Nieuws
18 sept - Bijeenkomst: Wat heeft een exo-skelet te bieden?

18 sept - Bijeenkomst: Wat heeft een exo-skelet te bieden?

27 augustus 2019
Categorie: Innovatie, Maakindustrie, Ondernemerschap

Klagen je werknemers wel eens over zwaar werk? Moeten zij bijvoorbeeld veel staand werk doen? Of veel voorover leunen? Dan is een exo-skelet een innovatie om te onderzoeken. Dat kan op 18 september tijdens onze connected learning sessie, mét live demo en praktijkvoorbeelden.

exoskelet-737x1024.jpgEen exoskelet of uitwendig skelet is een omhulling/harnas, die het lichaam daar ondersteunt of versterkt waar het belast wordt. Op 18 september 2019 kun je verschillende exo-skeletten zelf  uitproberen. Ook laten wij ondernemers aan het woord die een exo-skelet hebben geïmplementeerd in hun productieproces.

Deze praktijkgerichte bijeenkomst is onderdeel van het project Lerend Leven, dat zowel in de regio Brainport als in de regio Keyport wordt uitgevoerd. Ondernemers uit de Keyport zijn van harte uitgenodigd! Wil je weten welke ondernemers er nog meer zijn? 

Elko Windmeijer  – Laevo
Elko Windmeijer heeft een exo-skelet ontwikkeld waarmee je moeiteloos voorover kunt buigen. Het exo-skelet worden met name ingezet in de zorg, logistiek en industrie. Zij zijn momenteel aan het testen met bedrijven in de regio zoals AAE, Elkerliek, VanMelle en DAF.

Floris Lindeman  – Skel-ex
Skel-ex heeft een exo-skelet voor het bovenlichaam ontwikkeld. Het verlicht werkzaamheden waarbij armen intensief gebruikt worden. Het skelet wordt onder andere ingezet bij Airbus, Ministerie van Defensie en Fokker.

Arno Senders – Lips+
Arno Senders van Lips+ wil graag exo-skeletten implementeren in het bedrijfsproces. Deze middag bekijken Laevo en Skel-ex op welke werkplekken het skelet van toegevoegde waarde is om de arbeidsintensiteit te verlichten.

Locatie: Lips+ aan de Lodderdijk 9 te Gemert

Programma en aanmelden


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

20 nov | Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek

Logistiek
20 november 2019
20 november 2019 - Najaarsevent LimburgMakers en LimburgLogistiek LIOF is 20 november te gast bij Inther Group in Oostrum. Inther is een specialist in het ontwerp en sleutelklaar opleveren van geïnte... Lees meer

Deze week bij Open Brains: NetAnts (22 nov)

Ondernemerschap
22 november 2019
Deze week bij Open Brains | NetAnts: Hoe brengen we Travolute, een softwareproduct dat het reisaanbod van zowel Nederlandse als Duitse touroperators gezamenlijk aanbiedt, naar de markt?Theo van Boekho... Lees meer

2 dec Connected Learning – Hoe vind ik competent talent?

Ondernemerschap
2 december 2019
Heeft u ook moeite om nieuwe collega’s te vinden die over de juiste kennis en vaardigheden beschikken? Heeft u daardoor diverse vacatures openstaan op uw website, en moet u wellicht zelfs orders afsla... Lees meer

3 dec Connected Learning – Afval recyclen is winst genereren

Innovatie, Ondernemerschap
3 december 2019
Wilt u als ondernemer uw organisatie duurzamer en milieuvriendelijker maken? Of heeft u hierin de eerste stappen gezet, en zoekt u inspiratie of handvatten voor die volgende stap? Wij willen u graag ... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu