is gestart met een vooronderzoek naar de technische mogelijkheden in samenwerking met een melkveebedrijf in de Keyportregio.

Rijpe producten herkennen
We kennen de deeplearning techniek op dit moment vooral uit de auto industrie. Een camera die objecten kan herkennen, auto’s die zelf kunnen rijden, daar zijn we al heel ver mee. Kan deze techniek ook niet van toepassing zijn in de agrarische sector? Een camera die rijpe producten kan onderscheiden bijvoorbeeld? Vanuit de draai-‘t-eens-om gedachte “ Engineer zoekt Boer”, werken we dit verder uit.

Dorothy en hagelschade
Het is er al: een afgesloten buis waarmee je de groei van planten kunt monitoren. Dit prototype - Dorothy genaamd en door studenten ontwikkeld met 3D printen - blijkt prima inzetbaar bijvoorbeeld in de slateelt. Daarnaast zien we mogelijkheden om het verder door te ontwikkelen rondom temperatuur en ziektes. Neem de hagelschade bij appels dit jaar. Het gevolg was dat bijna de hele oogst “kroet” wordt. Met Dorothy kun je onbeschadigde appels er automatisch uit laten sorteren!

Lees hier meer over Dorothy en een oproep aan plantentelers

Het Economisch Actie programma Agribusiness (EAA) van Keyport 2020 heeft een bijdrage ter beschikking gesteld aan Boer zoekt Engineer voor ondersteuning van agrarische ondernemers bij het beantwoorden van innovatieve vraagstukken

Terug
agenda
Agenda

23 nov - bijeenkomst: Road2Germany - werk in uitvoering

Ondernemerschap
23 november 2017 Aanvang 16:30 Einde 21:00
Werkzaamheden uitvoeren in DuitslandHet uitvoeren van werkzaamheden over de grens biedt grote kansen voor bedrijven uit de grensregio. Maar met welke aandachtspunten moet u nu rekening houden? Wanneer... Lees meer

29 nov: Van ren je rot naar e-commerce - Nationale Distributiedag

Logistiek, Ondernemerschap
29 november 2017
Onder de titel ‘Van ren je rot naar e-commerce; de volgende stap zetten in online handel’ organiseert Nederland Distributieland op woensdag 29 november in de Schouwburg van Venray de 30e N... Lees meer

7 dec: Ga op zoek naar kansen in de Franse markt >> Road2France

Ondernemerschap
7 december 2017 Aanvang 13:30 Einde 18:45
Op donderdag 7 december 2017 organiseert de Kamer van Koophandel een inspirerende middag over zakendoen in Frankrijk, met onder meer de volgende thema’s: Kansen en ontwikkelingen Cultuur van... Lees meer

Ontdek Keyport!

Klik op onderstaande afbeelding.

webbanner221x221px.gif

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu