Nieuws
18 sept - Bijeenkomst: Wat heeft een exo-skelet te bieden?

18 sept - Bijeenkomst: Wat heeft een exo-skelet te bieden?

27 augustus 2019
Categorie: Innovatie, Maakindustrie, Ondernemerschap

Klagen je werknemers wel eens over zwaar werk? Moeten zij bijvoorbeeld veel staand werk doen? Of veel voorover leunen? Dan is een exo-skelet een innovatie om te onderzoeken. Dat kan op 18 september tijdens onze connected learning sessie, mét live demo en praktijkvoorbeelden.

exoskelet-737x1024.jpgEen exoskelet of uitwendig skelet is een omhulling/harnas, die het lichaam daar ondersteunt of versterkt waar het belast wordt. Op 18 september 2019 kun je verschillende exo-skeletten zelf  uitproberen. Ook laten wij ondernemers aan het woord die een exo-skelet hebben geïmplementeerd in hun productieproces.

Deze praktijkgerichte bijeenkomst is onderdeel van het project Lerend Leven, dat zowel in de regio Brainport als in de regio Keyport wordt uitgevoerd. Ondernemers uit de Keyport zijn van harte uitgenodigd! Wil je weten welke ondernemers er nog meer zijn? 

Elko Windmeijer  – Laevo
Elko Windmeijer heeft een exo-skelet ontwikkeld waarmee je moeiteloos voorover kunt buigen. Het exo-skelet worden met name ingezet in de zorg, logistiek en industrie. Zij zijn momenteel aan het testen met bedrijven in de regio zoals AAE, Elkerliek, VanMelle en DAF.

Floris Lindeman  – Skel-ex
Skel-ex heeft een exo-skelet voor het bovenlichaam ontwikkeld. Het verlicht werkzaamheden waarbij armen intensief gebruikt worden. Het skelet wordt onder andere ingezet bij Airbus, Ministerie van Defensie en Fokker.

Arno Senders – Lips+
Arno Senders van Lips+ wil graag exo-skeletten implementeren in het bedrijfsproces. Deze middag bekijken Laevo en Skel-ex op welke werkplekken het skelet van toegevoegde waarde is om de arbeidsintensiteit te verlichten.

Locatie: Lips+ aan de Lodderdijk 9 te Gemert

Programma en aanmelden


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

agenda
Agenda

25 sept - Vind je nieuwe collega in Duitsland!

Arbeidsmarkt
25 september 2019
Heb je vacatures openstaan en zoek je een nieuwe manier om te werven? Kijk dan eens over de grens. 25 september is in Monchengladbach een banenbeurs voor Duitse werkzoekende. Download hier de flyer. (... Lees meer

8 okt The future is now - Dutch food week

Agri, Innovatie, Ondernemerschap
8 oktober 2019
Het ideale groeirecept, daar is iedereen naar op zoek. Liefst zo snel mogelijk, omdat we allemaal weten hoe groot de sense of urgency is. Maar hóe kun je succesvol innoveren in de agrofood sector? Bij... Lees meer

9 oktober groeispurt voor makers

Maakindustrie, Ondernemerschap
9 oktober 2019
Groeispurt voor Makers  |  9 oktober 2019  |  14:00 – 17:30Ben jij een ondernemer uit de maakindustrie met minimaal vijf medewerkers en heb je een concrete uitdaging op het gebied van groei of innovat... Lees meer

Save the date 10 okt 2019 • Hightech Meets Biomass

Agri, Innovatie, Onderwijs
10 oktober 2019
Save the date10 oktober 2019Hightech Meets BiomassOp weg naar een duurzamere wereld spelen techniek en biomassa een cruciale rol. Zonder biomassa is er geen zuurstof en geen voedsel. Om tot die duurza... Lees meer

10 okt - Keyport Symposium "Made in Keyport"

Algemeen, Logistiek, Agri, Zorg, Leisure & retail, Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
10 oktober 2019 Aanvang 16:00 Einde 20:00
.. Wereldspelers, award winnaars en topondernemers.. High Tech opleidingen, Hybride onderwijs, IoT challenge.. Egg Valley, E-fulfilment Hub, Green Future Welke mooie producten worden er hier gemaakt?... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu