Nieuws
Bijeenkomst Blue Tea Ittervoort drukbezocht - “Keyport in Bedrijf” Leudal

Bijeenkomst Blue Tea Ittervoort drukbezocht - “Keyport in Bedrijf” Leudal

18 december 2018
Categorie: Arbeidsmarkt, Ondernemerschap, Onderwijs

Op 7 december jl. vond een drukbezochte bijeenkomst van “Keyport in Bedrijf “ plaats. Deze editie waarbij ondernemers, onderwijs en overheid samen een bedrijf bezoeken, was gecombineerd met TOP Leudal. Het doel van “Keyport in Bedrijf” is tweeledig: bespreken van actuele thema’s en kennismaken met de vele mooie bedrijven uit de regio.

Wethouder Verlinden van de gemeente Leudal trapt af; Hoe vinden we de nodige handige handen en knappe koppen die de groeiaspiraties van onze regio kunnen waarmaken? De Keyport regio heeft parels van bedrijven die wereldwijd werkzaam zijn in diverse sectoren. De roep om passend personeel neemt toe. Een probleem dat we alleen maar kunnen oplossen door samenwerking tussen de ondernemers, overheid en het onderwijs. De start zit in het zichtbaar maken van deze mooie bedrijven en hun carrièrekansen.

collage-blue-tea.jpg

Blue Tea – de toekomst van opleiden en trainen.
Gastheer Ton Bongers geeft een kijkje in de ontwikkeling van het bedrijf Stepco en Blue Tea. Blue Tea leidt mensen op met de nieuwste technieken voor de banen van nu en van de toekomst. Opleiden op een effectieve en leuke manier. Blue Tea maakt gebruik van technieken zoals Virtual reality, simulaties en augmentedreality. De voordelen zijn legio; trainen en bijsturen op afstand, gevaarlijke situaties veilig nabootsen en het plezier in leren vergroten door een speelse manier van trainen. Maar liefst 7 keer effectiever dan leren uit een boek, volgens Ton. De deelnemers krijgen een boeiend voorproefje in trainingsdemo’s met een VR-bril, een HOLO-bril en een virtuele autoglas onderneming. De tip van Ton voor het interesseren van goed personeel is het goed op de kaart zetten van onze regio. Laten zien hoe goed en mooi het leven hier is en welke mooie bedrijven en producten deze regio herbergt. Dat is een gezamenlijke taak.

Keyport 2020 – de kracht van samenwerken
Ton Hagelstein herkent de uitdagingen voor onze regio. Hij laat zien hoe Keyport de kracht van het netwerk gebruikt om kansen en uitdagingen te constateren en om te zetten in samenwerkingsprojecten. Elk met een eigen gezicht en een eigen doel. Hierbij staan de thema’s; arbeidsmarkt, innovatie en ondernemerschap centraal. Er is een dertigtal projecten die binnen Keyport met deze thema’s actief zijn. Als onderdeel van het grotere Brainport netwerk heeft Keyport ook een samenwerking met de omliggende regio’s zoals Greenport Venlo en ESZL in Zuid-Limburg.

Renske Cox geeft toelichting op de projecten connectedlearning en lerend leven. Deze projecten helpen de ondernemer met het vinden naar een passend antwoord op het toenemende arbeidsvraagstuk. Door ondernemers te verbinden en door ze de nodige “tools” te geven om aanwezige personele talenten en wensen inzichtelijk te maken.

Samenwerken is de snelste innovatie
De deelnemers van de avond waren het er mee eens dat het een gezamenlijke uitdaging is om geschikt personeel te vinden die de bedrijvigheid van de regio handen en voeten geeft. Het goed op de kaart zetten van onze regio als aantrekkelijke woon- en werkplek en het samen aanpakken van overkoepelende thema’s zoals een betere infrastructuur blijven uitdagingen die overheid, ondernemers en onderwijs verbinden. Bijeenkomsten zoals deze blijven dan ook van groot belang.

Meer informatie over Blue Tea of Keyport? Kijk op www.bluetea.nl of www.keyport2020.nl


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug
agenda
Agenda

17 april 2019 – Internationaal zakendoen als MKB’er

Ondernemerschap
17 april 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:00
Werkt u als ondernemer internationaal, en heeft u vaak te maken met cultuurverschillen of wellicht ook andere wetgevingen? Op 17 april 2019 komen ondernemers uit heel verschillende sectoren bij elkaa... Lees meer

9 mei 2019 – Afval recyclen is winst genereren

Innovatie, Ondernemerschap
9 mei 2019 Aanvang 14:30 Einde 17:00
Wilt u als ondernemer uw organisatie duurzamer en milieuvriendelijker maken? Of heeft u hierin de eerste stappen gezet, en zoekt u inspiratie of handvatten voor die volgende stap? Wij willen u graag ... Lees meer

23 en 24 mei | Make Tech Event in Spark tech Lab Weert

Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs
23 mei 2019
Make Tech EventOp 23 en 24 mei is het Sprak Tech Lab gastheer van het Make Tech Event. Dat is een dag waarop alle scholen die hebben deelgenomen aan activiteiten van het Make Tech Platform nog eens in... Lees meer

4 juni - Staat u op de Limburg stand tijdens Beurs Transport Logistic München?

Logistiek, Ondernemerschap
4 juni 2019
Logistiek:Limburg Logistiek StandDit jaar slaan ELC Limburg en LIOF de handen ineen om samen met het Limburgse logistieke bedrijfsleven de sterke Limburg-propositie te presenteren op TLM 2019. Deelna... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu