Agenda

14 mrt | Energietransitie in het MKB, een natuurlijke verplichting!

MKB LIMBURG:

Als alles volgens plan verloopt, hoort Nederland in 2020 een van de duurzaamste landen van Europa. Maar voordat dat zover is, moet er nog veel water door de Maas, ook in ondernemersland.

In de nieuwe Wet Energiebeheer zijn ondernemingen, die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken, wettelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen.

Maar ook als uw onderneming niet tot deze behoort, is het verstandig als u zich laat informeren hoe verduurzaming een rol kan spelen in uw onderneming. Daarom organiseert MKB-Limburg een energiesymposium voor álle ondernemers die willen weten op welke manier zij een steentje kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst en hoe zij energie kunnen besparen door duurzame maatregelen te nemen.

Tijdens het Energiesymposium op donderdag 14 maart a.s. hoort u alle ins & outs over de Wet Milieubeheer en krijgt u vanuit verschillende invalshoeken tips en advies over hoe u als ondernemer aan de slag kunt met uw 'natuurlijke verplichting'.

Datum
donderdag 14 maart 2019
Aanvang 15.30 uur
Einde 19.00 uur

Locatie
 't Roadhoes | Antoniusplein 2
 5921 GV Venlo-Blerick

Programma

  • 15.30 uur Inloop
  • 16.00 uur intro / welkom
  • 16.10 uur Wettelijke kaders, toegelicht door Wim Daemen, Klaver Energie
  • 16.30 uur Mobiliteit in de transitie, toegelicht door Guido Coppes, Vissers Energy
  • 16.50 uur Transitie start met gedrag, toegelicht door Bart Everaerts, Martin Cuypers
  • 17.10 uur Charter Energietransitie
  • 17.30 uur netwerkborrel
  • 19.00 uur Einde

Aanmelden
Bent u Business Lid van MKB-Limburg? Meld u dan aan via het ledenplatform.
Bent u geen lid van MKB-Limburg, maar wilt u wel deelnemen? Meld u dan aan via e-mail.

Startdatum
14 maart 2019
Starttijd
15:30
Einddatum
14 maart 2019
Eindtijd
19:00
Terug
Keyport 2020
Nieuws

Uitnodiging symposium 31 mei: voeding en beweging

Algemeen, Agri
23-05-19 Op 31 mei trappen we af in de Poort van Limburg met het symposium Voeding in Beweging met ex-profrenner Bram Tankink als moderator. Tijdens het inhoudelijke programma wordt een drietal thema’s besproken. Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 9 juni staat topsport centraal in Weert, dan vindt namelijk het Europees Kampioenschap Triathlon plaats.

Op 31 mei trappen we af in de Poort van Limburg met het symposium Voeding in Beweging met ex-profrenner Bram Tankink als moderator. Tijdens het inhoudelijke programma wordt een drietal thema’s besproken. Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 9 juni staat topsport centraal in Weert, dan vindt namelijk het Europees Kampioenschap Triathlon plaats.

Admesy ontvangt Keyport Award

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
21-05-19 Steven Goetstouwers van het Ittervoorter bedrijf Admesy ontving op 10 mei de Keyport Award uit handen van wethouder onderwijs en lid van het AB van Keyport Robert Martens van de gemeente Leudal. Een erkenning voor toonaangevende bedrijven die het verschil maken.

Steven Goetstouwers van het Ittervoorter bedrijf Admesy ontving op 10 mei de Keyport Award uit handen van wethouder onderwijs en lid van het AB van Keyport Robert Martens van de gemeente Leudal. Een erkenning voor toonaangevende bedrijven die het verschil maken.

Afval reclyclen is winst genereren

Innovatie, Ondernemerschap
21-05-19 Donderdag 9 mei jl. Ruim 45 ondernemers ontmoeten elkaar bij Moonen Packaging voor de Connected Learning bijeenkomst “Afval recyclen is winst genereren”. Organisator is Keyport projectleider Renske Cox: “Moonen Packaging is een inspirerende frontrunner op het gebied van circulair ondernemen. Een thema dat bij veel MKB ondernemers speelt. Daarom brengen we ze bij elkaar. Om van elkaar te leren en elkaar verder te brengen. De praktische tool die wij vandaag  lanceren - Indusym - helpt om er vervolgens ook doelbewust mee aan de slag te gaan.”

Donderdag 9 mei jl. Ruim 45 ondernemers ontmoeten elkaar bij Moonen Packaging voor de Connected Learning bijeenkomst “Afval recyclen is winst genereren”. Organisator is Keyport projectleider Renske Cox: “Moonen Packaging is een inspirerende frontrunner op het gebied van circulair ondernemen. Een thema dat bij veel MKB ondernemers speelt. Daarom brengen we ze bij elkaar. Om van elkaar te leren en elkaar verder te brengen. De praktische tool die wij vandaag  lanceren - Indusym - helpt om er vervolgens ook doelbewust mee aan de slag te gaan.”

Innovatie financieren? Nieuwe MIT R&D subsidie vanaf 11 juni

Innovatie, Ondernemerschap
21-05-19 Keyport werkt nauw samen met TRIAS. TRIAS biedt ondersteuning bij het aanvragen van de MIT subsidie voor R&D projecten. Lees hier het voorbeeld van de doorbraak voor het ontwikkelen van eenlichtgewicht landbouwvoertuig dat zelf data analyseert en daarop anticipeert.

Keyport werkt nauw samen met TRIAS. TRIAS biedt ondersteuning bij het aanvragen van de MIT subsidie voor R&D projecten. Lees hier het voorbeeld van de doorbraak voor het ontwikkelen van eenlichtgewicht landbouwvoertuig dat zelf data analyseert en daarop anticipeert.

BIM naar de bouwplaats - Maandag 27 mei een demo bij CIVIL

Maakindustrie, Innovatie, Onderwijs
21-05-19 CIVIL Roermond implementeert Trimble Field Link en Mircrosoft HoloLens in haar dagelijkse onderwijspraktijk. Directeur Jack van Boxmeer: “Met de Microsoft HoloLens wordt de BIM-ontwerptekening direct vanuit de computer  via een Mixed Reality bril op de bouwplaats geprojecteerd. De lasers van de bouwrobots zetten de meetpunten uit. Zo brengen we BIM direct naar de bouwplaats. Het werk wordt eenvoudiger en sneller, met minder kans op meetfouten.”

CIVIL Roermond implementeert Trimble Field Link en Mircrosoft HoloLens in haar dagelijkse onderwijspraktijk. Directeur Jack van Boxmeer: “Met de Microsoft HoloLens wordt de BIM-ontwerptekening direct vanuit de computer  via een Mixed Reality bril op de bouwplaats geprojecteerd. De lasers van de bouwrobots zetten de meetpunten uit. Zo brengen we BIM direct naar de bouwplaats. Het werk wordt eenvoudiger en sneller, met minder kans op meetfouten.”

Bekijk meer nieuws
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu