Nieuws
Bijeenkomst Blue Tea Ittervoort drukbezocht - “Keyport in Bedrijf” Leudal

Bijeenkomst Blue Tea Ittervoort drukbezocht - “Keyport in Bedrijf” Leudal

18 december 2018
Categorie: Arbeidsmarkt, Ondernemerschap, Onderwijs

Op 7 december jl. vond een drukbezochte bijeenkomst van “Keyport in Bedrijf “ plaats. Deze editie waarbij ondernemers, onderwijs en overheid samen een bedrijf bezoeken, was gecombineerd met TOP Leudal. Het doel van “Keyport in Bedrijf” is tweeledig: bespreken van actuele thema’s en kennismaken met de vele mooie bedrijven uit de regio.

Wethouder Verlinden van de gemeente Leudal trapt af; Hoe vinden we de nodige handige handen en knappe koppen die de groeiaspiraties van onze regio kunnen waarmaken? De Keyport regio heeft parels van bedrijven die wereldwijd werkzaam zijn in diverse sectoren. De roep om passend personeel neemt toe. Een probleem dat we alleen maar kunnen oplossen door samenwerking tussen de ondernemers, overheid en het onderwijs. De start zit in het zichtbaar maken van deze mooie bedrijven en hun carrièrekansen.

collage-blue-tea.jpg

Blue Tea – de toekomst van opleiden en trainen.
Gastheer Ton Bongers geeft een kijkje in de ontwikkeling van het bedrijf Stepco en Blue Tea. Blue Tea leidt mensen op met de nieuwste technieken voor de banen van nu en van de toekomst. Opleiden op een effectieve en leuke manier. Blue Tea maakt gebruik van technieken zoals Virtual reality, simulaties en augmentedreality. De voordelen zijn legio; trainen en bijsturen op afstand, gevaarlijke situaties veilig nabootsen en het plezier in leren vergroten door een speelse manier van trainen. Maar liefst 7 keer effectiever dan leren uit een boek, volgens Ton. De deelnemers krijgen een boeiend voorproefje in trainingsdemo’s met een VR-bril, een HOLO-bril en een virtuele autoglas onderneming. De tip van Ton voor het interesseren van goed personeel is het goed op de kaart zetten van onze regio. Laten zien hoe goed en mooi het leven hier is en welke mooie bedrijven en producten deze regio herbergt. Dat is een gezamenlijke taak.

Keyport 2020 – de kracht van samenwerken
Ton Hagelstein herkent de uitdagingen voor onze regio. Hij laat zien hoe Keyport de kracht van het netwerk gebruikt om kansen en uitdagingen te constateren en om te zetten in samenwerkingsprojecten. Elk met een eigen gezicht en een eigen doel. Hierbij staan de thema’s; arbeidsmarkt, innovatie en ondernemerschap centraal. Er is een dertigtal projecten die binnen Keyport met deze thema’s actief zijn. Als onderdeel van het grotere Brainport netwerk heeft Keyport ook een samenwerking met de omliggende regio’s zoals Greenport Venlo en ESZL in Zuid-Limburg.

Renske Cox geeft toelichting op de projecten connectedlearning en lerend leven. Deze projecten helpen de ondernemer met het vinden naar een passend antwoord op het toenemende arbeidsvraagstuk. Door ondernemers te verbinden en door ze de nodige “tools” te geven om aanwezige personele talenten en wensen inzichtelijk te maken.

Samenwerken is de snelste innovatie
De deelnemers van de avond waren het er mee eens dat het een gezamenlijke uitdaging is om geschikt personeel te vinden die de bedrijvigheid van de regio handen en voeten geeft. Het goed op de kaart zetten van onze regio als aantrekkelijke woon- en werkplek en het samen aanpakken van overkoepelende thema’s zoals een betere infrastructuur blijven uitdagingen die overheid, ondernemers en onderwijs verbinden. Bijeenkomsten zoals deze blijven dan ook van groot belang.

Meer informatie over Blue Tea of Keyport? Kijk op www.bluetea.nl of www.keyport2020.nl


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

21 juni - College Tour Bewustwording Circulaire economie

Innovatie, Ondernemerschap
21 juni 2019 Aanvang 19:30 Einde 23:30
Save the date: College Tour Bewustwording Circulaire economieIn samenwerking met gemeente Cranendonck, Vrienden van het Schepenhuis en Metalot organiseert Ouderraad BRAVO! College op vrijdag 21 juni 2... Lees meer

27 juni - Innovatiefeestje tijdens Zomerconferentie WCM

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
27 juni 2019
Op 27 juni 2019 organiseert World Class Maintenance Zuid in samenwerking met De Groeischakelaar de Zomerconferentie WCM Zuid. Tijdens dit event staat innovatie binnen maintenance en asset management i... Lees meer

27 juni 2019 | Ledenbijeenkomst Maketech Platform

Maakindustrie
27 juni 2019
Voor leden Maketech Platform:Wil je ook groot bereik als je een bericht plaats op de linked-in pagina van je bedrijd? ?? Wil jij ook de aantrekkelijk van jouw bedrijf vergroten door inzet van social m... Lees meer

4 juli 2019 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
4 juli 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:30
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire (verdien)modellen in de Keyport regio. Ontdek wel... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu