Nieuws
8 juni - Hackaton e-fulfilment en Internet of Things

8 juni - Hackaton e-fulfilment en Internet of Things

15 mei 2018
Categorie: Innovatie, Logistiek, Ondernemerschap

Vorig jaar vond de eerste hackathon plaats bij Moonen Packaging. Op vrijdag 8 juni organiseert e-Fulfilment Hub haar tweede hackathon; dit keer over Internet of Things in e-fulfilment en logistiek.

Hackathon: innovatie in e-fulfilment
De wereld digitaliseert in rap tempo. De offline en online wereld raken steeds sterker met elkaar verbonden en digitale technologieën dringen alsmaar dieper door in de samenleving. Een mooie illustratie hiervan is de retailsector. Veel consumenten winkelen bijna alleen nog maar via het internet waardoor fysieke winkels in hoog tempo uit het straatbeeld verdwijnen.

Hackathon-internetofthings.jpg
Kansen benutten
Digitalisering biedt kansen. Bijvoorbeeld door het koppelen van managementsystemen van logistieke partijen en webshops, het genereren van grote hoeveelheden data en het transparanter en efficiënter maken van processen. Deze kansen worden nog nauwelijks benut. Ook nieuwe technologieën, zoals Internet of Things (het verbinden van apparaten met het internet en met elkaar), worden nog weinig  ingezet. Terwijl het zeer  interessante mogelijkheden biedt voor het integreren van informatiestromen, procesoptimalisatie en efficiëntere transportplanning.

Logistiek en ICT
Tijdens de hackathon wordt de ‘innovatieve’ wereld van ICT verbonden aan de ‘traditionele’ logistieke sector. Logistieke professionals, ICT-specialisten en studenten gaan gedurende een tien uur durende marathon aan de slag om oplossingen te realiseren voor uitdagende business cases. Samen zoeken zij in teamverband naar creatieve oplossingen op het snijvlak van logistiek en ICT.

Datum, locatie en aanmelding
De hackathon vindt plaats in de ECI Cultuurfabriek te Roermond (ECI 13, Roermond) op vrijdag 8 juni aanstaande van 08:00 tot 18:00. Inschrijven kan zowel individueel als per team en is helemaal gratis.

Aanmelden kan via deze link!
Meer informatie vind je op: https://www.e-fulfilmenthub.nl/hackathon

Wellicht heeft u ook interesse in:
Save the date: 28 juni - Limburg: Fulfil your Future
Meer info: lees hier verder.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug
agenda
Agenda

31 jan 2019 | Symposium Diversiteit op de arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
31 januari 2019 Aanvang 16:00 Einde 19:30
MKB-Limburg nodigt u van harte uit voor de werkconferentie Diversiteit op de arbeidsmarkt op 31 januari 2019. Locatie Congrescentrum kasteel Daelenbroeck Herkenbosch Datum en tijd Donderdag 31 jan 2... Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu