Linssen Yachts

Linssen Yachts

18 december 2016
Categorie: Maakindustrie

 

Maakindustrie

Bedrijf_LinssenYachts.jpg
     

Contact

Linssen Yachts
Brouwersstraat 17
6051 AA Maasbracht

T. 0475 - 43 99 99
E. info@linssenyachts.com
I. www.linssenyachts.com


Gerelateerde publicatie

 

Linssen Yachts uit Maasbracht


Linssen Yacht is in 1949 opgericht door Jac. Linssen sr. In eerste instantie als reparatiewerf/timmerwerkplaats direct na de oorlog. Van reparatie van scheepsinterieurs naar houten scheepsstuurwielen. Uiteindelijk wordt er ook een staalbewerking toegevoegd eind jaren 50 en ontstaan de eerste roeibootjes. Daarna groeit het snel wanneer zijn zonen in het bedrijf komen, ontstaan de eerst ‘kajuitbootjes’.

Het huidige Linssen Yachts bouwt stalen motorjachten van 9-18 meter. Door middel van een uitgekiend productieproces worden deze jachten in serie gebouwd op drie productielijnen. Hiermee is een constante hoge kwaliteit gewaarborgd en een integrale technische kwaliteit. Linssen Yachts is marktleider en bouwt circa 70 jachten per jaar.

Onze ‘doorsnee’ klant is 55+ en vaak ondernemer (geweest) en wil gaan genieten van zijn vrije tijd. In plaats van een tweede huisje in Spanje of camper of iets dergelijks kiezen ze voor een totaal andere blik op de wereld, namelijk vanaf het water. De zeer omvangrijke wateren van Europa (rivieren, kanalen, meren, plassen etc.), maar zeker ook de zee- en kustgebieden zijn hun vaargebied.

Belangrijkste uitdaging

Als we naar de komende vijf jaar kijken hebben we een duidelijke visie. Marktleider blijven is hard werken. We blijven onze producten verbeteren en door te ontwikkelen. Blijven innoveren en blijven nadenken of iets anders/beter kan. Daarnaast moeten we ook regelmatig met nieuwe modellen op de markt komen. Om de efficiency te waarborgen wordt de productietechniek permanent bijgestuurd.

In de Keyport regio

Linssen Yachts is absoluut een Keyport bedrijf! Niet alleen het grootste deel van het personeel maar ook de leveranciers zijn allemaal uit de directe regio afkomstig. De stoffering bijvoorbeeld komt gewoon uit Maasbracht, de cabrioletkappen uit Swalmen. Specifieke jacht-onderdelen kunnen uitsluitend bij gespecialiseerde bedrijven gekocht worden. Dat kan in geheel Europa zijn. Ook het staal komt – uiteraard - niet uit Maasbracht, maar uit IJmuiden.

Begin bij Keyport 2020

Keyport 2020 heeft toegang tot de mensen en de middelen die ideeën verder kunnen brengen. Geef je project of business vleugels en neem contact op met de regiospecialisten van Keyport 2020.

Icoon-geefjeprojectvleugels.pngJouw project/ business in 4 stappen

 

Terug
Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu