Hier gebeurt het!

Welkom in Keyport. De regio waar projecten sneller van de grond komen dankzij nauwe samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs. De verschillende partners weten elkaar goed te vinden, Keyport verbindt, versnelt en jaagt de samenwerking nog eens verder aan. Zo vinden we altijd de slimste weg van idee naar realisatie.

Keyport gaat je helpen!

Ben je ondernemer of onderwijsinstelling en heb je een project dat wel een vliegende start of extra boost kan gebruiken? Neem contact op met Keyport, pitch je idee en misschien krijg jij binnenkort gerichte ondersteuning of een financiële bijdrage.

Neem contact op

 

Laat je alvast inspireren door de actuele projecten van Keyport.

De regio: sleutelpositie in Zuidoost-Nederland

Het werkgebied van Keyport omvat de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en Cranendonck. De regio neemt in Zuidoost-Nederland een sleutelpositie in, dankzij de centrale ligging tussen Zuidoost-Brabant en Zuid-Limburg, tussen België en Duitsland, tussen het Ruhrgebied en de wereldhavens en tussen zeven technische, agrarische en medische campussen.

Bekijk het DNA van Keyport in één overzicht.

Keyport is één van de samenwerkingspartners binnen Brainport Network.

 

Drie speerpunten

De economische groei in Keyport ligt al jaren ver boven het landelijk gemiddelde. Wij geloven zelfs dat innovatie, ondernemerschap en arbeidsmarktoptimalisatie Zuidoost-Nederland tot een van de sterkste economische regio’s ter wereld kunnen maken.

  • Innovatie
    Innoveren gaat beter en sneller als je het samen doet. Keyport brengt bedrijven bij elkaar, ontsluit kennis- en onderzoeksfaciliteiten, biedt inhoudelijke en financiële innovatieondersteuning en helpt bij het vinden van samenwerkingspartners.
  • Ondernemerschap
    Keyport doet er alles aan om het ondernemerschap in de regio te versterken met onder meer onderzoeken, ontbijtsessies, sector cross-overs, versnellingstafels en masterclasses. Zelf monitoren we actief de economische ontwikkelingen en vertalen deze naar kansen voor ondernemers en onderwijs.

  • Arbeidsmarktoptimalisatie
    Het bedrijfsleven in de regio Keyport heeft een groeiende behoefte aan goed opgeleid technisch personeel. Wij zijn actief in tal van projecten die een bijdrage leveren aan het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs & arbeidsmarkt.

Buitenkans voor de regio: biobased & circulaire economie

Ontwikkelingen op het gebied van biobased en circulaire economie bieden veel kansen voor onze regio. Biobased is de overgang naar een economie die draait op biosmassa in plaats van fossiele brandstoffen, circulair wil zeggen dat er een gesloten kringloop is, zonder afval. De belangrijkste schakels van de beide ontwikkelingen zijn in onze regio sterk aanwezig: agribusiness, logistiek, maakindustrie en apparatenbouw. Bovendien zijn er nu al meerdere bedrijven gevestigd die vooroplopen in biobased oplossingen, met name in de papiersector, verpakkingsbedrijven en enkele interieurbouwbedrijven. Heb je ideeën op dit gebied? Laat van je horen, dan maken we er samen een succesvolle innovatie van.

Buitenkans voor de regio: smart industry

Apparaten, productiemiddelen en organisaties worden steeds digitaler en sterker verbonden met elkaar. Hierdoor worden productieprocessen binnen en tussen bedrijven efficiënter, beter, flexibeler en op maat voor de klant. De nieuwe manieren van produceren, nieuwe business modellen en nieuwe sectoren die hierdoor ontstaan, bieden kansen voor onze regio die sterk is in logistiek, maakindustrie en apparatenbouw.

 

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu