Nieuws
Arbeidsmarktvraagstuk? Vind je antwoord bij Keyport!

Arbeidsmarktvraagstuk? Vind je antwoord bij Keyport!

7 mei 2019
Categorie: Algemeen, Arbeidsmarkt, Innovatie, Ondernemerschap

…openstaande vacatures…duurzame inzetbaarheid van 50+… boeien en binden van talent… profilering en branding..… De arbeidsmarkt(krapte) is voor veel ondernemers hét belangrijkste issue. Check de oplossing voor jouw bedrijf: hier vind je een aantal Keyport Arbeidsmarktprojecten op een rij. Kijk ook verder op www.keyport2020.nl.

Quintastics
Quintastics is een andere manier van kijken naar vraag en aanbod. De aanpak start met een scan om de verborgen talenten van medewerkers zichtbaar te maken.Vervolgens ga je kijken hoe je dat talent optimaal kunt benutten. Binnen of buiten je bedrijf. Door het loslaten van functieprofielen en het benoemen en plaatsen van rollen binnen de organisatie, helpt dit project werkgevers van een statistisch functiebouwwerk naar een flexibele talentenpool. Je werknemers gaan vanuit hun talenten een of meerdere rollen vervullen die zij zelf mee vormgeven. Het resultaat? Gemotiveerde en ondernemende werknemers. En een mogelijk antwoord op de openstaande vacatures.

Meer informatie over 'Quintastics'


MeettheYoungsters
MeettheYoungsters is een project dat jongeren (studenten, starters, young professionals) en hun omgeving bewust maakt en informeert over baanperspectieven en carrièrekansen in Zuidoost-Nederland. Dit met als doel om talent te binden, boeien en gericht te benutten voor de regio. Het project bestaat uit vijf projectonderdelen: gastcolleges (College Tour), interactieve bedrijfsbezoeken (Tour de Limburg), online imagocampagnes (Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg), online carrière en opleidingsplatform/app voor student en bedrijf (Meet theYoungsters) en stagevlogger.

Meer informatie over 'Meet theYoungsters'


VMBO On Stage
VMBO leerlingen vinden het lastig om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. En bedrijven hebben moeite met het vinden en bereiken van de toekomstige medewerker. VMBO On Stage werkt aan een duurzaam netwerk tussen de leerling en het bedrijfsleven. Tijdens het ‘On Stage Beroepenfeest’ gaan leerlingen in gesprek met bedrijven en beroepsbeoefenaren. Deze eerste ontmoeting leidt vaak tot langjarige contacten, stages en zelfs banen. Op de Doe Dag gaan de leerlingen op werkbezoek bij de ondernemers met wie ze afspraken hebben gemaakt. De VMBO leerling krijgt de gelegenheid om de werkplek te zien en het werk te ervaren. Dat inspireert en helpt in het verdere keuzeproces.

Meer informatie over 'VMBO On Stage'


CIV Maakindustrie
‘Smart industry’ ontwikkelingen gaan razendsnel. Denk aan internet of things, big data processing, 3D printing, sensoriek en robotisering. Ook servitization speelt een steeds belangrijkere rol. Deze ontwikkeling stelt hoge eisen aan (toekomstige) medewerkers, ondernemers én het onderwijs in de maakindustrie. Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) wil door samenwerking tussen bedrijven enhet technisch beroepsonderwijs (toekomstige) medewerkers beter opleiden voor de sector.Het vergroot de slagkracht van de sector en geeft de regio een extra economische impuls.

Meer informatie over 'CIV Maakindustrie'


Lerend Leven
De arbeidsmarkt is enorm in beweging. Denk aan de toenemende automatisering en robotisering, langer doorwerken en de vraag naar nieuwe skills. Om bij te blijven moeten werknemers zich continu ontwikkelen. Werkgevers moeten sneller inzicht krijgen op de veranderende werkzaamheden en hun positie in de markt. Hoe de arbeidsmarkt eruit gaat zien is onduidelijk. Zeker is wel dat ‘leren’ tijdens het hele werkzame leven net zo vanzelfsprekend moet worden als eten en drinken; Lerend Leven.

In het project Lerend Leven staan het behouden, aantrekken en opleiden van gekwalificeerde arbeidskrachten centraal.  Door aan te sluiten bij het programma wordt de ondernemer geholpen bij de start van het implementeren van Lerend Leven in de eigen organisatie. Daarnaast krijg je toegang tot relevante kennis- en business netwerken of kun je deelnemen aan de thematische connected learning groepen.

Meer informatie over 'Lerend Leven'


Leerwerkloket
Het Leerwerkloket is het centrale punt waar de werkgever ontzorgd wordt op het gebied van vraagstukken over het inzetten en opleiden van (nieuwe) medewerkers in gedefinieerde knelpuntberoepen. De werknemer, student en werkzoekende kan er kosteloos terecht met alle vragen gericht op beroepskeuze, loopbaanadvies, loopbaantesten, leerbanen etc. In het eerste operationele jaar (2018) zijn door het Leerwerkloket 39 plaatsingen gerealiseerd met kandidaten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Meer informatie over 'Leerwerkloket'

 


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Jan 2020: Doe mee met Start & Grow Diffrnt! Persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen

Ondernemerschap
1 januari 2020
MKB-ers, starters, ZZP-ers, freelancers, pak je kans en doe mee met Start & Grow Diffrnt! In januari 2020:Een uitgebreid programma met persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen.... Lees meer

10 febr Connected Learning – Kernwaarden; hoe breng ik ze tot leven onder de medewerkers?

10 februari 2020 Aanvang 14:30 Einde 16:45
Tijdens deze Connected Learning bijeenkomst gaan we concreet aan de slag met tools die ondernemers met succes hebben ingezet om een beweging in gang te zetten op de werkvloer.Vekoma vertelt haar verha... Lees meer

Ambitieus MKB (9 bijeenkomsten)

Ondernemerschap
10 maart 2020
Ambitieus MKB - Voorjaar 2020 Nederland als koploper van de wereldwijde transitie naar een duurzame samenleving. Een transitie die veelal gedreven wordt door razendsnelle ontwikkelingen op het gebied ... Lees meer

22-23 april 2020 - Ga mee naar de Hannover Messe. Thema: Industrial Transformation

Innovatie, Ondernemerschap
22 april 2020
Ga op 22 en 23 april 2020 mee naar de Hannover Messe! De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen in de wereld. LIOF organiseert al jaren een speciale beursreis naar Hannover voor de Lim... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu