Agenda

14 mrt | Energietransitie in het MKB, een natuurlijke verplichting!

MKB LIMBURG:

Als alles volgens plan verloopt, hoort Nederland in 2020 een van de duurzaamste landen van Europa. Maar voordat dat zover is, moet er nog veel water door de Maas, ook in ondernemersland.

In de nieuwe Wet Energiebeheer zijn ondernemingen, die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken, wettelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen.

Maar ook als uw onderneming niet tot deze behoort, is het verstandig als u zich laat informeren hoe verduurzaming een rol kan spelen in uw onderneming. Daarom organiseert MKB-Limburg een energiesymposium voor álle ondernemers die willen weten op welke manier zij een steentje kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst en hoe zij energie kunnen besparen door duurzame maatregelen te nemen.

Tijdens het Energiesymposium op donderdag 14 maart a.s. hoort u alle ins & outs over de Wet Milieubeheer en krijgt u vanuit verschillende invalshoeken tips en advies over hoe u als ondernemer aan de slag kunt met uw 'natuurlijke verplichting'.

Datum
donderdag 14 maart 2019
Aanvang 15.30 uur
Einde 19.00 uur

Locatie
 't Roadhoes | Antoniusplein 2
 5921 GV Venlo-Blerick

Programma

  • 15.30 uur Inloop
  • 16.00 uur intro / welkom
  • 16.10 uur Wettelijke kaders, toegelicht door Wim Daemen, Klaver Energie
  • 16.30 uur Mobiliteit in de transitie, toegelicht door Guido Coppes, Vissers Energy
  • 16.50 uur Transitie start met gedrag, toegelicht door Bart Everaerts, Martin Cuypers
  • 17.10 uur Charter Energietransitie
  • 17.30 uur netwerkborrel
  • 19.00 uur Einde

Aanmelden
Bent u Business Lid van MKB-Limburg? Meld u dan aan via het ledenplatform.
Bent u geen lid van MKB-Limburg, maar wilt u wel deelnemen? Meld u dan aan via e-mail.

Startdatum
14 maart 2019
Starttijd
15:30
Einddatum
14 maart 2019
Eindtijd
19:00
Terug
Keyport 2020
Nieuws

Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

Leisure & Retail, Algemeen, Logistiek, Maakindustrie, Innovatie, Arbeidsmarkt, Onderwijs
19-03-19 Provincie Limburg tekent samenwerkingsovereenkomst met Meet the Youngsters om aan de slag te gaan met het binden, boeien en benutten van jong talent voor Limburg. Lees meer

Provincie Limburg tekent samenwerkingsovereenkomst met Meet the Youngsters om aan de slag te gaan met het binden, boeien en benutten van jong talent voor Limburg.

Dimass verbindt zich met Centrum voor Logistiek Vakmanschap van Gilde Opleidingen

Logistiek, Innovatie, Ondernemerschap
18-03-19 Weert – Dimass Group BV uit Haelen is de nieuwe partner van het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) van Gilde Opleidingen, met vestigingen in Venlo en Weert. Lees meer

Weert – Dimass Group BV uit Haelen is de nieuwe partner van het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) van Gilde Opleidingen, met vestigingen in Venlo en Weert.

Innovatie financieren met subsidie? TRIAS realiseert een slagingskans van 88%

Innovatie, Ondernemerschap
15-03-19 “We werken voor uiteenlopende bedrijven, van start ups tot grotere ondernemingen, in uiteenlopende sectoren.” Ons slagingspercentage is 88%. Dat heeft met onze aanpak te maken. Lees meer

“We werken voor uiteenlopende bedrijven, van start ups tot grotere ondernemingen, in uiteenlopende sectoren.” Ons slagingspercentage is 88%. Dat heeft met onze aanpak te maken.

Finaledag Tal-Techniek op Spark Tech Lab

Maakindustrie, Onderwijs
12-03-19 Al voor het vijfde jaar doen ze mee: carrosseriebedrijf Tal-Techniek uit Weert. Monique Princen: “Ik geef een gastles op school, de leerlingen krijgen een rondleiding op ons bedrijf en tijdens de finaledag presenteren zij hun eigen carrosserie- ontwerp. Mij kost het maar een paar uurtjes. De rest regelt het Make Tech Platform in samenspraak met techniekatelier Spark Tech Lab.” Lees meer

Al voor het vijfde jaar doen ze mee: carrosseriebedrijf Tal-Techniek uit Weert. Monique Princen: “Ik geef een gastles op school, de leerlingen krijgen een rondleiding op ons bedrijf en tijdens de finaledag presenteren zij hun eigen carrosserie- ontwerp. Mij kost het maar een paar uurtjes. De rest regelt het Make Tech Platform in samenspraak met techniekatelier Spark Tech Lab.”

Start vandaag met duurzaam ondernemen…

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
12-03-19 Restafval voor de één, is een grondstof voor de ander. InduSym maakt matches tussen individuele ondernemers. Dichtbij, snel én winstgevend. Maak nu een vrijblijvende afspraak met Renske Cox of meld je vrijblijvend aan! Lees meer

Restafval voor de één, is een grondstof voor de ander. InduSym maakt matches tussen individuele ondernemers. Dichtbij, snel én winstgevend. Maak nu een vrijblijvende afspraak met Renske Cox of meld je vrijblijvend aan!

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu