Nieuws
Bedrijven geven VMBO on Stage een 8,2!

Bedrijven geven VMBO on Stage een 8,2!

27 augustus 2019
Categorie: Arbeidsmarkt, Onderwijs

“Het sluit heel goed aan bij het beroepskeuze proces van leerlingen. En daarmee ook naar de vraag om nieuwe talenten voor de diverse branches.” Dat zegt een enthousiaste ondernemer over VMBO on Stage Roermond.

Dit voorjaar vond alweer de 3e editie van Roermond On Stage plaats. 1000 leerlingen van zes regionale voortgezet onderwijslocaties deden mee. En alle zes gemeenten zijn erbij betrokken: Roermond, Maasgouw, Leudal, Echt-Susteren, Roerdalen en Beesel. De wethouders van onderwijs zijn de ambassadeurs van VMBO on Stage en dat doen ze met veel inzet en toewijding. Ook is de gemeente actief vertegenwoordigd met beroepsbeoefenaren vanuit de gemeente als werkgever.

Het resultaat?
Bij de leerlingen geeft 92% aan een match te hebben gemaakt uit hun top 5 van bedrijven! Ruim 87% geeft aan een beter beeld te hebben gekregen van het beroep, en 70% is enthousiaster geworden over een beroep. Meer dan 75% van de beroepsbeoefenaars doet direct weer mee aan de 4e editie.

Kennis maken met de arbeidskracht van de toekomst?
Meld je nu al aan bij VMBO on Stage voor Weert en/of Roermond. De data voor het Beroepenfeest en de Doe Dag in het voorjaar 2020 zijn al bekend. De voorbereidingen op school starten in het nieuwe schooljaar. Hoe eerder je als bedrijf betrokken bent, hoe groter de kans op een juiste match. En mogelijk extra handjes n het weekend, tijdens de vakantie en wie weet in de verdere toekomst!

VMBO on Stage Weert: www.weertonstage.nl

  • 4 februari Beroepenfeest
  • 20 februari Doe Dag op locatie

VMBO on Stage Roermond: www.roermondonstage.nl

  • 17 maart Beroepenfeest
  • 26 maart Doe dag op locatie

Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

14 nov Partnerevent Meet the Youngsters

Onderwijs, Ondernemerschap
14 november 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:00
Op donderdag 14 november vindt ons jaarlijkse partnerevent weer plaats, gecombineerd met de uitroeping van de winnaars van de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg. Dit zal plaatsvinden bi... Lees meer

15 nov 2019 | Dag van de Ondernemer

Ondernemerschap
15 november 2019
Beste Ondernemer, vanuit MKB-Limburg zijn de voorbereidingen van het programma in volle gang. De Dag van de Ondernemer is de jaarlijks terugkerende dag, waarop de MKB ondernemers extra in het zonnetje... Lees meer

20 nov | Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek

Logistiek
20 november 2019
20 november 2019 - Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek LIOF is 20 november te gast bij Inther Group in Oostrum. Inther is een specialist in het ontwerp en sleutelklaar opleveren van geïnte... Lees meer

3 dec 2019 – Connected Learning – Afval recyclen is winst genereren

Innovatie, Ondernemerschap
3 december 2019
Wilt u als ondernemer uw organisatie duurzamer en milieuvriendelijker maken? Of heeft u hierin de eerste stappen gezet, en zoekt u inspiratie of handvatten voor die volgende stap? Wij willen u graag ... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu