Nieuws
3 dec 2019 – Connected Learning – Afval recyclen is winst genereren

3 dec 2019 – Connected Learning – Afval recyclen is winst genereren

5 november 2019
Categorie: Ondernemerschap

Op 3 december laten wij twee ondernemers aan het woord, die al de nodige stappen hebben gezet om hun organisatie duurzamer te maken. Hoe kwamen zij op dit idee? En hoe zijn ze aan de slag gegaan? En niet onbelangrijk, wat hebben deze ontwikkelingen de organisatie gekost/opgeleverd?

Daarnaast introduceren we een Keyport project dat kan helpen bij het zetten van de eerste stap. Met dit project brengen wij de afval- en energiestromen in kaart om je vervolgens in contact te brengen met ondernemers in de buurt, voor wie jouw afval juist een grondstof is.

nieuw-duurzaam-ondernemen-1024x931-1.jpg

Het resultaat: afval is niet langer afval, en misschien kun je met afval zelfs geld gaan verdienen…Uiteindelijk kun je afval namelijk definiëren als een nog niet geïdentificeerde grondstof. Laten wij snel aan de slag gaan met dat definiëren…!

Locatie:
WEPA Nederland B.V.
Boutestraat 125
6071 JR Swalmen

Programma:

  • 14:30 uur: Ontvangst met een drankje
  • 14:45 uur: Presentatie van WEPA Nederland B.V.
  • 15:30 uur: Presentatie van Rob Hermans van Zwamburg
  • 16:00 uur: Presentatie van Renske Cox over het Keyport project InduSym
  • 16.30 uur: Rondleiding door WEPA Nederland B.V.
  • 17.00 uur: Netwerkborrel

WEPA Nederland B.V.
WEPA Professional, de tak binnen WEPA die zich richt op de zakelijke markt, ontwikkelt en produceert onderscheidende, duurzame, innovatieve en trendy merken voor in de toiletruimte. Daarnaast realiseren we unieke kringloopconcepten met verantwoorde grondstoffen. Alleen recyclen is niet genoeg, ‘upcyclen’ is het sleutelwoord, waarbij we afvalstromen inzetten om er nieuwe, duurzame producten van te maken met toegevoegde waarde. De fabriek in Swalmen is daarbij een grondstoffenrotonde. In ons productieproces zetten we oud papier in als grondstof voor tissuepapier. Onze uitzonderlijke milieuprestaties zijn mede mogelijk dankzij de inzet van een hoog rendement stoomketel en eigen waterzuivering.

Zwamburg
Bij Zwamburg staat het duurzame belang voor het economische belang. Ze passen de Blauwe Economie toe door lokale reststromen te gebruiken voor de productie van oesterzwammen. Alle reststromen die na het kweekproces overblijven worden weer gerecycled, gecirculeerd of er worden andere producten van gemaakt. Zo ontstaan samenwerkingen waar meerdere reststromen weer tot een nieuw producten leiden.

Aanmelden

U dient zich per persoon aan te melden.
Let op! Er is slechts plaats voor 20 aanmeldingen, ben er dus op tijd bij.

Aanmelden via de lerendleven website


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Jan 2020: Doe mee met Start & Grow Diffrnt! Persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen

Ondernemerschap
1 januari 2020
MKB-ers, starters, ZZP-ers, freelancers, pak je kans en doe mee met Start & Grow Diffrnt! In januari 2020:Een uitgebreid programma met persoonlijke analyse, coaching, workshops en netwerkevenementen.... Lees meer

22-23 april 2020 - Ga mee naar de Hannover Messe. Thema: Industrial Transformation

Innovatie, Ondernemerschap
22 april 2020
Ga op 22 en 23 april 2020 mee naar de Hannover Messe! De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen in de wereld. LIOF organiseert al jaren een speciale beursreis naar Hannover voor de Lim... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu