Nieuws
Arbeidsmarktvraagstuk? Vind je antwoord bij Keyport!

Arbeidsmarktvraagstuk? Vind je antwoord bij Keyport!

7 mei 2019
Categorie: Algemeen, Arbeidsmarkt, Innovatie, Ondernemerschap

…openstaande vacatures…duurzame inzetbaarheid van 50+… boeien en binden van talent… profilering en branding..… De arbeidsmarkt(krapte) is voor veel ondernemers hét belangrijkste issue. Check de oplossing voor jouw bedrijf: hier vind je een aantal Keyport Arbeidsmarktprojecten op een rij. Kijk ook verder op www.keyport2020.nl.

Quintastics
Quintastics is een andere manier van kijken naar vraag en aanbod. De aanpak start met een scan om de verborgen talenten van medewerkers zichtbaar te maken.Vervolgens ga je kijken hoe je dat talent optimaal kunt benutten. Binnen of buiten je bedrijf. Door het loslaten van functieprofielen en het benoemen en plaatsen van rollen binnen de organisatie, helpt dit project werkgevers van een statistisch functiebouwwerk naar een flexibele talentenpool. Je werknemers gaan vanuit hun talenten een of meerdere rollen vervullen die zij zelf mee vormgeven. Het resultaat? Gemotiveerde en ondernemende werknemers. En een mogelijk antwoord op de openstaande vacatures.

Meer informatie over 'Quintastics'


MeettheYoungsters
MeettheYoungsters is een project dat jongeren (studenten, starters, young professionals) en hun omgeving bewust maakt en informeert over baanperspectieven en carrièrekansen in Zuidoost-Nederland. Dit met als doel om talent te binden, boeien en gericht te benutten voor de regio. Het project bestaat uit vijf projectonderdelen: gastcolleges (College Tour), interactieve bedrijfsbezoeken (Tour de Limburg), online imagocampagnes (Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg), online carrière en opleidingsplatform/app voor student en bedrijf (Meet theYoungsters) en stagevlogger.

Meer informatie over 'Meet theYoungsters'


VMBO On Stage
VMBO leerlingen vinden het lastig om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. En bedrijven hebben moeite met het vinden en bereiken van de toekomstige medewerker. VMBO On Stage werkt aan een duurzaam netwerk tussen de leerling en het bedrijfsleven. Tijdens het ‘On Stage Beroepenfeest’ gaan leerlingen in gesprek met bedrijven en beroepsbeoefenaren. Deze eerste ontmoeting leidt vaak tot langjarige contacten, stages en zelfs banen. Op de Doe Dag gaan de leerlingen op werkbezoek bij de ondernemers met wie ze afspraken hebben gemaakt. De VMBO leerling krijgt de gelegenheid om de werkplek te zien en het werk te ervaren. Dat inspireert en helpt in het verdere keuzeproces.

Meer informatie over 'VMBO On Stage'


CIV Maakindustrie
‘Smart industry’ ontwikkelingen gaan razendsnel. Denk aan internet of things, big data processing, 3D printing, sensoriek en robotisering. Ook servitization speelt een steeds belangrijkere rol. Deze ontwikkeling stelt hoge eisen aan (toekomstige) medewerkers, ondernemers én het onderwijs in de maakindustrie. Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) wil door samenwerking tussen bedrijven enhet technisch beroepsonderwijs (toekomstige) medewerkers beter opleiden voor de sector.Het vergroot de slagkracht van de sector en geeft de regio een extra economische impuls.

Meer informatie over 'CIV Maakindustrie'


Lerend Leven
De arbeidsmarkt is enorm in beweging. Denk aan de toenemende automatisering en robotisering, langer doorwerken en de vraag naar nieuwe skills. Om bij te blijven moeten werknemers zich continu ontwikkelen. Werkgevers moeten sneller inzicht krijgen op de veranderende werkzaamheden en hun positie in de markt. Hoe de arbeidsmarkt eruit gaat zien is onduidelijk. Zeker is wel dat ‘leren’ tijdens het hele werkzame leven net zo vanzelfsprekend moet worden als eten en drinken; Lerend Leven.

In het project Lerend Leven staan het behouden, aantrekken en opleiden van gekwalificeerde arbeidskrachten centraal.  Door aan te sluiten bij het programma wordt de ondernemer geholpen bij de start van het implementeren van Lerend Leven in de eigen organisatie. Daarnaast krijg je toegang tot relevante kennis- en business netwerken of kun je deelnemen aan de thematische connected learning groepen.

Meer informatie over 'Lerend Leven'


Leerwerkloket
Het Leerwerkloket is het centrale punt waar de werkgever ontzorgd wordt op het gebied van vraagstukken over het inzetten en opleiden van (nieuwe) medewerkers in gedefinieerde knelpuntberoepen. De werknemer, student en werkzoekende kan er kosteloos terecht met alle vragen gericht op beroepskeuze, loopbaanadvies, loopbaantesten, leerbanen etc. In het eerste operationele jaar (2018) zijn door het Leerwerkloket 39 plaatsingen gerealiseerd met kandidaten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Meer informatie over 'Leerwerkloket'

 


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

31 mei - Uitnodiging symposium: voeding en beweging

Algemeen, Agri
31 mei 2019 Aanvang 13:00 Einde 19:00
Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 9 juni staat topsport centraal in Weert, dan vindt namelijk het Europees Kampioenschap Triathlon plaats. Op 31 mei trappen we af in de Poort van Limburg met het sy... Lees meer

3 juni - De Groeispurt voor ondernemers en verbinders

Innovatie, Ondernemerschap
3 juni 2019 Aanvang 14:00 Einde 19:00
Over dit evenementWe gaan Groeischakelen! De Groeispurt is een interactieve, verbindende en energieke bijeenkomst waarbij we de handen uit de mouwen gaan steken om ondernemers een stap verder te he... Lees meer

4 juni - Staat u op de Limburg stand tijdens Beurs Transport Logistic München?

Logistiek, Ondernemerschap
4 juni 2019
Logistiek:Limburg Logistiek StandDit jaar slaan ELC Limburg en LIOF de handen ineen om samen met het Limburgse logistieke bedrijfsleven de sterke Limburg-propositie te presenteren op TLM 2019. Deelna... Lees meer

13 juni - voorjaarsevent van LimburgMakers en LimburgLogistiek

Logistiek, Innovatie
13 juni 2019 Aanvang 12:00 Einde 16:00
Op donderdag 13 juni vindt het voorjaarsevent van LimburgMakers en LimburgLogistiek plaats. Een uitgelezen mogelijkheid om uw zakelijke relaties te ontmoeten, u te laten inspireren en een kijkje te ku... Lees meer

21 juni - College Tour Bewustwording Circulaire economie

Innovatie, Ondernemerschap
21 juni 2019 Aanvang 19:30 Einde 23:30
Save the date: College Tour Bewustwording Circulaire economieIn samenwerking met gemeente Cranendonck, Vrienden van het Schepenhuis en Metalot organiseert Ouderraad BRAVO! College op vrijdag 21 juni 2... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu